مدیریت زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی کشور یکپارچه میشود
پایگاه خبری افق و اقتصاد- مدیریت یکپارچه بر زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی در کشور با اجرای قانون تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی حاکم میشود.
رئیس موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی با بیان این مطلب افزود: با اجرای این قانون در بخش کشاورزی، کمتر دچار پراکندگی در برنامهریزی و سیاستگذاری در حوزه زنجیره ارزش خواهیم شد، ضمن آن که مدیریت زنجیره ارزش محصولاات کشاورزی و غذایی به صورت واحد انجام خواهد شد.
علی کیانیراد گفت: مدیریت واحد، مراحل پیش از تولید تا مصرف را در برمیگیرد و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش، وظیفه مدیریت زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی را برعهده خواهد داشت.
او با اشاره به این که طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی در ۱۴ماده از سوی کمیسیون کشاورزی،آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس تهیه و پس از بررسی در چند ماه در صحن علنی به تصویب اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است، اظهار کرد: این طرح برای بررسی، تایید نهایی و تبدیل به قانون به شورای نگهبان ارسال شده است.
کیانیراد درباره جزئیات این طرح گفت: یکی از موارد مندرج در طرح فوق این است که دولتها و سیاستگذاران در طول زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی باید نقش هدایتکننده و حمایتکننده داشته باشند و تشکلها و صنوف کشاورزی بخش مهم اجرا و تصدیگری را برعهده خواهند داشت.
او درباره ابعاد دیگر این طرح افزود: برای تامین امنیت غذایی در این طرح، ورود دانش و فناوری در طول زنجیره ارزش از سطح مزرعه تا فرآوری و توزیع دیده شده است.
رئیس موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی با اشاره به ایحاد سازمان سرمایهگذاری و تجارت کشاورزی بر اساس تبصره (۶) ماده (۲) این طرح اظهار کرد: تشکیل این سازمان، جریان ورود سرمایههای بخش خصوصی و خارجی به بخش کشاورزی به ویژه به سمت امور زیربنایی دانشبنیان و متکی به علم و فناوری را افزایش میدهد.
او اضافه کرد: این سازمان با هدف تمرکز امور سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت در حوزه تجارت، بازرگانی و سرمایهگذاری کالاهای کشاورزی ایجاد میشود.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، کیانیراد در مورد جهتگیری سرمایهگذاریهای دولتی نیز در این طرح گفت: بر اساس طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی، سرمایهگذاریهای دولتی باید بیشتر به سمت حوزه علم و فناوری و دانشبنیان کردن بخش کشاورزی سوق پیدا کند.
او در عین حال تاکید کرد: با تایید شورای نگهبان و لازمالاجرا شدن قانون تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی، از این پس سرمایهگذاری و حمایت از محصولات کشاورزی با هدف افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری در بخش کشاورزی و با نگاه به بازار و تجارت انجام میگیرد.
کیانیراد، تشکیل ستاد تنظیم بازار کالاهای کشاورزی، پیشبینی صدور مجوزها به شورای موانع تولید در سطح شهرستانها، الگوی کشت و توسعه صادرات را از جمله موضوعاتی عنوان کرد که در قالب مواد و تبصرههای این طرح به آن توجه شده است.