اژهای خطاب به دادستان کل کشور: روال فعلی بورس عادی به نظر نمیرسد
پایگاه خبری افق و اقتصاد- رئیس دستگاه قضا در جلسه شورای عالی قضایی با یادآوری بررسی ویژه و مجدد وضع فعلی بورس گفت که در حوزه بورس اگر تخلف و جرمی صورت گرفته است به هیچ وجه قابل بخشش و اغماض نیست.
حجت الاسلام محسنی اژهای در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با مرور اهمیت رسیدگی به وضع بورس تاکید کرد: مسأله بورس از سوی سازمان بازرسی کل کشور و دادستان کل کشور در گذشته دنبال شده است اما به نظر من کفایت نمیکند و عقیده دارم بسیاری از موضوعات را اگر یکبار دنبال شوند و سپس رها شوند ما به نتیجه مطلوب خود نخواهیم رسید.
وی اضافه کرد: کماکان به ذهن میرسد و قرائن و شواهد این گونه حکایت میکند یک روال عادی و متعارف در بورس رقم نمیخورد، بنابراین بار دیگر رسیدگی به این موضوع را درخواست میکنم. دستور مکتوب این موضوع به رئیس سازمان بازرسی کل کشور هم ابلاغ شد، گزارشات قبلی خود را به روز کرده و این موضوع را دنبال، پیگیری و تعقیب کنید تا اگر تخلف و جرمی صورت گرفته است به هیچ وجه قابل بخشش و اغماض نیست.
رئیس دستگاه قضا عنوان کرد: تعداد کثیری از مردم ما اعتماد کردند و پول خود را وارد بورس کردند و حالا متضرر شدهاند. بخشی از این ضررها در بورس طبیعی است زیرا باید آموزش میدیدند و توجه و رعایت میکردند اما به هر صورت بسیاری از افراد تقریباً هستی خود را وارد بورس کردند و با مشکل جدی مواجه شدند. بنابراین بازرسی کل کشور به گزارشهای قبل اکتفا نکنند و این موضوع را به صورت جدی دنبال و پیگیری کنید و اگر تخلف و جرمی رخ داده بود آن را به دادگستری و مسئولین ذیربط گزارش کنید.
محسنی اژهای ادامه داد: دادستان کل کشور هم این موضوع را رها نکنند و در شوراهای عالی بورس و سایر جلسات مجدد آن را پیگیری کنند. فرضا اگر مشخص شد هیچ اشکالی هم وجود نداشت باز هم برای مردم به صورت شفاف روشن شود، در حال حاضر برای مردم این ذهنیت وجود دارد که تخلفاتی صورت گرفته است.
وی افزود: اگر پس از بررسی مشخص شد هیچ چیز خلافی وجود ندارد، مسئولین ذیربط برای مردم شفاف آن را توضیح دهند. در نتیجه در این موضوع به صرف گزارش اکتفا نکنید، پیگیری کنید و به مسئولین ذیربط مکتوب اعلام کنید، به بنده هم اعلام کنید تا دنبال کنم و انشاءالله به نتیجه برسیم.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع انبار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی پرداختن و گفت: انبار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی نمونهای است که با پیگیری خوب پیش رفته است و نشان میدهد اگر موضوعات پیگیری شود کار پیش میرود. از دولت محترم تشکر و تقدیر میکنم که به این موضوع ورود خوبی داشتند و معاون اول رئیسجمهوری از نزدیک دیدند و کارگروهی تشکیل شد، وزیر اقتصاد به میدان آمدند و اقدامات بسیار خوبی انجام شده و در حال انجام است که همه بر اثر پیگیریهای انجام شده رقم خوردهاند.
محسنیاژهای ادامه داد: روسای کل دادگستری ما در این زمینه ورود خوبی داشتند، در دولت هم همینطور بوده است. از مسئولین سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تشکر میکنم که خوب به میدان آمدند.
وی تصریح کرد: امیدوار هستیم این اقدامات ادامه داشته باشند. بسیاری از اموال به مزایده گذاشته میشوند و بسیاری در حال تعیین تکلیف شدن هستند. در موضوع بورس هم درست است که ماهیت کار کاملاً متفاوت است اما باید کار و همکاری و هم افزایی این چنینی و همه جانبه انجام شود و به صرف گزارش به آن اکتفا نشود. دولت و وزارت اقتصاد و سازمان تدبیر کنند که این موارد تکرار نشوند. دادسراها و دادستانهای کشور و وزیر دادگستری نیز نظارت کنند تا چنین مسائلی تکرار نشوند.
رئیس دستگاه قضا افزود: موضوع اموال تملیکی آسیب شناسی شد و مشخص شده است که چه جایی مشکل تعزیرات وجود داشته و چه جایی مشکل دادگستری و یا اجرا وجود داشته است یا کجا مشکل قوانین و مقررات؛ که وزیر دادگستری اینها را به صورت جدی دنبال کند.
گلایه مجلس از بی اطلاعی از پروندههای اصل ۹۰
محسنیاژهای با یادآوری گفتگوی روز گذشته با رئیس کل دادگستری تهران و دادستان تهران، گفت: در خصوص پروندههای تحقیق و تفحصی که از طرف مجلس ارسال شده، وقت ویژهای گذاشته شود تا میزان و تعداد پروندهها مشخص شود و مشکلات پروندهها و مختومه شدن یا نشدن پروندهها را با ذکر دلایل برای مجلس ارسال کنند.
وی با بیان اینکه یکی از گلایههای مجلس شورای اسلامی بی اطلاعی از آخرین وضع گزارشهای تحقیق و تفحص و گزارشهای ارسالی از سوی خانه ملت بوده است، خاطرنشان کرد: این پروندهها یا از طریق تحقیق و تفحص و یا از طریق کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تشکیل شدند و کمیسیون اصل ۹۰ در تمام دورههای مجلس این گله را داشته و دارند که نمیدانیم این گزارشها در قوه قضاییه به کجا میرسد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، رئیس قوه قضائیه افزود: از دادگستری و دادستانی تهران خواستم پس از بررسی اعلام کنند که برای مثال آنچه در مجلس گفته شده بود آنها هم به همان نتیجه رسیده بودند یا حکمی صادر شده و محکومیتی تعیین شده است و بگویند این پروندهها تعیین تکلیف شدند. در خصوص پروندههای اصل ۹۰ هم همینطور مشخص شود.
محسنیاژهای در ادامه با ارائه پیشنهاد همکاری بیشتر قوه قضاییه با کمیسیون اصل ۹۰ گفت: با لحاظ همکاری بیشتر در صورت ارسال گزارش جدید، اگر ضعف و اشکالی وجود داشت پیش از ارسال تکمیل میشود و در جایی که احساس شد نیاز به مستند شدن پرونده وجود داشت، کمیسیون مستندسازی را انجام میدهد. جلسات مشترک حضوری و کتبی خود را افزایش دهید. نهایی نبودن مسائل ذهنیت ایجاد میکنند و مشکلات جانبی را به همراه خواهد داشت.