ربیعی: نپیوستن به FATF آثار خود را در تراکنش‌های مالی نشان داده است

پایگاه خبری افق و اقتصاد- سخنگوی دولت با بیان اینکه نپیوستن به FATF آثار خود را در تراکنش‌های مالی نشان داده است، تصریح کرد که در انتقال پول به سازمان بهداشت جهانی مشکلاتی ایجاد کردند. اما قرارداد ما با سازمان بهداشت جهانی پابرجاست.

علی ربیعی امروز در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره درباره ادعای سخنگوی وزارت خارجه فرانسه مبنی بر جدی بودن پیامدهای نقض تعهدات برجامی و اینکه ایران باید فورا به همه مفاد برجام پایبند باشد، گفت: جمهوری اسلامی ایران طرف شاکی در خصوص نقض تعهد و ناپایبندی اساسی به تعهدات از سوی آمریکا و اروپا است. 

وی ادامه داد: واضح است که ایران نمی‌تواند به اجرای یک طرفه تعهدات بپردازد و کشورهای اروپایی به جای ابراز نگرانی بهتر است که به تعهدات خود بازگردند تا زمینه حفظ برجام که به نفع همه است فراهم شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه اقدامات جبرانی جمهوری اسلامی ایران وفق گام‌های پنجگانه منطبق با حقوق به رسمیت شناخته شده ما ذیل مواد ۲۶ و ۳۶ برجام قرار دارد، گفت: در صورت بازگشت سریع طرف های برجام به انجام تعهداتشان در برجام، اجرای این اقدامات جبرانی متوقف می‌شود. بنابرین ادعای عدم پایبندی ایران به برجام حرف صحیحی نیست.

ربیعی تصریح کرد: فرانسه و سایر طرف‌های اروپایی اگر واقعاً خواستار حفظ و احیای برجام به نحوی که ایران از آن منتفع شود هستند، باید به تعهدات برجامی خود عمل کرده و برای برداشته شدن تحریم‌های ظالمانه علیه ایران تلاش کنند.

اصحاب فرهنگ و رسانه صاحب صندوق بیمه بیکاری شدند

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در جلسه گذشته هیات دولت به یک نگرانی دیرین جامعه هنری پاسخ داده شد و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه صاحب صندوق بیمه بیکاری شدند. طبق این مصوبه، شاغلان فرهنگی، هنری و رسانه‌ای که درآمد اصلی خود را از این فعالیت‌ها دریافت می‌کنند، در صورت پرداخت یکسال حق بیمه خود، از بیمه بیکاری در شرایط از دست دادن شغل و فعالیت برخوردار خواهند بود.

وی با بیان اینکه منابع مالی مقرری بیکاری در بودجه سنواتی دولت دیده خواهد شد، گفت: طبق این مصوبه، شورایی با نمایندگی دستگاه‌های اجرایی ذیربط و نمایندگان صنوف فرهنگی، هنری و رسانه ای با مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل خواهد شد که بررسی و تصویب سیاست‌ها، ضوابط و شرایط عمومی و نیز بررسی و تایید واجدین شرایط دریافت مقرری بیکاری را برعهده خواهد داشت.

به گفته دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری با توجه به این تصویب‌نامه، هر یک از حوزه‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای می‌توانند یک کانون سراسری تشکیل دهند.

افزایش ضریب فوق العاده حقوق قضات

ربیعی تصمیم دیگر در هیات دولت را  افزایش ضریب فوق العاده ویژه قضات عنوان کرد که پس از پیشنهاد شورای حقوق و دستمزد، مورد تصویب هیات دولت قرار گرفت. 

وی در این باره گفت: آخرین بار که فوق العاده ویژه مذکور اعمال شده، مربوط به حدود ۱۰سال قبل است. بدیهی است این اقدام گامی کوچک در جهت بهبود معیشت قضات خواهد بود و این افزایش شامل گروه‌های دوازده‌گانه مشاغل قضایی می‌شود.

اختصاص اعتبار و نیز تسهیلات بانکی برای ۲ استان سیل زده کشور

سخنگوی دولت با اشاره به مصوبه اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی برای ۲ استان سیل‌زده کشور در هیات دولت، گفت: مبلغ ۱۲۵ میلیارد و ۸۴۳ میلیون تومان برای کمک بلاعوض جهت واحدهای مسکونی شهری و روستایی و تامین لوازم واحد مسکونی و همچنین ۱۴۳ میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت برای جبران خسارات واحدهای مسکونی برای این دو استان اختصاص یافت.

وی اضافه کرد: دولت همچنین به منظور تشویق خیرین مدرسه ساز، هفته گذشته تصویب کرد تا هزینه اشخاص غیردولتی برای احداث فضای آموزشی و پرورشی به‌عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی محاسبه شود. هزینه های مذکور شامل وجوه واریزی مودیان مالیاتی پس از تایید سازمان نوسازی توسعه و مدارس کشور می باشد.

کاهش هزینه دولت شامل افزایش حقوق و حمایت معیشتی نمی‌شود

ربیعی درباره برخی انتقادات از لایحه بودجه ۱۴۰۰، نامه قالیباف به رییس جمهور برای اصلاح آن و  برنامه دولت برای اصلاحات لایحه بودجه گفت: در بحث بودجه انتقادات را همیشه از اقتصاددانان و جامعه مدنی داشتیم که این موجب شکوفا شدن بودجه سالیانه خواهد شد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه رئیس‌جمهوری فرمودند که سهم صندوق توسعه ملی مازاد بر فروش یک میلیون بشکه نفت همان ۳۸ درصد طبق قانون باشد اما یک میلیون بشکه این سهم با ۲۹ درصد محاسبه می‌شود. 

به گفته سخنگوی دولت همچنین مقرر شد تسهیلات سررسید شده صندوق از محل سهم دولت از مازاد مذکور پرداخت و تبصره ۴ هم از بودجه عمومی تامین شود. معظم له برداشت از منابع صندوق برای مصارف بودجه ۱۴۰۰ را هم مجاز ندانستند.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری افزود: با این نظر ناترازی و کسری بودجه منابع نسبت به مصارف به میزان ۹۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود و دولت برای جبران ناترازی بودجه مجموعه اقداماتی شامل کاهش هزینه‌ها، افزایش سهم مالیات و فروش اوراق و سهام دنبال خواهد کرد البته بنابر تصمیم ستاد اقتصادی کاهش هزینه‌های دولت شامل افزایش حقوق و حمایت معیتشی نخواهد بود.

همراهی دولت با مجلس برای اصلاحات بودجه ۱۴۰۰

سخنگوی دولت درباره همراهی دولت با مجلس برای اصلاحات بودجه ۱۴۰۰، اظهارکرد: دولت بودجه را براساس واقعیت‌های اقتصادی و اجتماعی موجود و با پیش بینی از شرایط آینده نزدیک تنظیم و تلاش کرد که در بودجه‌های سالانه اصلاحات ساختاری را در قالب تبصره‌ها نیز مدنظر قرار دهد. 

وی افزود: البته ارقام پیش بینی شده در لایحه بودجه ۱۴۰۰ براساس واقعیات پیش رو تنظیم شده و نحوه تنظیم بودجه هم براساس قانون اساسی از اختیارات قوه مجریه و شخص رییس جمهور است. همان گونه که تصویب بودجه از اختیارات و وظایف قوه مقننه است و حق هر گونه اعمال نظر و اصلاح برای مجلس محفوظ است.

ربیعی خاطرنشان کرد: از سنوات  قبل به یاد داریم براساس سنت بعد از ارائه بودجه، اصلاحات در بودجه در جریان بوده است. در هر حال دولت به لحاظ بحث کارشناسی کاملا با مجلس همراهی خواهد کرد و از تمام توان کارشناسی خود برای داشتن یک بودجه موثر و مناسب دریغ نخواهد کرد.

سخنگوی دولت ابراز امیدواری کرد: در نهایت هزینه‌های دولت افزایش نیابد و درآمدهای واهی به آن اضافه نشود.  مشکلی که در سال‌های گذشته همواره وجود داشته است.

نپیوستن به FATF‌ آثار خود را در تراکنش‌های مالی نشان داده است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات مطرح شده است درباره مشکلات عدم پیوستن به FATF برای خرید واکسن و نقل و انتقال پول گفت: در مورد واکسن قبلاً همکاران من در وزارت بهداشت توضیحات مفصلی ارائه دادند اما در مورد انتقال پول بنابر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله امکان انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی رو به رو بودیم.

ربیعی یادآور شد: به طور کلی نپیوستن به FATF و در لیست سیاه قرار گرفتن آثار خود را بر تراکنش‌های مالی و تامین مالی نشان داده است و حتی در مواقعی هم که تحریم مانع نمی‌شود متاسفانه FATF این بهانه را ایجاد می‌کند.

وی افزود: قبلا دولت دیدگاه خود را در این زمینه اعلام کرده بود و امیدواریم با راهگشایی که رهبر معظم انقلاب برای امکان بررسی مجدد در مجمع تشخیص مصلحت نظام فراهم کردند، بتوانیم در این زمینه جلساتی داشته باشیم و آنچه که به مصلحت کشور است را تأمین کنیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای خرید این واکسن و زمان آغاز واکسیناسیون کرونا گفت: خرید واکسن در هم جلسات ستاد کرونا و هم در جلسات هیات دولت در حال پیگیری است. مسوولان وزارت بهداشت در هماهنگی کامل با سایر دستگاه‌های مربوطه تمام تلاش خود را از همان ابتدا اقدامات لازم برای خرید واکسن را انجام می‌دهند. 

قرارداد با سازمان بهداشت جهانی پابرجاست

وی افزود: بخشی از علت این که به سرانجام نرسید واقعا ناشی از فشارهای تحریم و از طرف دیگر مشکلات انتقال پول بود. پولی که باید به سازمان بهداشت جهانی پرداخت می‌شد در انتقال آن مشکل ایجاد کردند. اما ما قراردادمان با سازمان بهداشتی پابرجا است. اخیرا هم تصمیم گرفتیم به هر ترتیبی که شده این خرید را حتی با ریسک پرداخت بالای پول انجام دهیم.

ربیعی ادامه داد: البته فقط به سازمان بهداشت جهانی اکتفا نکردیم و با شرکت‌های مختلف هم مذاکرات و تفاهماتی صورت گرفته است و حتی همکاران ما در وزارت بهداشت و بخش خصوصی که مجوز واردات دارند در این زمینه فراخوان دادند و در کنار آن تولیدات داخلی را دنبال می کنیم.

دکمه بازگشت به بالا