ممنوعیت سفر بین استانی از ۱۲ تا ۱۷ خرداد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از ممنوعیت سفر بین استانی همزمان با تعطیلات نیمه خرداد و برقراری جرایم ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی برای تخلفات در این خصوص خبر داد.
علیرضا رئیسی درباره مصوبات جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور رئیسجمهوری و دیگر اعضا برگزار شد، گفت: مصوبهای که در ستاد ملی مورد تایید قرار گرفت مربوط به ممنوعیت سفر بین استانی از ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه ۱۲ خرداد تا ۱۲ ظهر دوشنبه ۱۷ خرداد است. بنابراین سفر در این بازه زمانی ممنوع است.
وی گفت: به دنبال ممنوعیت تردد بین استانی اتخاذ شده، جرایم یک میلیونی برای تردد در شهرهای قرمز و ۵۰۰هزار تومانی برای شهرهای نارنجی و زرد برقرار است.
ممنوعیت سفر بین استانی در تعطیلات نیمه خرداد
رئیسی تاکید کرد: این ممنوعیت سفر بین همه استانها بدون توجه به رنگبندی شهرها است.
وی گفت: سفر کمتر، تردد کمتر و تجمع کمتر میتواند در کنترل بیماری موثر باشد. امیدواریم مردم مانند همیشه در این چند روز هم کمک و حمایت لازم را داشته باشند.
نگرانی برای ۵ استان با کرونای هندی
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه توضیح مصوبات روز شنبه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، درباره واکسیناسیون نیز گفت: در رابطه با واکسیناسیون نیز تاکنون بالغ بر ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار دُز واکسن در کشور تزریق کردیم و گروههای کادر بهداشت و درمان، سنین بالای ۸۰ سال، بالای ۷۵ سال و بالای ۷۰ سال یا واکسیناسیون را تمام کردیم یا همچنان در حال انجام است. در این هفته هم برنامه آن است افرادی که نوبتدهی شدند و هنوز واکسن تزریق نکردند تا اواخر همین هفته به اتمام برسانیم و برای هفته بعد با تامین واکسن و لکهگیری افراد باقی مانده ۷۰ سال به بالا، از هفته بعد به افراد بالای ۶۵ سال واکسن تزریق کنیم.
ظرفیت تزریق روزانه ۳۰۰هزار دُز واکسن در کشور
وی افزود: ۸۷۸ مرکز و پایگاه تجمیعی واکسیناسیون داریم و ۱۹ پایگاه خودرویی راهاندازی شده است و تمام مراکز استانها در پی این هستند که مراکز خودرویی را راهاندازی کنند. ۲۹۰۰ تیم واکسیناتور مجهز شدند. ظرفیت تزریق واکسن روزانه ما الان تا ۳۰۰ هزار واکسن در روز است؛ گرچه فعلا این ظرفیت پر نشده است و رکورد تزریق واکسن ما ۲۰۰ هزار واکسن در روز بوده است که به شرط تامین این عدد میتواند افزایش یابد.
اتمام واکسیناسیون سالمندان تا پایان خرداد
رئیسی گفت: بسیار امیدواریم تا پایان خرداد واکسیناسیون افراد سالمند را انجام دهیم و از تیرماه افراد دارای بیماریهای خاص مانند افراد دیالیزی، هموفیلی، افراد پیوند عضو شده و… را واکسینه کنیم که اطمینان حاصل کنیم زیرا افراد در معرض خطر هستند.
وی افزود: امروز مروری داشتیم بر وضعیت بیماری در سطح دنیا. متاسفانه تعداد مرگ و میرهای ناشی از کرونا در هندوستان با سرعت بالایی دارد افزایش مییابد و میزان موارد ابتلا در این کشور نیز همچنان بالاست. کشور انگلستان موج ویروس جهشیافته انگلیسی را پشت سر گذاشته و مجددا در اکثر شهرهای این کشور بحث ویروس جهش یافته هندی وجود دارد و این ویروس دارد جایگزین میشود. اما این جایگزین شدن ویروس جهشیافته هندی نکته مهمی است و سوش غالب، دیگر ویروس انگلیسی نیست و ویروس هندی جایگزین سوش انگلیسی شده است. اما با توجه به اینکه در انگلستان حجم واکسیناسیون بالا رفته و علیرغم درگیری با ویروس هندی، اما میزان مرگ و میر ناشی از بیماری بالا نرفته است و این نشاندهنده تاثیر واکسیناسیون است که نکته امیدبخشی است.
نگرانی برای ۵ استان با کرونای هندی
وی درباره وضع بیماری در ایران نیز گفت: در کشور خودمان و در اکثر استانها خوشبختانه همچنان روند نزولی بیماری را طی میکنند و میزان مرگ و میر ناشی از بیماری دارد کاهش مییابد. اما نکته مهم آن است که در برخی استانها به ویژه جنوب و جنوب شرق کشور مواردی از افزایش بیماری در برخی شهرها را داریم مشاهده میکنیم که نشان میدهد باید در آن مناطق منتظر باشیم و سریعتر عمل کنیم و حواسمان باشد اگر کوچکترین غفلتی صورت گیرد سوش جدید هندی میتواند اکثر شهرها را درگیر کند و این موضوع هشدار است.
وی ادامه داد: در استانهای بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه و هرمزگان موارد ابتلا در برخی شهرها دارد افزایش می یابد. این موضوع زنگ خطر و هشداری است که باید دقت شود.
۱۳ شهر قرمز کرونایی در کشور
به گفته رئیسی، دیر و کنگان در بوشهر، چابهار در سیستان و بلوچستان، جیرفت، سیرجان و شهر بابک در کرمان، سرپل ذهاب در کرمانشاه، بندرعباس، جاسک، بندخمیر، رودان، قشم و میناب در هرمزگان جزو ۱۳ شهری هستند که وضع از نارنجی فراتر رفته و قرمز شدهاند و باید مواظبت شود.
از تجمعات پرهیز شود
وی گفت: اما روند کلی کشور خوشبختانه نزولی است و باید دقت کرد از تجمعات پرهیز شود؛ بویژه در فصل گرما که در و پنجرهها بسته است و گردش داخلی در فضای بسته میتواند باعث بروز بیماری شود.
رئیسی تاکید کرد: در جلسه ستاد بحث مهم آموزش نیز مطرح شد. همانطور که میدانید طی این مدت آموزش کشور به خاطر کرونا دچار صدماتی شد و اولین جایی که تعطیل شد مراکز آموزشی بود و به شکل مجازی فعال شدند. اما در بحث مجازی هم مشکلاتی داشتیم و هیچ آموزشی نمیتواند به اندازه آموزش حضوری موثر باشد؛ به ویژه برای پایههای اول و دوم و سوم ابتدایی آموزش حضوری بسیار موثر است.
واکسیناسیون معلمان، اساتید و جمعی از دانشجویان؛ مرداد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: بر همین اساس امروز مقرر شد بررسیهای لازم انجام شود تا در مرداد واکسیناسیون معلمان، اساتید دانشگاه و حتی دانشجویانی که در ارتباط مستقیم هستند در اولویت قرار گیرد و بتوانیم برنامهریزی کنیم تا هرچه سریعتر با رعایت پروتکلها و تضمین سلامت دانشجویان و دانشآموزان به سمت بازگشایی مدارس و دانشگاهها برویم که این امر هم نیازمند همکاری آموزش و پرورش و خانوادهها است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش مجددا گفت: استانهای جنوبی و شرقی کشور باید رعایت زیادی در بحث پروتکلها داشته باشند تا روند صعودی بیماری به حالت نزولی بازگردد.
بدون نوبتدهی به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکنید
رئیسی افزود: تاکید میکنم عزیزان ۷۰ سال به بالا که برای واکسیناسیون ثبتنام نکردند در سایت salamat.gov.ir ثبتنام کنند و منتظر ارسال پیامک و نوبتدهی باشند و بر این اساس در مراکز حضور یابند و بدون نوبتدهی به مراکز مراجعه نکنند که باعث تجمع نشوند.