نشست راهبری عبور از اوج بار ۱۴۰۵ برگزار شد؛

رصد لحظه‌ای اوج مصرف و آماده‌باش شبکه برق کشور برای افزایش تقاضا

پایگاه خبری افق و اقتصاد-جلسه برنامه‌ریزی، کنترل و راهبری اقدامات هفته جاری برای گذر از اوج بار ۱۴۰۵ با حضور معاون برق و انرژی وزارت نیرو، مدیرعامل توانیر و جمعی از مدیران ارشد صنعت برق برگزار شد؛ نشستی که محور آن ارزیابی دقیق وضعیت بار و تقاضا، سنجش اثربخشی برنامه‌های مدیریت مصرف و بررسی آمادگی شبکه برای عبور پایدار از روزهای گرم پیش‌رو بود.

به گزارش پایگاه خبری افق و اقتصاد ؛ در این جلسه، آخرین داده‌های بهره‌برداری و گزارش‌های شرکت‌های تابعه درباره روند مصرف برق کشور ارائه و وضعیت پیک ثبت‌شده با سناریوها و پیش‌بینی‌های انجام‌شده مقایسه شد.

همچنین وضعیت مصرف نسبت به مدت مشابه سال گذشته، شناسایی ساعات و روزهای بحرانی و ارزیابی عملکرد مدل‌های پیش‌بینی بار از موضوعات اصلی دستور کار بود تا تصمیم‌گیری‌ها بر مبنای اطلاعات دقیق و به‌روز انجام شود.

تمرکز بر مدیریت مصرف و پاسخگویی بار

بخش مهمی از نشست به مرور اقدامات اجرایی مدیریت مصرف اختصاص داشت. در این چارچوب، آخرین وضعیت برنامه‌های پاسخگویی بار و میزان تحقق اهداف هر برنامه مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین موضوع همکاری صنایع در جابه‌جایی بار در ساعات اوج، به‌عنوان یکی از مؤثرترین ابزارهای کنترل پیک، مطرح و گزارشی از روند مشارکت صنایع و آثار آن بر کاهش فشار شبکه ارائه شد.

در ادامه، طرح‌های تشویقی ویژه مشترکان خانگی، تجاری و کشاورزی و میزان مشارکت حاصل از اجرای هر طرح ارزیابی و نقاط قوت و قابل‌بهبود آن بررسی شد.

در همین راستا، اثربخشی اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی عمومی نیز به‌عنوان یک عامل مکمل برای کاهش مصرف غیرضروری در ساعات اوج، مورد توجه قرار گرفت.

سنجش آمادگی شبکه و تحلیل خاموشی‌ها و حوادث

در بخش دیگری از این جلسه، شاخص‌های آمادگی فنی شبکه قبل از ورود به فصل تابستان و دوره‌های پیک بررسی شد.

وضعیت پست‌ها، خطوط و ترانسفورماتورها، میزان آمادگی تجهیزات، اقدامات پیشگیرانه و روند پایش میدانی از جمله مواردی بود که گزارش آن ارائه شد.

همچنین حوادث و خاموشی‌های رخ‌داده طی روزهای اخیر تحلیل و درباره راهکارهای کاهش ریسک، افزایش پایداری و ارتقای سرعت واکنش تیم‌های عملیاتی تصمیم‌گیری شد.

بر اساس جمع‌بندی این نشست، با استمرار پایش‌های میدانی و داده‌محور، تقویت برنامه‌های مدیریت مصرف و حفظ آماده‌باش عملیاتی در شبکه، راهبرد عبور پایدار از اوج بار ۱۴۰۵ با تمرکز بر کاهش فشار بر شبکه و افزایش تاب‌آوری زیرساخت‌ها دنبال خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا