آغاز عصر جدید در دانشگاه علم و فرهنگ با افتتاح دانشکده هوش مصنوعی

پایگاه خبری افق و اقتصاد _ در عصری که هوش مصنوعی نه یک انتخاب لوکس، بلکه «الزامی برای بقای صنایع» است، دانشگاه علم و فرهنگ با افتتاح دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر، مرزهای آموزش کلاسیک را درنوردید. این رویداد، فراتر از یک افتتاحیه اداری، رونمایی از یک «نقشه راه استراتژیک» برای پیوند میان توانمندی‌های نهادینه جهاد دانشگاهی و تلاطم‌های تکنولوژیک جهان است.

به گزارش پایگاه خبری افق و اقتصاد، در آیین افتتاحیه دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر، محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ، با نگاهی آسیب‌شناسانه به رویکرد دانشگاه‌ها نسبت به پدیده‌های نوظهور، هوش مصنوعی را نه یک «تهدید برای اشتغال»، بلکه «فرصتی برای بازتعریفِ خلاقیت انسان» خواند.

مزیت رقابتی در بازار آکادمیک

ایمانی خوشخو با تکیه بر جایگاه ممتازی که این دانشگاه در سبد انتخاب داوطلبان کنکور کسب کرده است، راز این موفقیت را در «پویاییِ مستمر» دانست. او با اشاره به عقبه ۴۴ ساله جهاد دانشگاهی، دانشگاه را بخشی از یک اکوسیستم حل‌مسئله معرفی کرد که برخلاف مدل‌های آکادمیک منفعل، هر شش ماه یک‌بار گام بزرگی در جهت پاسخ به خلأهای زیرساختی کشور برمی‌دارد.

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با تأکید بر اینکه دانشکده جدید «از صفر» متولد نشده است، گفت: «ما شاهد بلوغ رشته‌های کامپیوتر در این نهاد بودیم و اکنون زمان آن رسیده بود که این ظرفیت، ساختارِ تشکیلاتیِ دانشکده را به خود بگیرد. مزیت رقابتی ما، دسترسی بی‌واسطه به مؤسسات پیشرو فناوری اطلاعات در جهاد دانشگاهی است. پشتوانه‌ای که این دانشکده را از یک محیط تئوری‌محور به یک آزمایشگاه بزرگِ صنعتی تبدیل می‌کند.»

از هراس تا واقع‌گرایی

یکی از بخش‌های جذاب و متفاوت این رویداد، ورود به حوزه «فرهنگ و هنرِ هوشمند» بود. ایمانی خوشخو با اشاره به نشست هم‌اندیشی میان هوش مصنوعی و سینما، پرده از یک واقعیت تلخ اما واقعی برداشت: «بسیاری از هنرمندان نگرانند که هوش مصنوعی جایگاه آن‌ها را تصاحب کند. اما ما در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم، این رویکرد انفعالی را کنار گذاشتیم.»

او با ذکر نمونه‌ای از فیلم‌هایی که با کمک هوش مصنوعی، پروسه تولیدشان از یک سال به یک ساعت کاهش یافته، تأکید کرد: «هوش مصنوعی، خالق نیست؛ بلکه کاتالیزوری است برای داده‌هایی که انسان‌ها خلق کرده‌اند. وظیفه دانشگاه، آموزشِ نحوه تسلط بر این کاتالیزور است. ما نباید در برابر این ابزار موضع دفاعی بگیریم، بلکه باید هوشمندانه آن را در خدمت محتواسازی در حوزه‌های نشر، موسیقی و سینما به کار بگیریم.»

دانشگاهی برای «خلق آینده»، نه فقط «صدور مدرک»

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ در بخش پایانی سخنان خود، پاسخی صریح به دغدغه شغلی دانشجویان داد. او تصریح کرد: «داوطلبان امروز، هوشمندتر از گذشته انتخاب می‌کنند. آن‌ها به دنبال دانشگاهی هستند که به آینده وصل باشد، نه دانشگاهی که تنها در گذشته سیر می‌کند. اگر دانشگاه علم و فرهنگ، امروز یکی از انتخاب‌های برتر داوطلبان است، دقیقاً به این دلیل است که از مدل‌های “باری به هر جهت” عبور کرده‌ایم.»

این دانشکده، در نگاه مدیریت دانشگاه، نه یک ساختمان جدید، بلکه کانونی برای هم‌افزایی است. جایی که قرار است کدنویسی با صنایع خلاق گره بخورد. در دنیایی که ابزارهای هوش مصنوعی به سرعت در حال بلعیدن بازارهای کار سنتی هستند، دانشگاه علم و فرهنگ با این اقدام، تلاش دارد دانشجویان خود را از «کاربران ابزار» به «معماران سیستم» ارتقا دهد. این دانشکده، نقطه عزیمت دانشگاه از فضای آموزشی سنتی به سمت یک «اکوسیستم زنده و تکنولوژی‌محور» است که نه‌تنها دانشجو، بلکه بدنه صنعت و فرهنگ کشور را نیز به سلاحِ هوش مصنوعی مجهز خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا