جزئیات تخصیص بیمه بیکاری به عوامل فرهنگ، هنر و رسانه
پایگاه خبری افق و اقتصاد – با موافقت دولت و تصویب آییننامه اجرایی بیمه بیکاری شاغلان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه، امکان بهرهمندی از مزایای بیمه بیکاری برای اصحاب رسانه و فرهنگ و هنر فراهم شد.
مطابق این آییننامه، شاغلان فرهنگی و هنری و رسانهای که تولیدکننده آثار و خدمات مربوطه بوده و درآمد اصلی خود را از این طریق تأمین میکنند در زمره اصحاب فرهنگ و هنر، رسانه و صدا و سیما قرار میگیرند.
در این آییننامه که در جلسه هیات وزیران به ریاست معاون اول رئیسجمهوری به تصویب رسید، داشتن حداقل یک سال سابقه پرداخت حق بیمه قبل از تاریخ درخواست درسامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری شرط بهرهمندی از مقرری اعلام شده است.
بر اساس قانون بیمه بیکاری فعلی مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق فرد محسوب میشود اما در این آییننامه، مدت پرداخت بیمه بیکاری جزو سوابق نیست و افراد میتوانند در دوره دریافت مقرری نیز نسبت به پرداخت حق بیمه خود اقدام کنند.
پیشبینی شده منابع مقرری بیمه بیکاری از طریق مشارکت دولت، کمکها و سایر درآمدهای قانونی دولت تأمین شود.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرداخت بیمه بیکاری به شاغلان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه برای اولین بار و در جهت حمایت از این قشر فرهیخته به اجرا در میآید چرا که تاکنون بیشتر شاغلان این حوزه در ردیف مشاغل آزاد تعریف شده و امکان بهرهمندی آنها از مزایای قانون بیمه بیکاری فراهم نشده بود.
با وجود حمایتهای صورت گرفته از سوی دولت، بحران کرونا و تعطیلیهای پی در پی مشاغل فرهنگی و هنری، نشان داد که شاغلان این فعالیتها باید از پشتوانه محکمتری برای امرار معاش برخوردار شوند.
در ماههای گذشته انتشار ویروس کرونا موجب شد تا بسیاری از مشاغل و کسب و کارها به ویژه مشاغل خدماتی دچار آسیب شوند؛ بر این اساس دولت پرداخت تسهیلات حمایتی و مقرری بیمه بیکاری کرونا به شاغلان و کارگران آسیبدیده از کرونا را در دستور کار قرار داد و وزارت کار در جهت حفظ اشتغال بنگاهها و صیانت از نیروهای کار، ۱۴ رسته شغلی که بیشترین آسیب از شیوع کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی بودند، شناسایی و مشمول دریافت وام و مقرری بیمه بیکاری اعلام کرد.
در همین راستا مراکز آموزشی، فرهنگی و هنری و رسانهای از جمله رستههای شغلی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی و مقرری بیکاری شناخته شدند که امکان ثبتنام در سامانه کارا و سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری وزارت کار برای آنها فراهم شد.
هیات دولت آییننامه اجرایی بند (ح) ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه با موضوع بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه را با هدف حمایت از شاغلان این بخشها و کمک به معاش آنها به تصویب رساند. برقراری بیمه بیکاری اهالی فرهنگ، هنر و رسانه از جمله تکالیف قانون برنامه ششم توسعه کشور است که با مصوبه هیات وزیران از این پس اجرایی میشود.