سهم ۱.۴ درصدی ایران از مبادلات تجاری با کشورهای همسایه
پایگاه خبری افق و اقتصاد- به گفته رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان، ۱۵ کشور در همسایگی ما هستند که حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار مبادله تجاری بین آنها صورت میگیرد که سهم ما از این عدد حدود ۱.۴ درصد است که انتظار میرود در این بخش باید بیشتر تلاش شود.
همایش تجاری – بانکی ایران و ارمنستان در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار شد.
در این همایش هرویک یاری جانیان رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان با اشاره به قدمت روابط تجاری و دوستانه این دو کشور، تصریح کرد : ایران و ارمنستان از سالها روابط دوستانهای دارند و به عبارتی میتوان گفت که کمترین چالش بین این دو کشور ایجاد شده است و همواره همزیستی مسالمتآمیز داشتند.
وی با بیان اینکه روابط دوستانه دولتهای این کشور شرایط را برای توسعه روابط اقتصادی بخش خصوصی فراهم کرده است، افزود: بانک ملت ۲ هفته پیش در ارمنستان افتتاح شد که شکل و شمایل این بانک منحصر به فرد و شایسته کشور ماست.
یاری جانیان ادامه داد: ۱۵ کشور در همسایگی ما هستند که حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار مبادله تجاری بین آنها صورت میگیرد که سهم ما از این عدد حدود ۱.۴ درصد است که انتظار میرود در این بخش باید بیشتر تلاش کنیم.
در ادامه همایش مجید کیانی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس با اشاره به نقش دولت جدید در توسعه اقتصادی مناطق آزاد، افزود: عمر شکلگیری مناطق آزاد در کشور حدود ۳۰ سال است و عمر منطقه آزاد ارس کمتر از ۲۰ سال است و در این مدت فراز و نشیبهای زیادی را طی کرده است.
کیانی با اشاره رونق اقتصادی و توسعه زیرساختها در منطقه آزاد ارس، اذعان کرد : ارس بین ۸ منطقه آزاد رتبه نخست صنعتیترین و کشاورزیترین منطقه آزاد در کشور را دارد. صادرات در این منطقه بیش از واردات است.
وی با بیان اینکه حوزه گردشگری و تجارت حوزه ارس باید تقویت بشود، افزود: از جاذبههای طبیعی و سابقه تاریخی این منطقه باید بهرهبرداری شود همچنین از ظرفیت جاده ابریشم برای توسعه تجارت باید بیشتر مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
کیانی ۷۰ درصد گمرکات را در منطقه جلفا دانست و گفت: در حوزه صنعت ارس ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تولید داشتیم که ۵۸ درصد آن به تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و ۳۲ درصد محصولات سلولزی است. همچنین ۴ واحد خودروسازی داریم که یک واحد آن به زودی اقدام به تولید خواهد کرد.
مدیر عامل منطقه آزاد ارس با بیان اینکه این منطقه میتواند امنیت غذایی شمال غرب کشور را تامین کند، افزود: ۲۴ هزار زمین برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است که هم اکنون ۱۲ هزار هکتار آن قابل کشت است این زمینها دیم و بایر بودند و به واسطه سد خدا آفرین به زیر کشت رفتند.