سطح مبادلات تجاری ایران و عراق به ۲۰ میلیارد دلار در سال می‌رسد

پایگاه خبری افق و اقتصاد- وزیر نیرو از تلاش ایران و عراق برای رساندن سطح مبادلات تجاری دو کشور به بیش از ۲۰ میلیارد دلار در سال خبر داد.

رضا اردکانیان امروز در نشست تجاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و عراق افزود: رسیدن به این هدف مستلزم رفع موانع گمرکی، پولی و بانکی، حمل و نقل پول و میدان دادن به بخش خصوصی است.

وی همچنین بر رفع موانعی مانند مسایل استاندارد، گمرک، تعرفه های ترجیهی و سایر اقدام های مشابه برای رسیدن به سطح مبادلات تجاری با لای ۲۰ میلیار دلار در سال تاکید کرد.

اردکانیان ادامه داد: این مستلزم میدان دادن وسیع به بخش‌های خصوصی دو کشور و باز کردن راه‌ها، برطرف کردن موانع، ‌ایجاد صندوق مشترک سرمایه‌گذاری در عرصه فعالیت‌ها و رفع موانعی است که بر سر مسائل حمل و نقل، ‌استاندارد، مسائل گمرکی، ‌تعرفه‌های ترجیحی و اقداماتی از این دست وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: سه ماه پیش که با تصویب دولت جمهوری اسلامی ایران، ‌مسئولیت کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور به وزارت نیرو محول شد، اولین برنامه ما این بود که بعد از ۶ سال اجلاس کمیسیون را برگزار کنیم که این توفیق امروز فراهم شد.

اردکانیان افزود: هدف اصلی اجلاس چهارم کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور ایجاد تسهیلات برای بخش‌های خصوصی در زمینه فعالیت‌های تجاری و اقتصادی است و البته زمینه‌هایی هم برای توسعه‌های بیشتر در همکاری‌های سازمان‌های دولتی و برنامه‌ها و پروژه‌های مربوط به دستگاه‌های دولتی وجود دارد.

وزیر نیرو گفت: امیدواریم در خلال مذاکراتی که امروز و فردا در چهار کمیته تخصصی این اجلاس که مربوط به خدمات فنی مهندسی، امور کنسولی، مسائل پولی و بانکی و نیز تجاری است به تصمیمات و توافق‌های مورد نیاز دست پیدا کنیم.

اردکانیان اظهار کرد: کارهایی که از سوی ما مسئولان باید انجام شود سرعت‌دادن به پروژه‌های بین دو کشور در زمینه‌های مختلف انرژی، حمل و نقل، مسائل گمرکی، همچنین فعالیت‌ها در عرصه‌های عمرانی و بهداشتی است، اما مهمتر از آن این که باید در سازمان‌های دولتی دقت کنیم تا ضوابط، مقررات، بروکراسی و نگاه‌های بخشی در سازمان‌ها مانع و مشکل برای بخش‌های خصوصی دو کشور فراهم نکند.

وزیر نیرو گفت: امیدوارم این اجلاس بویژه همایش اقتصادی ایران و عراق که همایش گفت و گوهای دو جانبه بخش‌های خصوصی دو کشور است فرصت خوبی باشد که بتوانیم در پایان دو روز، گزارش دلگرم کننده‌ای را به دو ملت ایران و عراق در جهت توسعه روابط اقتصادی که زمینه‌ساز افزایش آسایش و امنیت خاطر دو ملت است، عرضه کنیم.

در پایان این همایش رضا اردکانیان وزیر نیرو به همراه وزیر تجارت عراق از نمایشگاه جانبی کالاهای اقتصادی ایران و عراق در محل ورودی ساختمان ستادی وزارت نیرو بازدید کردند.

 آمادگی ایران برای تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری مشترک میان تهران و بغداد

همچنین اردکانیان در مراسم آغاز به کار چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و عراق ،در محل وزارت نیرو  راهبرد اصلی ایران را توسعه روابط با کشورهای همسایه دانست و گفت:‌ آمادگی داریم تجربه‌های کسب شده خود را در اختیار همسایگان قرار دهیم.

وزیر نیرو افزود: حضور کارآفرینان، شرکت ها و بخش خصوصی ایران در کشورهای همسایه بیانگر همین سیاست راهبردی ایران است.

وی با بیان اینکه کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و عراق بعد از ۶ سال وقفه امروز دوباره آغاز به کار کرد، یادآور شد: همزمان با سالگرد شهادت سرداران شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس، ذلت دشمنان آنها را شاهد هستیم.

اردکانیان افزود:‌ برگزاری این اجلاس، مسیر توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را هموار تر خواهد کرد.

وزیر نیرو اضافه کرد: بعد از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق و سفر نخست وزیر فعلی و نخست وزیر سابق عراق به تهران و توافق‌هایی که در سطوح عالی میان رهبران دو کشور انجام گرفته امید است کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بتواند طرح‌های اجرایی مربوط به عملی کردن منویات رهبران سیاسی دو کشور را به نتیجه برساند.

وی گفت: برای توسعه مناسبات تجاری نیازمند موافقت‌نامه‌های متعددی از جمله اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری متقابل، تعرفه ترجیحی، همکاری‌های گمرکی و توافق‌هایی از این دست هستیم که امیدواریم مراحل تدوین، ‌امضا و پیگیری‌ آنها در دستور کار قرار بگیرد.

امکان رفع موانع تجاری ایران و عراق با بهره‌گیری از اقتصاد دیجیتال

همچنین وزیر تجارت عراق و رئیس عراقی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عراق گفت: امروز در جهان، اقتصاد دیجیتال از اهمیت بسزایی برخوردار است و می‌توان موانع و مشکلات موجود بر سر راه توسعه تعاملات دو کشور را با توجه به آن برطرف کرد.

علاء احمد الجبوری افزود: امروز برای رفع موانع و مشکلات موجود در صدر هیاتی به تهران آمدیم تا در کمیسیون مشترک اقتصادی همکاری‌های دو کشور شرکت و موضوعات مهم اقتصادی طرفین را بررسی کنیم.

 وی اضافه‌کرد: شرایط و مسائل اقتصادی در جهان پس از همه‌گیری کرونا فضای متفاوتی را نسبت به دوره پیش از این بیماری ایجاد کرده که لازم است توافق‌نامه‌های اقتصادی با توجه به داده‌های موجود و نسبت به شرایط حاضر بازنگری شود.

به گفته الجبوری، حضور هیات بلندپایه عراقی در این اجلاس نشان‌دهنده جدیت این کشور برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران است تا موانع موجود و نیازهای فنی کشور عراق را شناسایی و برطرف کرده و اقدامات لازم را به صورت عملیاتی انجام دهد.

وی ابراز امیدواری کرد با توافق‌های انجام شده بتوان نقش همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها را مشخص کرد تا شرایط و محیطی مناسب برای اجرای اقدامات داشته باشیم.

منبع: وزارت نیرو

دکمه بازگشت به بالا