واکنش اتاق اصناف به گلایه‌های سازمان امور مالیاتی

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران و تهران با انتقاد از اظهارات مسئولان سازمان امور مالیاتی در خصوص همکاری نکردن اتاق اصناف با این سازمان از سازمان مالیاتی خواست دلایل خود را درباره این  ادعا اعلام کند.

ابراهیم درستی در این باره گفت: ما سه میلیون واحد صنفی داریم که اسم و شغل آنها مشخص است و مالیات هم می‌دهند. بر این اساس بارها اعلام کرده ایم کسانی فرار مالیاتی دارند که فاقد پرونده مالیاتی در سازمان امور مالیاتی هستند. تمامی مودیان صنفی در سازمان امور مالیاتی دارای شناسنامه بوده و سازمان بهتر است به دنبال فرارهای مالیاتی باشد؛ چراکه فعالیت مالیاتی اصناف شفاف است و هر ساله مالیات خود را پرداخت می‌کنند.

نماینده اصناف در سازمان امور مالیاتی با اشاره به مکاتبه دادستان کل کشور با وزیر اقتصاد و دارایی و انتقاد از عملکرد ممیزان و نبود شفافیت هیات‌های حل اختلاف، تاکید کرد: ما سالهاست که می‌گوییم برخورد ممیزان مالیاتی با مودیان صنفی تحکمی و آمرانه است و در هیات های حل اختلاف مالیاتی اظهارات مودی صنفی لحاظ نمی‌شود و یک طرفه برخورد می‌کنند. حال مکاتبه حجت الاسلام منتظری، دادستان کل کشور مهر تائیدی بر این موضوع است و امیدواریم سازمان امور مالیاتی طبق قانون در بررسی عملکرد مالیاتی سال ۱۳۹۸ مودیان، نسبت به حذف تشخیص مالیات به صورت علی الراس اقدام و جایگزینی شیوه رسیدگی مبتنی بر دلایل و شواهد را اجرایی کند و در راستای شفافیت گام بردارد.

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران و تهران بیان کرد: اگر بنا بر نبود همکاری و شفافیت باشد این سازمان امور مالیاتی است که که هیچگونه مستند دقیقی به اتاق اصناف در خصوص میزان درآمد مشمول مالیات قطعی شده مودیان صنفی را ارائه نمی‌کند و برای اتاق اصناف مشخص نیست که سهم اتاق اصناف موضوع تبصره ۲ ماده ۱۸۶ ق.م.م چه میزان است و کجا می‌رود.

وی با طرح این سوال که مبنای قانونی بررسی تراکنش های بانکی مودیان صنفی قبل از اصلاحیه ۹۴/۰۴/۳۱ توسط سازمان امور مالیاتی چیست؟ افزود: مستند به ماده ۱۵۲ ق.م.م قبل از اصلاحیه ۹۴/۰۴/۳۱ تراکنش بانکی جزو هیچ یک از موارد هفت گانه موثر در تعیین درآمد مشمول مالیات مرقوم در ماده مذکور نیست.

درستی در پایان با اشاره به تعطیلی و رکود ناشی از کرونا در اصناف بیان کرد: متاسفانه در شرایط رکود اقتصادی شاهد دریافت مالیات همراه با افزایش توسط سازمان امور مالیاتی بودیم. از مسئولان سازمان امور مالیاتی درخواست می کنیم که از اصناف استفاده ابزاری نکنند و با قبول ایرادات، در راستای تحقق عدالت مالیاتی و ارتقای سطح رضایتمندی مودیان گام بردارند.

منبع: اتاق اصناف ایران

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا