عقب نشینی ۸ روزه دولت از تعریف مرغ احتکاری
پایگاه خبری افق و اقتصاد – بر اساس اطلاعیه وزارت جهاد کشاورزی نگهداری مرغ در مرغداریها از ۴۲ روز به ۵۰ روز افزایش یافت و نگهداری بیشتر از این مدت مصداق احتکار و منجر به برخورد است.
مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی با ارسال نامهای به اتحادیه سراسری تعاونی های کشاورزی مرغداران گوشتی ایران با موضوع همکاری و هماهنگی در خصوص عرضه مرغ زنده نوشت. در این نامه اشاره شده زمان نگهداری مرغ در مرغداریها افزایش یافته و نهاده های دامی مورد نیاز آنها تامین می شود اما در صورتی مرغداران بعد از ۵۰ روز مرغ خود را به قیمت مصوب عرضه نکنند سهمیه های آنها حذف و عمل آنها مصداق احتکار و برخورد میشود.
متن این نامه به شرح زیر است.
پیرو رونوشت نامه این معاونت در خصوص ابلاغیه افزایش سن پرورش مرغ گوشتی به ۵۰ روز و اختصاص نهاد مورد نیاز برای بازه زمانی در قبال عرضه مرغ زنده به قیمت مصوب، مقتضی است ضمن اطلاع رسانی کامل موضوع به تشکلهای مرغداران گوشتی در اقصی نقاط کشور پیگیری های لازم برای هماهنگی و همکاری کامل تشکل های استانی با سازمان جهاد کشاورزی استان ها به عمل آید.
همچنین در این نامه اشاره شده است چنانچه مرغداران به هر دلیل نسبت به عرضه مرغ ۵۰ روزه با قیمت مصوب اقدام ننمایند عمل آنها از مصادیق احتکار و عرضه کالاهای خارج از شبکه محسوب شده و علاوه بر پیگیری و اعمال جرایم قانونی مربوطه، کاربری سامانه های سماصط و بازارگاه آنها نیز تا اطلاع ثانوی و تعیین تکلیف توسط مراجع مربوط غیرفعال خواهد شد.
اتحادیه مرغداران گوشتی: بازار مرغ در راه ثبات است
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی میگوید اصلاح نرخ مصوب مرغ، افزایش جوجهریزی، تخصیص ۱۰۰ درصدی ذرت و کنجاله سویا برای ۵۰ روز، تداوم در عرضه نهاده از طریق سامانه بازارگاه منجر به این خواهد شد که در ماه های آینده بازار مرغ به ثبات و آرامش برسد.
محمدعلی کمالی با بیان اینکه افزایش نرخ مصوب مرغ نتایج مثبتی به دنبال خواهد داشت، اظهار کرد: تولیدکننده بایستی تولیدش پایدار باشد و پایداری تولید نیز منوط به این است که زیان نکند. قیمتی که اخیرا برای مرغ تعیین شده قیمتی است که مرغداران زیان نمیکنند و تولید هم پایدار خواهد شد. امیدواریم که تولیدکنندگان با رغبت بیشتری جوجه ریزی کنند و در ماه های آتی مشکلی نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر اصلاح نرخ مصوب مرغ اقدامات دیگری هم در راستای ایجاد ثبات در بازار مرغ انجام شده است، گفت: اولین اقدام افزایش میزان جوجه ریزی نسبت به ماه های قبل بهمن ماه است. دیگر اینکه تا اواسط اسفندماه فقط برای ۴۰ روز پرورش، نهاده تخصیص داده می شد که این عدد به ۴۵ روز و در نهایت به ۵۰ روز افزایش یافت و اکنون ذرت و کنجاله سویا به طور ۱۰۰ درصدی برای ۵۰ روز توسط دولت تامین می شود. تخصیص ۱۰۰ درصدی نهاده در مدت زمان بیشتر باعث می شود که مرغ با وزن بیشتری وارد بازار شود و ۲۵ درصد افزایش تولید گوشت داشته باشیم.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: از طرفی استان هایی که به تهران مرغ می فرستادند موظف شدند که سهمیه بیشتری برای تهران ارسال کنند. همچنین سعی شد که نهاده نیز به طور مرتب از طریق سامانه بازارگاه به دست مرغداران برسد. حتی درتعطیلات عید نوروز نیز برای تردد ها ممنوعیتی قرار داده نشد و حمل نهاده ها نیز از طریق شرکت پشتیبانی امور دام انجام شد.
به گفته وی تمهیدات در نظر گرفته شده و اقدامات انجام شده نوید این را می دهد که در ماه رمضان بازار خوبی در پیش داشته باشیم و قیمت ها به تعادل برسد.
کمالی در پایان گفت: تولید به اندازه کافی است کمبودی نداریم. مردم به میزان نیاز مرغ خریداری کنند و نیازی به دپو نیست. زیرا با دپو هم کیفیت مرغ پایین می آید و هم فشار مصنوعی به بازار وارد خواهد شد.
در روزهای گذشته بر اساس تصمیم قرارگاه ساماندهی مرغ کشور قیمت مرغ منجمد در سرد خانه کیلویی ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان، قیمت مرغ منجمد برای مصرفکننده کیلویی ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان، قیمت مرغ زنده در کشتارگاه کیلویی ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان، قیمت مرغ آماده طبخ در میدان بهمن تهران کیلویی ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان و قیمت مرغ آماده طبخ برای مصرف کننده کیلویی ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شد.
عرضه مرغ قطعه شده یا طعم دار در واحدهای صنفی ممنوع شد
تا اطلاع ثانوی عرضه هرگونه مرغ قطعه بندی شده در سطح اصناف (به ویژه در استان تهران) ممنوع است.
ابلاغیه اتاق اصناف ایران بر اساس بند ۲ مصوبات نخستین جلسه قرارگاه ساماندهی مرغ کشور در خصوص ممنوعیت عرضه مرغ قطعه بندی شده و يا عرضه مرغ قطعه شده با طعمهاي مختلف از سوی واحدهاي صنفي صادر شد.
نخستین جلسه قرارگاه ساماندهی مرغ کشور به ریاست وزیر جهاد كشاورزي برگزار و تا اطلاع ثانوی عرضه مرغ تکهای( قطعه شده) در تمامی واحدهای صنفی ممنوع اعلام شد.
بر این اساس قیمت مصوب مرغ گرم برای مصرف كننده جهت عرضه در واحدهای صنفی ۲۴۹۰۰ تومان در هر كيلو گرم تعیین شده است. در این راستا صرفا واحدهاي صنعتي منتخب ، مجاز به بسته بندي مرغ قطعه شده بوده و بازرسان سازمان حمايت از مصرفكنندگان ، واحدهای بسته بندی بزرگ را به طور مستمر پایش و حجم تولید آن به طور پیوسته رصد خواهند نمود تا از سقف مصوب قرارگاه استانی تجاوز نکند.
در این خصوص برخورد با متخلفان اين مصوبه از روز شنبه مورخ چهاردهم فروردين به شدت به عمل خواهد آمد و نظارت و بازرسی توسط نمایندگان سازمان تعزیرات حکومتی، بازرسان سازمان حمايت از مصرفكنندگان و اتاق هاي اصناف و سایر نهادهای مسئول برای اجرای دقیق دستورالعمل ابلاغی در دستور کار قرار گرفته است.