جهانگیری: مردم نباید برای مرغ و روغن در صف معطل شوند

پایگاه خبری افق و اقتصاد- معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه گاهی نحوه نامناسب توزیع کالا باعث اجتماع مردم و صف های طولانی برای دریافت کالا شده است، از کارگروه تنظیم بازار و دستگاه های مسئول در امر تولید و توزیع کالاهای اساسی و اقلام ضروری مردم خواست تدابیر و راهکارهای لازم را بکار گیرند تا با نحوه صحیح توزیع کالاها، مردم برای دریافت اقلامی همچون مرغ و روغن در صف معطل نشوند.

اسحاق جهانگیری در جلسه کارگروه تنظیم بازار با بیان اینکه دود اختلاف نظرها میان دستگاه های مختلف به چشم مردم می رود، گفت: امروز که به نظر می رسد فشارها و سختی ها رو به پایان است، باید تلاش کنیم برادرانه، همدلانه و با انسجام و وحدت اجازه ندهیم که فشارهای مضاعف و سختی های بیشتر بر مردم تحمیل شود.

معاون اول رئیس جمهوری با قدردانی از کارگروه تنظیم بازار و دستگاه های عضو این کارگروه، اظهار کرد: وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، دادگستری و نمایندگان سایر دستگاه های عضو کارگروه تنظیم بازار در طول سال ۹۹ مسئولیت سنگینی برعهده داشتند و بانک مرکزی نیز عملکرد مطلوبی در تامین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی از خود نشان داد که لازم است از همه آنها قدردانی کنم.

وی با تاکید بر اینکه باید نسبت به تامین کالاهای اساسی در ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان حساسیت ویژه داشته باشیم، افزود: وظیفه و مسئولیت همه ما این است که کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان با قیمت مناسب تامین و در اختیار آنها قرار گیرد.

جهانگیری در ادامه با تاکید بر اینکه هر نوع صادرات رسمی و یا غیررسمی کالاهای اساسی ممنوع است، تصریح کرد: صادرات تمامی کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شده ممنوع است و استانداران باید به شدت با قاچاق این گونه اقلام برخورد کنند. وقتی کالایی با قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می شود و قیمت ارز در بازار آزاد چند برابر این رقم است، طبیعی است که عده ای تلاش خواهند کرد تا از طریق قاچاق، این گونه کالاها را در کشورهای اطراف بفروشند. این گونه کالاها فقط برای ملت ایران با این قیمت ارز تامین شده است و لازم است سازمان تعزیرات نیز برخوردی قاطع داشته باشد تا کسی جرأت قاچاق کالاهای اساسی را نداشته باشد.

معاون اول رئیس جمهوری با یادآوری برخی گزارشات مبنی بر گرانی محصولاتی نظیر سیب و مرکبات، اظهار کرد: در جلسه ای که اخیراً‌ با مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی برگزار شد، استاندار آذربایجان غربی تاکید داشت که به هر میزان که نیاز باشد سیب با قیمت مناسب در انبارهای استان موجود است. وقتی مردم این مطالب را می شنوند و می دانند که میزان تولید در کشور بالا است اما قیمت ها پایین نمی آید دلخور می شوند.

وی با تاکید بر گزارش ارائه شده در جلسه مبنی بر وفور میوه در میادین میوه و تره بار با قیمت های مناسب، تصریح کرد: هنر مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت باید این باشد که با توزیع گسترده میوه و کالاهای اساسی، شرایطی را فراهم کند که در هفته پیش رو و ایام عید نوروز این کالاها با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.

جهانگیری افزود: البته گاهی حرفهای ناروا در خصوص عملکرد کارگروه تنظیم بازار زده می شود اما نباید به دل بگیرید. شما برای مردم و خدا کار می کنید و نباید به این گونه رفتارها توجه کنید. این روزها در تاریخ ثبت خواهد شد که در شرایطی که شما گرفتار جنگ اقتصادی بودید و برای کاهش فشار بر مردم تلاش می کردید، عده ای که مسئولیت خاصی هم نداشتند فقط به دنبال این بودند که چوب لای چرخ شما قرار دهند.

وی افزود: امروز شاهد بی انصافی ها از سوی مخالفین هستیم اما ما پذیرفته ایم که در وضع سخت کار کنیم و باید مشکلات را به خاطر مردم تحمل کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری همچنین با یادآوری گزارش مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی مبنی بر آمادگی توزیع کالاهای اساسی در ۱۴۰ مرکز در تهران و مراکزی متعدد در استان های مختلف، گفت: استانداران کشور در این مقطع هیچ وظیفه ای مهمتر از این ندارند که برای برگزاری مناسب ایام عید مردم تلاش کنند.

وی همچنین با یادآوری گزارش های ارائه شده در جلسه در خصوص دلایل گرانی مرغ، گفت: به نظر می رسد برخی ناهماهنگی ها میان دستگاه های اجرایی باعث گرانی مرغ شده که لازم است وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و دادگستری گروه هایی را مشخص کنند تا نظارت مشترک بر فرایند تولید و توزیع مرغ در استان های مختلف داشته باشند تا از ناهماهنگی های موجود جلوگیری شود.

وی به گزارش های ارائه شده در جلسه مبنی بر افزایش قیمت جهانی برخی مواد اولیه نظیر روغن خام پالم و روغن خام آفتابگردان که طی یک سال گذشته ۱۳۵ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: گاهی افزایش قیمت کالاها به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه تولید است که باید این موضوعات به شکل مناسب به اطلاع جامعه رسانده شود.

جهانگیری افزود: در همین راستا برخی کشورهای تولید کننده محصولات اصلی کشاورزی و غذایی به دلیل اوضاع کرونایی، صادرات محصولات خود را به کشورهای دیگر محدود و یا ممنوع کردند اما به فضل الهی با تلاش های انجام شده، میزان واردات در سال ۹۹ بیش از میزان مصوب بوده است.

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه گاهی نحوه نامناسب توزیع کالا باعث اجتماع مردم و صف های طولانی برای دریافت کالا شده است، از کارگروه تنظیم بازار و دستگاه های مسئول در امر تولید و توزیع کالاهای اساسی و اقلام ضروری مردم خواست تدابیر و راهکارهای لازم را بکار گیرند تا با نحوه صحیح توزیع کالاها، مردم برای دریافت اقلامی همچون مرغ و روغن در صف معطل نشوند.

جهانگیری خاطر نشان کرد: لازم است همه استانداران پای کار تنظیم بازار بیایند و با توزیع گسترده و مناسب کالاها و اقلام ضروری مردم در میادین میوه و تره بار و سایر اماکن توزیع کالا،‌ فضای روانی جامعه را آرام کنند تا مردم دغدغه ای نسبت به کمبود کالا نداشته باشند.

وی تصریح کرد: لازم است از هم اکنون تا پایان ماه مبارک رمضان نظارت مستمر بر وضع بازار وجود داشته باشد و فعالیت بازرسین و سازمان تعزیرات تشدید شود. البته اصناف همواره پشتیبان دولت بوده اند اما گاهی عده ای به دنبال سوء استفاده هستند که باید با تشدید نظارت ها از سوء استفاده و دلالی جلوگیری شود.

دکمه بازگشت به بالا