مهلت ۲ماهه مجلس به دولت برای یافتن ساز و کار اخذ مالیات از اینفلوئنسرها

پایگاه خبری افق و اقتصاد- نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به بندهای هزینه‌ای بودجه ۱۴۰۰، بخش های مالیاتی را بررسی و تصویب کردند؛ از مهمترین مصوبات امروز الزام مشاغل پزشکی به استفاده از پایانه فروشگاهی و همچنین دریافت مالیات از اینفلوئنسرها بود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در شانزدهمین نشست علنی خود برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ کل کشور به بررسی و تصویب ادامه بندهای هزینه‌ای پرداختند.

در این نشست نمایندگان بند مربوط به نحوه نظارت بر فعالیت‌های فرهنگی در فضای مجازی را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند. در این بند آمده بود که اپراتورهای مخابراتی علاوه بر قیمت هر پیامک مبلغ ۱۰ ریال از استفاده‌کنندگان خدمات مزبور دریافت درآمد حاصله متناسب با وصول تا سقف هزارمیلیارد ریال جهت اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان و ساماندهی کودکان کار و خیابانی صرف شود.

بخش دیگر این بند مربوط به واقعی شدن درآمد دولت از حق الامتیاز اپراتورها بود که به میزان ۱۰ درصد افزایش یافته و مقرر شده بود که منابع حاصل به میزان ۳۰ هزار میلیارد ریال با هدف حمایت از تولید و محتوا و فعالیت های فرهنگی و نظارت در فضای مجازی هزینه می‌شود و البته مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن، منحصراً به عهده سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر(ساترا) سازمان صدا وسیما می‌باشد.

توزیع۱۲ درصد از عوارض ارزش افزوده استان تهران در نقاط روستایی و عشایری

مجلس مقرر کرد که درآمدهای حاصل از اخذ عوارض ارزش افزوده شهرستان‌های تهران به نسبت ۸۸ درصد در نقاط شهری تهران و شهر اسلامشهر و ۱۲ درصد در نقاط روستایی و عشایری آنها توزیع می‌شود.

مجلس در مصوبه ای دیگر سازمان امور مالیاتی را مکلف کرد پرونده‌های واحدهای تولیدی و خدماتی که محل استقرار آنها در استان محل استقرار دفتر مرکزی نیست، به اداره کل امور مالیاتی استان محل استقرار واحد تولیدی و خدماتی ارسال کند.

ارجاع پرونده‌های مالیاتی تولیدی‌ها به ادارات محل استقرار

با مصوبه دیگر مجلس سازمان امور مالیاتی مکلف است پرونده‌های واحدهای تولیدی و خدماتی با شخصیت حقیقی یا حقوقی دارای یک محل فعالیت را که محل استقرار واحد تولیدی یا خدماتی آنها در استان محل استقرار دفتر مرکزی آنها نیست، به اداره کل امور مالیاتی استان محل استقرار واحد تولیدی و خدماتی ارسال کند.

بیمه واحدهای مسکونی از محل دریافت عوارض گاز و برق

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه ای دیگر به وزارتخانه‌های نفت و نیرو اجازه دادند ماهانه از هر واحد مسکونی مشترکان گاز مبلغ دو هزار ریال، مشترکان برق مبلغ یک هزار ریال و از هر یک از واحدهای تجاری مشترکان گاز و برق مبلغ ۱۰ هزار ریال اخذ و ۵۰ درصد این مبالغ را از مشترکان روستایی اخذ و منابع حاصله را صرف بیمه این واحدها کنند.

الزام مشاغل پزشکی به استفاده از پایانه‌ فروشگاهی

مجلس همچنین صاحبان حرف و مشاغل پزشکی را مکلف به استفاده از پایانه‌ فروشگاهی کرد؛ بر این اساس کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز آنها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی ایران صادر می‌شود و کلیه اشخاص شاغل در کسب و کارهای حقوقی اعم از وکالت و مشاوره حقوقی و خانواده مکلفند از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.

هزینه بخشی از عوارض گمرکی واردات لوازم آرایشی برای بیماری‌های نادر

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز مصوب کردند که از منابع حاصل از عوارض گمرکی و سود بازرگانی واردات لوازم آرایشی در معالجه بیماری‌های نادر هزینه شود.

بر ایت اساس در سال ۱۴۰۰ به عوارض گمرکی و سود بازرگانی واردات لوازم آرایشی مجموعاً ۱۵ ‌درصد  اضافه و منابع حاصله به هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران اختصاص می‌یابد تا جهت خرید عضو مصنوعی (پروتز) کاشت حلزون شنوایی و نیز جهت درمان و هزینه‌های دارویی بیماران بیماری های نادر از جمله اوتیسم، گوشه، سلیاک، متابولیک و بال پروانه  (eb)، سیستیک فیبروزیس، کم خونی داسی شکل(سیکل سل آنمی، سیکل سل تالاسمی) و بیماری نقص ایمنی مادرزادی و بیماران کولیوی در تولید آنتی بادی و بیماری تحلیل عضلانی نخاعی مادرزادی (sma) هزینه شود.

مجلس در مصوبه ای دیگر هزار میلیارد تومان به وزارت کشور برای بازیافت پسماندهای حاصل از مواد اولیه، قطعات و کالاهای قابل بازیافت با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست کشور اختصاص داد.

گزارش دهی سازمان امور مالیاتی هر ۳ ماه یکبار به دیوان محاسبات

مجلس با تمدید زمان اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده به مدت یک سال موافقت کردند.همچنین سهم هر یک از دستگاههای ذینفع از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۰ مطابق با قانون سال ۱۳۹۹ است.

تمدید یک ساله اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده

نمایندگان مجلس در مصوبات خود سازمان امور مالیاتی را مکلف به ارائه گزارش هر سه ماه یک بار درباره نحوه اجرای مالیات بر ارزش افزوده  و نحوه هزینه کرد آن به دیوان محاسبات کردند.

معافیت مالیاتی سرمایه‌گذاران مردمی در پروژه‌های زیربنایی در سال ۱۴۰۰

مجلسی ها در ادامه جزئیات معافیت مالیاتی برای نقل و انتقال دارایی‌ها، جهت فراهم ساختن زمینه سرمایه‌گذاری عموم مردم برای پروژه‌های زیربنایی و صنعتی را نیز تعیین کردند.

بر اساس این مصوبه هرگونه نقل و انتقال دارایی به/ از صندوق های سرمایه‌گذاری پروژه که پذیره‌نویسی آن‌ها با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌شود، از پرداخت هرگونه مالیات و عوارض نقل و انتقال معاف است. همچنین مالیات نقل و انتقال و سود ایجادی در شرکت‌های موسس، ناشی از انتقال آورده غیرنقدی به شرکت‌های سهامی عام در شرف تاسیس که به منظور ایجاد و تکمیل پروژه های تولیدی صنعتی و کشاورزی، زیربنایی و طرح‌های تملک دارایی های سرمایه‌ای و حمل و نقل شکل می‌گیرد و مجوز عرصه عمومی و تاسیس آن از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ می‌شود، مشمول مالیات به نرخ صفر خواهد بود.

در مصوبه ای دیگر مجلس، شرکت‌های بیمه‌گر را مکلف به بررسی حوادث ناشی از گاز و برق ظرف کمتر از دو ماه و پرداخت خسارات آن حداکثر تا سه ماه کرد.

در جریان بررسی تبصره های هزینه‌ای لایحه بودجه، مجلس بند الحاقی ۲ به تبصره ۷ ماده واحده بودجه در خصوص شرایط فروش اقساطی خودرو به جانبازان موافقت کرد.

تعیین تکلیف مالیات اینفلوئنسرها

مجلس در مصوبات خود سازمان امور مالیاتی را به تدوین ۲ ماهه آیین‌نامه اخذ مالیات از اینفلوئنسرها ملزم کرد.

بحرینی نماینده مشهد که پیشنهاد دهنده این بند الحاقی بود توضیح داد: یک پیشنهاد در بخش درآمدی با حمایت نمایندگان مصوب شد و آن هم این بود که صفحات مجازی که تعداد کاربرانشان بالای ۵۰۰ هزار نفر است و تبلیغات می‌گیرند، تبلیغات آنها مشمول مالیات باشد؛ به نظر می‌رسد این موضوع جزو مصوبات بسیار خوب مجلس بوده است و یک پایه اخذ مالیاتی جدید ایجاد شده است و اگر دولت خوب عمل کند می‌تواند یک عدالت مالیاتی در این موضوع تأمین کند.

وی افزود: ما نگران هستیم دولت این موضوع را اجرا نکند به خصوص وقتی که این موضوع مطرح شد نماینده دولت با آن مخالفت کرد. در ادامه این پیشنهاد در بخش هزینه‌ای آن پیش‌بینی شده است که باید ظرف دو ماه دستورالعمل اجرایی آن تهیه شود و وزیر اقتصاد آن را ابلاغ کند.

ساماندهی فعالیت مالی دستگاه‌های دولتی

نمایندگان مجلس در ادامه مصوبات خود ساز و کار ساماندهی فعالیت های مالی دستگاه‌های اجرایی را برای سال آینده تعیین کردند. بر این اساس دستگاه ها مکلفند کلیه حسابهای ریالی خود (درآمدی و هزینه‌ای) را صرفاً از طریق خزانه‌داری کل کشور و نزد بانک مرکزی افتتاح کنند.

دستگاه‌های یادشده موظفند کلیه دریافت‌ها و پرداخت‌های خود را فقط از طریق حساب‌های افتتاح‌شده نزد بانک مرکزی انجام دهند. نگهداری هرگونه حساب از سوی دستگاههای مذکور در بانکی غیر از بانک مرکزی در حکم تصرف غیرقانونی در اموال عمومی است.

دکمه بازگشت به بالا