تامین گوشت مرغ تا کشتارگاه بر عهده وزارت کشاورزی قرار گرفت
پایگاه خبری افق و اقتصاد- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد که طبق مصوبه ستاد اقتصادی دولت، تامین گوشت مرغ تا کشتارگاهها با وزارت جهاد کشاورزی است و پس از کشتارگاه وظایف تحویل و توزیع برعهده وزارت صمت خواهد بود.
مرتضی رضایی با تاکید به این که برای تولید امروز مرغ گوشتی، از یک سال و نیم پیش برنامهریزی شده است، اظهار کرد: با ورود گلههای مرغ اجداد و به تبع آن تولید گلههای مادر در داخل کشور، سن پرورش مرغ، میزان تولید و میزان جوجهریزی برای تامین بازار از سوی ستاد تنظیم بازار برنامهریزی میشود.
او با اشاره به این که در بهمن حدود ۱۳۰میلیون قطعه جوجهریزی انجام شده است، تصریح کرد: با توجه به میانگین سن پرورش که ۴۵روز است، جوجهریزی بهمن به مرور وارد بازار میشود که این روند تا ۱۵ فروردین ادامه خواهد داشت.
رضایی با بیان این که تمام واحدهایی که جوجهریزی را شروع کردهاند به صورت سیستماتیک نهاده مورد نیاز را مطابق با اندازه تعیین شده دریافت میکنند، یادآور شد: از آبان تمام مرغدارانی که در سامانه بازارگاه ثبتنام کردهاند، پس از تایید جوجهریزی واحدها از سوی سازمان دامپزشکی، به صورت هوشمند برای ۴۵روز نهاده دریافت خواهند کرد.
او در رابطه با تلاطم در بازار عنوان کرد: هر سال از اواخر دی تا اواخر بهمن به دلیل بالا رفتن تقاضا در ایام پایانی سال، جوجهریزی افزایش مییابد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: تمام توان تولید اتفاق افتاده و جوجهریزی طبق ابلاغ ستاد تنظیم بازار انجام شده است.
او با اشاره به این که حدود ۱۸هزار نفر مرغدار فعال در کشور داریم که یک تا ۵ بار در سال جوجهریزی میکنند، عنوان کرد: تمام جوجههای موجود در واحدهای جوجهکشی خریداری شده و در فارمهای پرورش قرار گرفتهاند، بنابراین مشکلی در تولید مرغ نداریم.
رضایی با تاکید به این که با جوجهریزی انجام شده حدود ۲۵۰هزار تن گوشت مرغ تولید و تحویل بازار خواهد شد، گفت: با توجه به پارامترهای سن پرورش، استان، میزان مراقبت و نوع مزرعه، حدود ۲.۶ تا ۲.۸ کیلوگرم وزن مرغ زنده خواهد بود و میانگین ۵ تا ۷درصد هم تلفات در نظر گرفته شده است و در نهایت ۷۵درصد لاشه از این جوجهریزی به دست خواهد آمد.
او ادامه داد: در روزهای گذشته، مسئولان سازمان صمت تهران حدود ۹۸۳ تن مرغ گرم و ۴۰۰ تن مرغ منجمد تحویل گرفتهاند در حالی که سرانه مصرف مرغ در تهران حدود هزار و ۱۵۰ تن است و ما از این عدد عبور کردهایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: طبق مصوبه امروز ستاد اقتصادی دولت، تامین گوشت مرغ تا کشتارگاهها با وزارت جهاد کشاورزی است و پس از کشتارگاه وظایف تحویل و توزیع بر عهده وزارت صمت خواهد بود. که با این تصمیمگیری تکلیف توزیعکننده مشخص خواهد شد.
او افزود: ما آمادگی داریم که مرغ پرورشیافته را به تمام کشتارگاهها در سطح کشور برسانیم تا کشور از این وضع عبور کند.
رضایی ادامه داد: پس از خروج مرغ از کشتارگاه، صورتجلسه آن از سوی مسئول جهاد کشاورزی استانی نوشته میشود و مرغ به وزارت صمت تحویل داده میشود.
منبع: وزارت جهاد کشاورزی