افزایش ۱۰۰ هزارتایی وعده واکسیناسیون فقط در ۲۴ ساعت

پایگاه خبری افق و اقتصاد- در حالی که امروز ر‌ئیس‌جمهوری تاکید کرده است که این آمادگی وجود دارد که روزانه ۵۰۰ هزار نفر از مردم واکسینه شوند، روزگذشته سعید نمکی وزیر بهداشت اعلام کرده بود که این وزارت‌خانه آمادگی تزریق ۴۰۰ هزار دوز در یک روز را دارد.

حجت الاسلام حسن روحانی شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر تسامح نکردن در زمینه اجرای پروتکل‌ها و تعلل از طرف مسوولین گفت: تسامح ، تعلل، تردد و تجمع باعث می‌شود که اوضاع بدتری پیش روی ما باشد و باید با اینها مقابله شود. البته قرارگاه با همه توان، نیروی انتظامی، دستگاه های نظارتی،‌هلال احمر و بسیج همه در کنار مدافعان سلامت هستند که امیدواریم بتوانند اوضاع بهتری را آماده کنند.

ر‌ئیس‌جمهوری در ادامه گفت: ما جلوی پروازهای هند و بسیاری از پروازها را گرفتیم. اما در عین حال مسیرهای غیرمجاز خیلی به این داستان کمک کردند. در مسیرهای مجاز خیلی تلاش شد برای اینکه این مساله به حداقل برسد و کار را سخت کرد و ما دچار مشکل شدیم.

روحانی افزود: در مساله واکسن که الان مساله بسیاری موثری است شاید بعد از پروتکل‌های بهداشتی واکسن بسیار مهم است. پروتکل‌های بهداشتی و واکسن هر دو اصل هستند و باید همه جا مراعات شوند. ما ۶۰ میلیون جمعیت بالای ۱۸ سال داریم که این ۶۰ میلیون جمعیت باید واکسینه شوند که ۶۵ تا ۷۰ درصد می شود یعنی بالای ۴۰- ۴۲ میلیون نفر باید واکسینه شوند تا این زنجیره قطع شود.

ر‌ئیس‌جمهوری افزود: حالا تا واکسن عمومی و همگانی که ۴۰-۴۳ میلیون نفر در کشور واکسن بزنند، فاصله زیاد است اما در عین حال گروه‌های هدف و آنهایی که یا از نظر سن و سال یا از نظر بیماری های زمینه‌ای بیشتر در خطر هستند در اولویت قرار گرفتند و کار عظیم و بزرگی از امروز بیش از هفته‌های گذشته که واکسن زده می‌شد آغاز شده است.

آماده واکسیناسیون روزانه ۵۰۰ هزار نفر هستیم

رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه تزریق واکسن از امروز(شنبه) بیش از هفته‌های گذشته شروع شده است، گفت: این آمادگی وجود دارد تا روزی ۵۰۰ هزار نفر از مردم واکسینه شوند و این امر، امید بسیار و همچنین مصونیت ایجاد می‌کند و خطر مرگ را کاهش می دهد.

وی ادامه داد: هم در واکسن داخلی و هم خارجی دچار مشکل بودیم در واکسن داخلی همه کمک‌ها را کردیم اما از نظر توانمندی کشور، برای رسیدن به واکسن‌های فراوان و کارهای صنعتی در این زمینه، فاصله داشتیم. فکر می‌کردیم دو ماه زودتر به نقطه امروز برسیم که البته با فاصله رسیدیم.

رئیس دولت دوازدهم درباره مشکلات دولت در زمینه تامین واکسن خارجی هم گفت: گرفتاری ما در واکسن خارجی پول، ارز و جابجایی پول بود این گرفتاری‌های مفصل را حل و فصل کردیم اما امروز کمبود واکسن مطرح است. کشوری به ما قول می‌دهد هفته آینده این مقدار واکسن بفرستد، اما خود آن کشور گرفتار می‌شود و می‌گوید برای نیازمندی های داخلی به واکسن نیاز دارد و موجب تأخیر رسیدن واکسن دست ما می‌شود. الان وضع مناسب است و این هفته و هفته آینده با اوضاع بهتری قرار است کارها را پیش ببریم.

ر‌ئیس‌جمهوری اظهار کرد: در مراکز قرمز و نارنجی در رعایت پروتکل‌ها باید دقت بیشتری انجام شود و  باشگاه‌های بدنسازی، سینماها، بازارها و سالن‌های سرپوشیده، نمایشگاه‌های عمومی، شهربازی ها، رستوران‌ها و تالارهای پذیرایی باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. رستوران اگر بیرون بر باشند مشکلی نیست اما جاهای سربسته مشکلات زیادی ایجاد می‌کند.

 باید خود را برای بازگشایی مدارس آماده کنیم

رئیس دولت تدبیر و امید درباره وضع مدارس گفت: از اسفند سال ۹۸ جز ایام امتحانات مدارس و دانشگاه‌های ما تعطیل شد که آن هم برای بعضی از مقاطع درس‌ها و ارتباطات آموزشی از طریق فضای مجازی بود. طبیعی است فضای مجازی نمی‌تواند جایگزین معلم باشد فضای مجازی حداقل کاری بود که می‌شد انجام داد و باید خود را برای بازگشایی مدارس آماده کنیم .

روحانی با یادآوری مباحث مطرح شده درباره بازگشایی مدارس گفت: تعطیلی مدارس از حیث روحی و روانی روی دانش‌آموزان اثر می‌گذارد، فعالیت‌های بدنی کاهش و عادت‌های غذایی تغییر می‌یابد؛ در الگوی خواب اختلال ایجاد می‌کند. همه این مسائل باعث می‌شود سعی کنیم تا بچه‌های پیش دبستانی، دبستانی و دبیرستانی به مدرسه بروند.

وی ادامه داد: بسیاری از کشورها دوره‌های پیش‌دبستانی را تعطیل نکردند برخی کشورها هم مدارس را در مدت کوتاهی بستند و دوباره باز کردند چون ابتلای افراد زیر ۱۸ سال کم است و طبق آمار و ارقام ابتلای آنان ۵ درصد است که اکثر آنها هم بعد از مدتی بهبود می‌یابند.

ر‌ئیس‌جمهوری در ادامه گفت: این چنین گفته می‌شود در دنیا مدارس عامل انتقال نیستند. کودکان هم نسبت به یکدیگر خیلی عامل انتقال نیستند. معمولا تماس کودک با بزرگ‌تر است که این انتقال بیشتر انجام می‌گیرد بنابراین ما در مدارس نباید از انتشار این ویروس خیلی نگران باشیم.

روحانی با مرور لزوم پیش بینی ترتیبات ایمنی در مدارس گفت: معلمان،‌ راننده‌های سرویس، مستخدمان باید واکسینه شوند و باید وضعی فراهم کنیم که مردم بتوانند با اطمینان فرزندان خود را به مدارس بفرستند. فاصله‌ها باید رعایت شود. بعضی از مدارس باید یک روز در میان شوند. وسایل بهداشتی در مدارس باید آماده شود.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و قرارگاه باید همه ترتیبات را فراهم کنند که در سال آینده در مهرماه مدارس، پیش دبستانی، دبستان، دبیرستان و دانشگاه‌ها حضوری شروع شود. اساتید در دانشگاه‌ها واکسینه شوند و وضع برای برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌ها آماده شود.

روحانی با تاکید بر این که یک عقب‌ماندگی تقریبا دو ساله‌ای در امر آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها و پیدا کردیم، گفت: امیدواریم اوضاعی پیش بیاید که بچه‌ها حضوری وارد مدارس و دانشگاه‌ها شوند و جبران کنیم.

 

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا