رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:۸۳ درصد از اوراق سررسید نشده دولتیست
پایگاه خبری افق و اقتصاد – بنابر اعلام رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، حدود ۸۳ درصد از اوراقی که در بازار مانده بوده و سررسید نشدهاند، اوراق دولتی است و حداکثر ۱۷ درصد اوراق بخش خصوصی و مرتبط با زنجیره تولید است.
به گزارش پایگاه خبری افق و اقتصاد، حجتاله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پنل نقش نهادهای تامین مالی در توسعه تولید که در همایش «تأمین مالی تولید؛ از بنگاهداری به بنگاهسازی» برگزار شد، گفت: وقتی از تولید صحبت میکنیم، نباید تولید را فقط در کارخانه ببینیم. البته مرکز تولید کارخانه است اما باید بدانیم تولید یک زنجیره است و خدماتی در این زنجیره انجام میشود. تأمین مالی هر یک از اجزای این زنجیره مانند بازاریابی، فروش و تولید را نیز باید تامین مالی تولید بدانیم.
وی با اشاره به اینکه حتی تسهیلات تکلیفی بانکها نیز میتواند در راستای افزایش ظرفیتهای تولیدی قلمداد شود، گفت: تسهیلات تکلیفی با یک تغییر فاز میتواند به رونق تولید منجر شود. در تولید هر چقدر به کارخانه تسهیلات بدهیم، باز باید تقاضای مؤثر وجود داشته باشد تا این افزایش تولید به فروش بینجامد. این تسهیلات تکلیفی اگر درست تخصیص یابد، با ایجاد تقاضای مؤثر، باعث رونق تولید میشود. در واقع در تأمین مالی تولید باید به تخصیص توجه داشته باشیم؛ تخصیص به تولید و مصرف.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نقش بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاهها گفت: یکی از ماموریتهای مهم بازار سرمایه، تسهیل تشکیل سرمایه برای کمک به تامین مالی بنگاهها و رونق تولید است. نقش بازار سرمایه در این خصوص رو به افزایش بود اما با ورود سهمیهبندینشده اوراق دولتی به جای اوراق بنگاهها از چند سال قبل، این نقش تعدیل شد.
وی افزود: اوراق بدهی دولتی با دو هدف منتشر شد: یکی سنددار شدن بدهیهای دولت و دیگری سررسیددار شدن این بدهیها. انحراف این بود که اوراق روی اوراق آمد و سهم اوراق خصوصی در تأمین مالی را گرفت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: حدود ۸۳ درصد از اوراقی که در بازار مانده بوده و سررسید نشدهاند، اوراق دولتی است و حداکثر ۱۷ درصد اوراق بخش خصوصی و مرتبط با زنجیره تولید داریم.