نیرومند: هوش مصنوعی تهدید نیست، زمین بازی جدید کسب‌وکارهاست

پایگاه خبری افق واقتصاد – رئیس کمیسیون تحول دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با اشاره به تأثیرات گسترش هوش مصنوعی بر بازار کار ایران، گفت: طی یک‌ سال و نیم گذشته برخی مشاغل از جمله طراحی گرافیک، خدمات تایپ و ترجمه با چالش جدی مواجه شده‌اند، اما این تحولات بیش از آنکه تهدید باشند، فرصتی برای تغییر پارادایم و ورود به بازارهای گسترده‌تر داخلی و جهانی محسوب می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری افق واقتصاد ؛ احمد نیرومند، رئیس کمیسیون تحول دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا درباره تأثیر رشد فناوری هوش مصنوعی بر مشاغل مختلف اظهار کرد:

حدود یک‌ونیم سال گذشته و همزمان با گسترش ابزارهای هوش مصنوعی، حجم قابل توجهی از کسب‌وکارهای سنتی با چالش مواجه شده‌اند.

 در گام نخست، مجموعه‌های فعال در حوزه طراحی گرافیک بیشترین آسیب را تجربه کردند و بسیاری از طراحان با کاهش تقاضا روبه‌رو شدند.

پس از آن، مشاغلی مانند کافی‌نت‌ها، خدمات تایپ، ویرایش متون و ترجمه نیز تحت تأثیر قرار گرفتند. این روند می‌تواند به‌صورت بالقوه سایر کسب‌وکارها را نیز درگیر کند.

نیرومند با تأکید بر اینکه نباید این روند را صرفاً تهدید تلقی کرد، تصریح کرد: من نام این وضعیت را تهدید نمی‌گذارم، بلکه آن را فرصت می‌دانم. اگر فعالان حوزه‌های تخصصی از همین امروز استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی را آغاز کنند و دانش ضمنی خود را به دانش صریح قابل استفاده برای این ابزارها تبدیل کنند، بسیاری از ضعف‌های فعلی برطرف خواهد شد.

 توسعه ابزارهای حرفه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند بازارهای محدود محلی را به بازارهای ملی و حتی جهانی متصل کند و دامنه فعالیت کسب‌وکارها را گسترش دهد.

رئیس کمیسیون تحول دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با اشاره به اینکه در آینده حتی حوزه‌هایی مانند آموزش نیز دچار تحول خواهند شد، خاطرنشان کرد: اگر هدف، شناسایی مشاغل در معرض تهدید باشد، فهرست بلندی وجود دارد؛ اما برای همه این موارد راهکار تعریف شده است.

 بخشی از این تحول نیازمند حمایت سیاست‌گذار و بخشی نیازمند تغییر نگاه سرمایه‌گذاران است. برخی فرآیندهای مبتنی بر هوش مصنوعی به سرمایه‌گذاری‌های سنگین نیاز دارند و بدون تغییر رویکردها، امکان رقابت وجود نخواهد داشت.

ما باید از پارادایم سنتی به پارادایم مبتنی بر هوش مصنوعی مهاجرت کنیم. اگر در زمین بازی جدید هوش مصنوعی حضور داشته باشیم، از رقابت حذف نخواهیم شد؛ بلکه حتی می‌توانیم زمین بازی را تغییر دهیم، به‌ویژه در حوزه فناوری اطلاعات.

این تحولات مختص ایران نیست. در کشورهای دیگر نیز بسیاری از شرکت‌های فعال در توسعه محصول، مدل کسب‌وکار خود را تغییر داده و به سمت تولید محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی حرکت کرده‌اند.

 شرکت‌های فعال در حوزه‌هایی مانند نقشه‌برداری و فرآیندهای ساختمانی نیز به‌طور گسترده وارد حوزه هوش مصنوعی شده‌اند. به گفته نیرومند، الگوگیری از تجربه‌های موفق بین‌المللی می‌تواند مسیر تحول دیجیتال در ایران را هموارتر کند.

هوش مصنوعی یک شگفتانه بومی نیست، بلکه موجی جهانی است. کشورهایی که سریع‌تر خود را با این تغییر وفق دهند، سهم بیشتری از بازار آینده خواهند داشت و ما نیز باید در همین مسیر حرکت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا