امکان خودکفایی کشور در تولید شکر در مدت ۲ سال
پایگاه خبری افق و اقتصاد- سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد که ایران با توسعه کارخانههای فراوری، ظرفیت خودکفایی در تولید شکر را در مدت دو سال دارد.
علیرضا مهاجر افزود: اکنون میزان مصرف شکر کشور سالانه حدود دو میلیون و ۲۰۰هزار تا دو میلیون ۴۰۰هزار تن است که از این میزان حدود ۱.۶ تا ۱.۹میلیون تن در ایران تولید میشود. این کمبود را میتوان با ایجاد کارخانههای جدید و افزایش بهرهوری تولید تامین کرد.
سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: واردات سالانه ۳۰۰ تا ۵۰۰میلیون دلار شکر در شرایطی رخ میدهد که ایران ظرفیت خودکفایی در تولید این محصول را دارد.
او اضافه کرد: ایران به دلیل داشتن ظرفیت بالا برای تولید نیشکر و چغندرقند به راحتی میتواند با احداث کارخانههای صنایع تبدیلی در استانهایی مانند خوزستان در دو سال به خودکفایی برسد.
مهاجر با بیان اینکه راهاندازی کارخانههای قند معمولا به سرمایهگذاری بالایی نیاز دارد، گفت: ساخت یک کارخانه قند حداقل به حدود هزار تا ۵هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد و ما از بنیاد مستضعفان خواستهایم در این حوزه ورود کند.
او در ادامه با اشاره به اینکه هزینه راهاندازی کارخانههای قند در پنج سال فعالیت کارخانه بازگردانده میشود، گفت: ما میتوانیم با افزایش تولید شکر علاوه بر ایجاد امنیت غذایی ۱۰۰درصدی در این حوزه، صادرات هم داشته باشیم.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی درباره اینکه ایران کشوری کمآب است و تولید چغندرقند و نیشکر مصرف آب بالایی دارد، گفت: وزرات جهاد کشاورزی برنامهریزی کرده تا چغندر به جای بهار و تابستان در پاییز و زمستان با کمک نزولات جوی و به اصطلاح استفاده از آب سبز تامین شود.
سرانه مصرف شکر در ایران ۹ کیلوگرم بالاتر از میانگین جهانی
مهاجر با هشدار اینکه سرانه مصرف شکر در ایران ۹ کیلو گرم بیشتر از میانگین جهانی است، بر لزوم فرهنگسازی مناسب و اطلاعرسانی بیشتر از زیانهای مصرف زیاد شکر، با کمک وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و رسانههای جمعی تاکید کرد و گفت: سرانه جهانی مصرف شکر سالانه ۱۸کیلوگرم است، اما این عدد در ایران متاسفانه ۲۷ کیلوگرم است.
او افزود: کشور ما در شرایطی است که میتوانیم با فرهنگسازی مناسب از سایر محصولات همچون خرما و کشمش به جای شکر استفاده کنیم که از یکسو به کاهش مصرف و واردات شکر و سوی دیگر به بهداشت فردی و سلامت جامعه کمک میکند.
براساس مصوبه شورای اقتصاد، قیمت هر کیلوگرم چغندرقند یک هزار و ۴۷۵ تومان تعیین شده در حالی که به گفته برخی کارشناسان بخش کشاورزی، قیمت واقعی این محصول با توجه به هزینههای تمامشده تولید، هزار و ۸۷۵ تومان است.