جهانگیری: منطقه اینچه برون میتواند یک قطب بزرگ توسعهای باشد
پایگاه خبری افق و اقتصاد – معاون اول رییس جمهوری به منظور افتتاح و بازدید از چند طرح در زمینههای عمرانی، صنعتی، کشاورزی و روستایی امروز به استان گلستان سفر کرده و در بدو ورد یادآور شد که منطقه اینچه برون میتواند یک قطب بزرگ توسعهای برای کشور باشد.
اسحاق جهانگیری در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: استان گلستان از هر نظر دارای ظرفیت های مناسبی برای توسعه است و نیروی تحصیلکرده و کارآمد این استان قادر است که این ظرفیت ها را در مسیر پیشرفت استان به خدمت گیرد.
وی با یادآوری وضع اقلیمی استان گلستان و حضور دریا و جنگل در این استان، خاطر نشان کرد: ظرفیت های گردشگری استان گلستان وضع مساعدی را فراهم کرده تا طبیعت زیبای این استان بعنوان یکی از مقاصد گردشگری مطرح باشد.
جهانگیری زمین های حاصلخیز استان گلستان را از ظرفیت های مهم بخش کشاورزی در این استان برشمرد و گفت: دولت در دوره ای تصمیم گرفت که ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی دشت حاصلخیز استان گلستان را زهکشی و ساماندهی کند که تاکنون ۸۰ هزار هکتار از این طرح اجرا شده و ۹۰ هزار هکتار نیز در دست اجرا است.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین با تاکید به استعدادهای استان گلستان در بخش تجارت مرزی، افزود: استان گلستان مرز مشترک با کشور دوست، ترکمنستان دارد و جمهوری اسلامی ایران روابط خوبی با این کشور دارد البته گاهی موانعی پیش روی همکاری های دو کشور وجود دارد که باید به سرعت برطرف شود.
وی افزود: در ابتدای دولت تدبیر و امید تصویب شد که منطقه اینچه برون در استان گلستان به منطقه آزاد تبدیل شود که این لایحه در مجلس شورای اسلامی مدت زیادی معطل ماند و پس از تصویب مجلس، به دلایلی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد که امیدوارم مجمع تشخیص این مصوبه را به سرعت نهایی کند، منطقه اینچه برون می تواند یک قطب بزرگ توسعه ای باشد.
جهانگیری گفت: امکان خط ریلی که در همین منطقه ایجاد شده و میان استان گلستان، ترکمنستان و قزاقستان فعال است، امکان مهمی است که با حضور روسای جمهور این سه کشور افتتاح شد و اهمیت این مسیر ریلی تا حدی است که حتی می تواند ارتباط چین با غرب را برقرار کند.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه به ظرفیت های استان گلستان در بخش صنعت و معدن پرداخت و افزود: یکی از اهداف این سفر بررسی طرح های مهم در دست اجرا است تا در ماه های پایانی دولت موانع پیش رو برطرف و شاهد تکمیل این طرح ها باشیم.
وی خلیج گرگان را از مهمترین موضوعات استان گلستان دانست و افزود: در جلسه ای که در خصوص تالاب های کشور برگزار شده بود به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست برنامه ای هفت ساله برای احیای تالاب میان کاله و خلیج گرگان تصویب شد که امیدوارم در این سفر مسائل و مشکلات پیش روی این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
امروز نشاط، شادابی و سرزندگی در روستاهای کشور جاری است
معاون اول رئیس جمهوری همچنین در آیین بهره برداری از طرح های تولیدی و اشتغالزایی روستایی استان گلستان، از روستای عطاآباد استان گستان بعنوان الگویی برای روستاهای کشور در امر اشتغالزایی یاد کرد و گفت: روستای عطاآباد با جمعیت ۵ هزار نفر حتی یک بیکار ندارد و به گونهای تدبیر و طراحی شده است که حتی از مناطق دیگر برای کار به این روستا میآیند.
وی اظهار کرد: اقدامات وسیعی در کشور در سطح شهرها و روستاها در راستای عمران و آبادانی و توسعه در دست اجرا است و مردم منطقه براساس ظرفیت ها و مزیت های موجود، به کار و تلاش مشغول هستند.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: وقتی به روستاهای کشور سفر می کنیم با وجود تحریم ها و فشارهای ظالمانه آمریکا، نشاط و شادابی و سرزندگی مشاهده می شود و مردم همگی در حال تلاش و فعالیت هستند.
وی با یادآوری گزارش های ارائه شده از وضع روستای عطاآباد، خاطر نشان کرد: گزارش های ارائه شده گویای این حقیقت است که مردم روستای عطاآباد از فرصت ها و ظرفیت های موجود بهترین استفاده را کرده اند به گونه ای که حتی یک نفر در این روستا بیکار نیست.
جهانگیری با یادآوری بازدید چند سال پیش خود از روستایی در اطراف تهران، گفت: در آن روستا نیز مردم همگی مشغول حرفه مبل سازی بودند و در هر خانه ای که وارد می شدیم بخشی از خانه به کارگاه مبل سازی تبدیل شده بود.
وی همچنین با یادآوری سفر خود به استان کرمانشاه و بازدید از روستاهای این استان، تصریح کرد: جوانان آن روستا با استفاده از ظرفیت های موجود برای ساکنین اشتغال ایجاد کرده بودند و هیچکس بیکار نبود.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه با تاکید به برگزاری چند جلسه با موضوع آسیب های اجتماعی که در حضور مقام معظم رهبری برگزار می شد، اظهار کرد: یکی از مباحث مطرح شده در این جلسات موضوع حاشیه نشینی و آسیب های ناشی از آن بود.
وی با تاکید بر اینکه مردم روستاها از نعمت آب، برق، راه و گاز برخوردار هستند، گفت: در همین دولت تعداد روستاهای برخوردار از نعمت گاز از ۱۴ هزار روستا به حدود ۳۵ هزار روستا رسیده است و دغدغه اصلی امروز روستاها اشتغال و کار است.
جهانگیری اظهار کرد: در جلسات آسیب های اجتماعی از مقام معظم رهبری درخواست کردم که اجازه دهند ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغال زایی در روستاها برداشت شود که خوشبختانه ایشان موافقت کردند و این منابع با نرخ سود پایین در اختیار روستاییان قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: از محل همین منابع تاکنون ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات روستایی به روستاییان پرداخت شده که منجر به ۲۸۰ هزار فرصت شغلی شده است ضمن آنکه ۷۰۰۰ میلیارد تومان از این منابع هنوز باقی است.
وی از استاندار گلستان و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم خواست تسهیلات مورد نیاز مردم روستای عطاآباد را فراهم کنند و نسبت به ایجاد ناحیه صنعتی تولید مبل نیز اقدام شود.
جهانگیری خطاب به همه جوانان و روستاییان کشور، گفت: همه می توانند مانند مردم روستای عطاآباد همت کنند و از فرصت های موجود برای اشتغالزایی استفاده کنند تا هیچکس بیکار نباشد و دولت نیز در این مسیر حمایت خواهد کرد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیسجمهوری