آغاز سال با بحران نقدینگی در زنجیره دارو

زهرا افشاری
صنعت دارویی ایران سال جدید را با چالش کمبود نقدینگی و انباشت بدهی آغاز کرده است. به گفته مقامات و فعالان این حوزه، زنجیره تامین دارو شامل تولیدکنندگان مواد اولیه، شرکت‌های داروسازی، پخش‌کننده‌ها و داروخانه‌ها، اکنون با ۴۵ درصد بدهی باقی‌مانده از سال گذشته، فعالیت خود را شروع کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری افق و اقتصاد، دارو، کالایی حیاتی و استراتژیک است و کمبود آن مستقیما بر سلامت، اقتصاد و امنیت اجتماعی تاثیر می‌گذارد. بر همین اساس، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، بر دسترسی آسان و بدون اضطراب بیماران به داروی مورد نیاز تاکید دارند.

مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، اعلام کرد سال گذشته بیش از ۵۵ درصد از بدهی‌های صنعت دارو تسویه شده، اما همچنان مشکل بدهی‌های انباشته پابرجاست و صنعت با ۴۵ درصد بدهی وارد سال ۱۴۰۴ شده است

بحران نقدینگی با موضوع بودجه دارویار برای سال ۱۴۰۴ پیچیده‌تر نیز شده است؛ چراکه رقم تصویب‌شده برای دارویار کمتر از نیمی از برآورد واقعی فعالان این حوزه است. بودجه مصوب ۹۵ هزار میلیارد تومان است اما کارشناسان بر این باورند که بودجه واقعی باید حداقل ۱۸۰ هزار میلیارد تومان باشد تا تأمین پایدار دارو تضمین شود. در نتیجه، داروسازان و صاحبان صنایع نسبت به امنیت زنجیره تامین دارو در سال جاری هشدار داده‌اند.

مشکل تاخیر بیمه‌ها هم شرایط را دشوارتر کرده؛ بنابر اعلام انجمن داروسازان، آخرین تسویه بدهی بیمه‌ها با داروخانه‌های خصوصی مربوط به آذرماه سال قبل است و داروخانه‌ها با سه ماه طلب وارد سال جدید شده‌اند.

وزیر بهداشت نیز بر اهمیت قیمت‌گذاری منطقی و رعایت کیفیت در تولید دارو تاکید کرد و گفت که سود و هزینه باید با توان مالی مردم متناسب باشد و هیچ‌گاه کیفیت دارو نباید قربانی شود.

در مجموع، فعالان صنعت دارو سالی سخت را پیش روی خود می‌بینند و خواهان توجه جدی‌تر سیاست‌گذاران به دغدغه‌های این حوزه برای جلوگیری از بروز بحران‌های جدی سلامت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا