پرسش مهر ۱۴۰۰: ایران قوی چه ویژگیهایی دارد؟
پایگاه خبری افق و اقتصاد- مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۰ با حضور رییس جمهوری برگزار شد و حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی به مناسبت آغاز سال تحصیلی صبح امروز (۳ مهر) در مدرسه فولادفر در شهرری حضور یافت.
رئیسی با طرح پرسش مهر از دانش آموزان سوال کرد که شعار دولت سیزدهم ایران قوی است، ایران قوی چه ویژگی دارد و نقش دانش آموزان در شکل گیری ایران قوی چیست؟
رییس جمهوری با بیان اینکه امسال آموزش مجازی و حضوری را دنبال می کنیم، گفت: در برخی مناطق که امکان آموزش حضوری نباشد، آموزش مجازی می شود، اما حرکت به سوی آموزش حضوری است؛ زیرا نباید افت تحصیلی پیدا کنیم. تا چند روز آینده ۷۰ درصد جامعه واکسینه می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و شهدای فرهنگی و دانش آموز، رزمندگان و جهادگران، اظهار کرد: امیدوارم روحیه جهادی و بسیجی در میان مردم و مسئولان گره گشای مشکلات کشور باشد.
وی همچنین با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید، ادامه داد: از دانش آموز عزیزی که با مسئولیت پذیری و خطر کردن جان دو نفر را نجات داد و جانش را به خطر انداخت یاد می کنم. علی لندی نشان داد دانش آموخته مکتب ایثار و از خودگذشتگی است. روحش شاد ان شاءالله با شهید فهمیده و همه شهدای محشور شود.
رئیسی با بیان اینکه هدف از آفرینش انسان، رشد و تعالی و نزدیکی او به خداست، افزود: تعلیم و تربیت هدف اساسی انبیای الهی است. آموزش و پرورش جایگاه ویژه ای در زندگی انسان دارد. خانواده و مدرسه نقش اساسی در تربیت انسان دارد. مدرسه جایگاه مقدس بوده و شرافت دارد. مدرسه فقط آموزشگاه و خانه فقط خوابگاه نیست. مدرسه محل اندیشه ورزی است. مدرسه، مکمل و مقاوم خانواده است.
هیچکس نباید به علت فقر از آموزش باز بماند
رئیسی با تاکید بر اینکه همه دستگاه ها باید به آموزش و پرورش کمک کنند، گفت: هزینه کردن در آموزش و پرورش بزرگ ترین سرمایه گذاری در کشور است. نباید چرتکه انداخت که چقدر در آموزش و پرورش هزینه شده است. توسعه کشور در گرو توسعه آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: عدالت آموزشی مهم است. هیچ کسی نباید به خاطر فقر از تحصیل باز بماند. دولت باید اقداماتی داشته باشد تا همه افراد از آموزش بهره ببرند. فقر نباید موجب بازماندگی از تحصیل شود.
رییس دولت سیزدهم با اشاره به لزوم تهیه گزارش دقیقی از وضع آموزش و پرورش، تصریح کرد: باید گام های اساسی برای تحول آموزش و پرورش برداشته شود. سند تحول در آموزش و پرورش باید اجرایی شده و به سند تحول در مدرسه تبدیل شود. با ایجاد سازمان و معاونت تحول انجام نمی شود بلکه اصل تحول باید در مدرسه انجام شود. مدرسه باید تحول محور باشد. افراد تحول گرا هم می توانند در مدرسه تحول ایجاد کنند نه کسانی که به تحول اعتقاد نداشته یا انگیزه ندارند. همه باید به این سند پایبند باشند و آن را اجرایی کرده و گزارش اجرای آن را ارائه کنند که چند درصد اجرا شده و چرا بخشی از آن اجرا نشده است.
وی همچنین با بیان اینکه امسال آموزش مجازی و حضوری را دنبال می کنیم، گفت: در برخی مناطق که امکان آموزش حضوری نباشد، آموزش مجازی می شود، اما حرکت به سوی آموزش حضوری است؛ زیرا نباید افت تحصیلی پیدا کنیم. تا چند روز آینده ۷۰ درصد جامعه واکسینه می شوند. معلمان و اولیا و افراد مرتبط با دانش آموزان هم واکسینه شده اند، البته آموزش حضوری باید با رعایت مقررات بهداشتی انجام شود.
وی تاکید کرد: باید به مدرسه اندیشید، هم به مدرسه فردا و هم فردای مدرسه؛ معلم محور آموزش و پرورش است و باید شأن معلم حفظ شده و به معیشت او توجه شود. طرح رتبه بندی مربوط به همین مسایل است. ارتقای جایگاه و شأن و منزلت معلمان و افزایش کیفیت آموزش در این طرح مورد توجه است.
رییس جمهوری همچنین با بیان اینکه مدرسه مقوم همبستگی و نظم اجتماعی است، افزود: قدر مدرسه را در ایام کرونا دانستیم. مدرسه محل همبستگی خانه، معلم و دانش آموز است. من صمیمانه از زنان و دختران کشور به صورت خاص تشکر می کنم که در ایام کرونا از طریق شبکه شاد نقش معلمی داشتند.
وی پس از ایراد سخنان خود در آیین گشایش سال تحصیلی جدید در یکی از کلاسهای درس این مدرسه حضور یافت و دقایقی با دانش آموزان گفتگو کرد.
آیتالله رئیسی همچنین در جمع اولیای دانش آموزان و جمعی از اهالی منطقه که در حیاط مدرسه اجتماع کرده بودند حضور یافت و با شنیدن سخنان و درد دلهای آنان، دستوراتی به مسئولان محلی برای حل مشکلات مطرح شده داد.
در این مراسم زنگ آغاز سال تحصیلی را یک فرزند شهید به صدا درآورد.