سازمان ملی استاندارد: روغن خوراکی سهکاره استاندارد نیست
پایگاه خبری افق و اقتصاد – به گفته معاون سازمان ملی استاندارد استانداردی برای روغن خوراکی با کاربرد «پخت و پز، سالاد و سرخ کردنی» با عنوان روغن سهکاره وجود ندارد.
مشخصات درج شده بر روی فرآورده روغن سرخ کردنی با نام تجاری «اولترا هایلی» محصول واحد تولیدی طبیعت سبز پارس کهن با استاندارد ملی ایران به شماره ۴۱۵۲ با عنوان «روغن سرخ کردنی ویژگیها و روشهای آزمون» مغایرت دارد.
بنا بر این گزارش، وحید مرندی مقدم، معاون نظارت بر اجرای استاندارد با بیان اینکه برای روغنهای خوراکی با کاربردهای مختلف، استانداردهای ملی جداگانه تدوین شده است، گفت: استانداردی برای روغن خوراکی با کاربرد «پخت و پز، سالاد و سرخ کردنی» با عنوان روغن سه کاره وجود ندارد.
مرندی مقدم اضافه کرد: انواع روغنهای مایع از جمله روغن سویا، آفتابگردان، کانولا و مخلوط این روغنها با نام روغن مایع مخلوط (مورد مصرف برای پخت و پز و سالاد) روغن مخصوص خانوار (مورد مصرف برای پخت و پز) و روغن سرخ کردنی (مورد مصرف سرخ کردن) معرفی میشوند.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد با اشاره به تبلیغ روغن سرخ کردنی با نام تجاری «اولترا هایلی» محصول واحد تولیدی طبیعت سبز پارس کهن با عنوان روغن سهکاره در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توضیح داد: سازمان ملی استاندارد ایران هیچ گونه تاییدیهای به «روغن مصرفی سهکاره» نداده است و این عبارت که باعث القا شبهه کیفیت برای مصرفکنندگان میشود، مورد تأیید سازمان ملی استاندارد ایران نیست.
منبع: سازمان ملی استاندارد