رئیس سازمان نظام پرستاری: اجرای قانون تعرفههای پرستاری نیاز به تزریق بودجه از سوی دولت ندارد
پایگاه خبری افق و اقتصاد- به گفته رئیس کل سازمان نظام پرستاری، اجرای قانون تعرفههای پرستاری نیاز به تزریق بودجه از سوی دولت ندارد و به شکل دیگر و روشهایی که تعریف شده است، اعتبارات اجرای قانون تعرفه گذاری دیده شده است.
محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری امروز (دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰) در نشست خبری که در محل ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، به ارائه گزارشی از وضع حرفه پرستاری در کشور پرداخت.
وی افزود: خدمت با کیفیت به مردم در سر لوحه وظایف پرستاران قرار دارد و در دوران کرونا، جانفشانی کردند.
میرزابیگی با اشاره به شهادت ۱۵۰ پرستار مدافع سلامت در دوران کرونا، گفت: متأسفانه تا رسیدن به استاندارد نیروی پرستاری به ازای هر تخت بیمارستانی، فاصله زیادی داریم.
وی افزود: پرستار باید به حقش برسد و این شامل سایر کادر بهداشت و درمان میشود.
میرزابیگی به تعرفه گذاری خدمات پرستاری اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم نگاه خوبی به قانون تعرفه گذاری دارد و به زودی خبرهای خوبی خواهیم شنید.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: فوقالعاده خاص و سختی کار پرستاران هنوز در مرحله پیگیری است.
میرزابیگی به خدمات پرستاری در خارج از محیط بیمارستانها اشاره کرد و گفت: متأسفانه ما سلامت را فقط در داخل بیمارستان تعریف کردهایم. در حالی که باید این حق را به مردم داد تا خدمات مورد نیاز خودشان را انتخاب کنند.
وی افزود: وضع پرستاری در کشور زمانی قابل قبول خواهد بود که مردم از خدمات پرستاری رضایت داشته باشند و پرستاران نیز دغدغه معیشت نداشته باشند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در ارتباط با علت مهاجرت پرستاران به خارج از کشور، گفت: توانمندی پرستاران ایرانی باعث شده کشورهای دنیا دنبال پرستاران ما باشند. لذا ما باید جذابیتهای حرفه پرستاری را ایجاد کنیم تا مانع از مهاجرت شود.
وی به استثمار پرستاران ۸۹ روزه اشاره کرد و افزود: از دولت میخواهیم بساط قراردادهای پرستاری ۸۹ روزه را جمع کنند.
میرزابیگی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده شده سازمان نظام پرستاری در اواخر دولت دوازدهم یک کمک مالی چند ده میلیاردی دریافت کرده است، گفت: این کمک را از دولت جدید گرفته ایم که ۲۰ میلیارد تومان بوده است.
وی درباره اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری اظهار کرد: اجرای قانون تعرفههای پرستاری نیاز به تزریق بودجه از سوی دولت ندارد و به شکل دیگر و روشهایی که تعریف شده است، اعتبارات اجرای قانون تعرفه گذاری دیده شده است.
در ادامه این نشست عباس عبادی، معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه نظام سلامت ما گران اداره میشود، اظهار داشت: بخشی از این گران بودن به مدیریت منابع انسانی بازمیگردد؛ تأکید بر استفاده از تکنولوژیهای “های تک” باعث افزایش قیمت خدمات درمانی شده است.
وی افزود: همکاران پرستار ما با گذراندن دورههایی امکان دارند نقشآفرینی بیشتری در توسعه سلامت مردم داشته باشند؛ نقدی که به ما وارد است این است که از توانمندی همکاران پرستار کمتر استفاده میکنیم و این توانمندی در بیمارستان محصور شده در حالی که اگر در کنار مردم قدرت بیشتری برای ایفای نقش در حوزه پیشگیری داشته باشیم نیازی به گسترش روزافزون تخت بیمارستانی نخواهیم داشت و اگر دانش و سواد سلامت مردم افزایش یابد از بستری مجدد پیشگیری میشود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ما در دو دهه آینده با پیری جمعیت روبهرو میشویم که اگر اکنون به فکر توسعه نقش پرستاران نباشیم با چالش مواجه میشویم. یکی از راهکارهای برون رفت از این مسئله توجه به نقش پرستاران و توسعه پرستاران در حوزه بهداشتی است.
عبادی درباره تعداد شهدای سلامت در دوره کرونا گفت: طبق آماری که در کمیسیون مطرح شده ۶۶ نفر پرونده شهادت تاییدشده دارند. برای همکارانی که در دوران کرونا فوت میکنند فرآیندی پیش بینی میشود که نتایج آن در یک کمیسیون سه نفره بررسی میشود. اختلاف آماری میان پرستاران شهید و ارقام به دلیل پروسه بین آغاز تشکیل پرونده شهدای مدافع سلامت و تایید این پرونده است.
وی درباره وضع نیروها پرستاری اظهار کرد: در وزارت بهداشت استانداردی در زمینه نسبت تخت به پرستار وجود دارد که دو بخش پرستاران حرفهای و غیرحرفهای داریم. استاندارد تعداد پرستاران حرفهای به ازای هر تخت ۱.۸ نفر و استاندارد تعداد پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی ۲.۵ نفر است اما نیمی از این استاندارد تحقق یافته و میانگین پرستار به ازای تخت ۰.۹ است که البته در مناطق برخوردار و کم برخوردار این آمار متفاوت است.
عبادی تصریح کرد: پرستاران باردار باید در بخشهای غیرکرونایی بکارگیری شوند و اگر پرستار باردار در بخش کرونایی فعالیت کند مورد پیگیرد قانونی قرار میگیرد.