ربیعی: حرف‌های سیاسی درباره بودجه دردی از مردم درمان نمی‌کند

پایگاه خبری افق و اقتصاد- سخنگوی دولت با بیان اینکه حرف‌های سیاسی و بدون محاسبه درباره بودجه دردی از دردهای مردم را درمان نمی‌کند، تاکید کرد که هر تصمیمی که باعث بروز نوسان و بی‌ثباتی در اقتصاد می‌شود، برخلاف منافع ملی و عمومی مردم است و باید از آن پرهیز شود.

علی ربیعی سه شنبه در نشست خبری که به صورت‌آنلاین برگزار شد، در پاسخ به سوالی در خصوص برخی اظهار نظرهای نمایندگان در خصوص لایحه بودجه گفت: ما نیاز داریم خارج از هیاهو و تنازعات بیهوده در آستانه قرن جدید، و دورانی که ترامپ در حال شکست هست و می‌تواند نقطه عطف شده و زندگی جامعه را عوض کند، بودجه مناسبی را ارائه کنیم.

وی افزود: لایحه بودجه ماحصل مطالعات و بررسی‌های تفصیلی و همه جانبه کارشناسان خبره دولت با توجه به الزامات و اقتضائات اقتصادی کشور بوده و بر اساس قواعد و شرایط کشور تهیه و تنظیم شده است.

ربیعی اظهار کرد: کلی‌گویی در خصوص بودجه از سوی برخی افراد و بیان اینکه بیشترین عواید بودجه نصیب دلالان و سودجویان خواهد شد، تعبیر درستی نیست یا اینکه بودجه منجر به فروپاشی نظام می‌شود، یا اینکه دوستی گفتند اینها ارزها را پنهان کردند تا در شرایط دیگر وارد کنند. این تعابیر غیراقتصادی و غیرکارشناسی زیادی که امروز بیان می‌شود، به مصلحت جامعه نیست.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه مصادیق حرف‌های کلی گویی باید مشخص شود تا به آن پاسخ بدهیم، گفت: سخنانی نظیر اینکه لایحه با رویکرد سیاسی برای فروپاشی نظام است، اساساً فاقد بنیه علمی و اقتصادی است. بیشتر نوعی رفتار سیاسی و اتهامی علیه دولت است.

وی با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم منازعه سیاسی کنیم، گفت: اگر قرار است پاسخ داده شود مایلم به عنوان نماینده دولت به ما بگویند که کدام تصویب در کجا موجب رانت و سوء استفاده و سودجویی و دلالی هست و کجای آن موجب فروپاشی نظام است و شما چه تصمیم جایگزینی دارید که ما پیرامون آن بحث کنیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه حرف‌های بی‌محاسبه و سیاسی هیچ دردی را از دردهای مردم درمان نمی‌کند، اظهار کرد: روند تصمیم سازی‌های گذشته نشان می‌دهد جدای از عوامل بیرونی، مهمترین عاملی که باعث بروز نوسانات ارزی در فضای اقتصادی کشور و معیشت مردم می‌شود، برخی تصمیم‌سازی‌های غیرکارشناسی و خلق الساعه و تصمیماتی که است باعث تشدید نوسانات بازار و افزایش تکانه‌های تورمی می‌شوند و ریشه اصلی مشکلات را باید در دل برخی این ریل‌گذاری‌های اشتباه دید.

ربیعی خاطرنشان کرد: در این برهه حساس هر تصمیمی که باعث بروز نوسان و بی‌ثباتی در اقتصاد می‌شود، برخلاف منافع ملی و عمومی مردم است و ما باید از آن پرهیز کنیم.

وی با بیان اینکه دولت بودجه سال آینده را شفاف در منظر افکار عمومی قرار داده است، گفت: افزایش سهم نفت در منابع عمومی آن هم از محل افزایش قیمت ارز قطعاً ارزش پول ملی را کاهش می‌دهد. افزایش قیمت تعرفه‌ها اگر در مجلس تصویب شود، قطعاً باعث تورم خواهد شد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری گفت: البته دوستان می گویند افزایش نرخ ارز به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان هنوز نهایی نیست و امیدواریم رقم نهایی آن مشخص شود تا بتوانیم قضاوت بهتری داشته باشیم. چون بیانات متفاوت در این زمینه شنیده می‌شود ما منتظر می‌مانیم تا از تصمیم نهایی مطلع شویم.

 وی تصریح کرد:به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی این تصمیم هم انتظار تورمی را افزایش می‌دهد، علیه ارزش پول ملی و دادن علائم نامناسب به ثبات بازار است، اظهار کرد:

ربیعی با بیان اینکه بدون درک شرایط مردم در هر دوره تاریخی خود نمی‌توانید قضاوت کنید، گفت: خیلی‌ها امروز درباره کوپن درباره جنگ تحمیلی قضاوت می‌کنند، ما باید به آن دوران برگردیم و منابع دولت آن وقت را در نظر بگیریم و ببینیم آیا سیاست کوپن درست بوده یا غلط بوده است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه زندگی مردم در بحران ها باید حمایت شود، گفت: ارائه ارز ۴۲۰۰ تومانی با همه اشکالاتی که مربوط به شرایط موجود بود، ‌ این تصمیم برای دفاع از زندگی مردم در دوران بحران تحریم اتخاذ شد. وقتی اقتصادی در تعادل نباشد، و فشار بین‌المللی زیادی برای برهم زدن تعادل اقتصادی و فشار بر زندگی مردم که هدف اصلی آن فروپاشی بوده وجود دارد، ناچار سیاست‌هایی اتخاذ می‌شود که از زندگی و معیشت مردم حمایت شود.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه خیلی از دولت‌ها و کشورها هم در شرایط عدم تعادل تصمیماتی می‌گیرند، گفت: ما هم در شرایطی که امیدواریم فشار حداکثری به پایان می‌رسد و شرایط تازه ایجاد می‌شود، قطعاً سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های حمایتی مردم در دوران انتقال را مد نظر داشتیم و در شرایطی که همه چیز از به قیمت تثبیت شده رسید آن وقت می شود بحث کرد.

 ربیعی گفت: ما صراحتاً اعلام کردیم که ارز ۴۲۰۰ تومان را برای تامین کالاهای اساسی قرار دادیم البته هر کس سوء استفاده کرده می توانند به قوه قضاییه معرفی کنند و باید با آنها برخورد شود. اگر شرایط متفاوت بود، معتقد بودیم که مابه‌التفاوت این ارز را برای افزایش قدرت خرید مردم در نظر گرفتیم.

وی به افزایش ۲۵ درصدی حقوق فرهنگیان پرداخت و گفت: ما در شرایط اقتصادی که سفره مردم نسبت به گذشته خالی شده تصمیماتی نیاز داشتیم، بگیریم و امروز بحث‌هایی می‌شود مبنی بر اینکه این تصمیم رانت‌زا بوده است

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: این تصمیم در دوره زمانی خودش با بیشترین دقت اتخاذ شده و اگر رانتی در این موضوع بوده قوه قضاییه با آن برخورد می‌کند.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری گفت: در بودجه ۱۴۰۰ پیش‌بینی ما طوری است که اگر شرایط متعادل‌تر رسیدیم در این مرحله هم باید از زندگی مردم حمایت کنیم و آن را به نوعی افزایش قدرت خرید مردم در قالب معیشتی تبدیل کنیم.

با بودجه یک ساله نمی‌توان قانون دائمی را لغو کرد

سخنگوی دولت با بیان اینکه در بودجه یک ساله نمی‌توان قانون دائمی را لغو کرد، عنوان کرد: ما مجوز دادیم و گفتیم هر کس در مناطق آزاد کار می‌کند این‌قدر سال از پرداخت مالیات معاف است و افراد زندگی و سرمایه‌گذاری‌ خود را بر این اساس سامان دادند. ما نمی‌توانیم با یک قانون یکساله برنامه‌ریزی ۱۰ و ۲۰ ساله افراد را زیر سوال ببریم. 

ربیعی خاطرنشان کرد: شما هر تصمیمی بگیرید و اعلام کنید که فلان جا اینقدر سال از مالیات معاف خواهد بود دیگر چه کسی داوطلب سرمایه‌گذاری خواهد بود و این پیش‌بینی و برنامه‌ریزی درازمدت را دچار اختلال می‌کند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در برخی از تصمیم‌گیری‌های دیگر که البته نهایی نیستند و ما فقط شنیده‌ایم درباره واردات خودرو از مناطق آزاد است. اگر قرار است خودرو وارد کنیم و شماره‌گذاری کنیم چرا از سایر مرزها نتوانند بیایند. اینها به‌درستی مشخص نیستند و ابهام زیادی در مورد شیوه اجرا  و اثر آن بر صنعت خودرو و مسائل دیگر خواهد داشت.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری گفت: نگرانی بزرگ ما اکنون این است که افزایش درآمدها محقق نشوند به عنوان مثال عنوان کردند که دولت مجدداً بودجه خود را به نفت گره زده است. ما درآمد حاصل از نفت ایران که در بودجه پیش‌بینی کرده بودیم با تغییر نرخ محاسبه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان به آن افزوده شد. آیا این موضوع وابستگی به نفت را بیشتر کرد یا قبلاً بیشتر بود؟

 ربیعی گفت: به جای اینکه به دولت فشار بیاورید که نفت بیشتری بفروشد، به‌صورت غیرمستقیم می‌گویید شما نمی‌توانید نفت بفروشید و نکات بسیار دیگری را در دل این بحث نهفته است و از طرف دیگر ما خودمان سهم نفت را در بودجه افزایش می‌دهیم. 

وی عنوان کرد: ما از همان ابتدا عنوان کردیم که در بودجه جاری بنا نداریم که بیش از دوران تحریم نفت را ببریم و باید اضافه آن را برای توسعه کشور استفاده کنیم. ما در موارد اینچنینی دچار ابهام هستیم و امیدوار هستیم که در جلسات هماهنگی که پیش می‌رویم تبادل نظرها موجب نزدیکی دیدگاه‌ها به یکدیگر نزدیک شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: درخواست من نه به عنوان سخنگوی دولت بلکه به عنوان یک فرد عضو جامعه ایران این است که تعابیر تندی مانند فروپاشی نظام، یا اینکه سهم دلال‌ها در این بودجه زیاد است، استفاده نکنیم. ما این تعابیر را بیشتر از آن سوی آبها می‌شنویم. اینها تعابیر درستی نیست و روح جامعه را آزرده می‌کند. 

ربیعی خاطرنشان کرد: ما در شرایطی که تحریم‌ها به اندازه کافی به جامعه فشار آورده و کرونا هم زندگی‌ها را تلخ کرده است، باز هم این نوع بیانات و حرف‌ها را بیان می‌کنیم. من تعبیری را دیدم که مطرح شده بود که دولت منابع ارزی را ذخیره کرده تا با روی کار آمدن بایدن، قیمت دلار کاهش پیدا کند. این سخن را نایب رئیس‌ مجلس مطرح کرده است البته وی عنوان کرده که من این را شنیده‌ام و مشخص نیست که صحت داشته باشد یا نه.

دکمه بازگشت به بالا