صدور مجوزهای کارگاه های تولید خانگی و کوچک صنایع‌دستی لغو می شوند

پایگاه خبری افق و اقتصاد- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از لغو صدور مجوزهای کارگاه های تولید خانگی و کوچک صنایع‌دستی و سطحی از نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و همچنین تفویض اختیار برخی امور گردشگری به ادارات کل استان‎ها خبر داد.

مراسم گشایش پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی با حضور سیدعزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور، دشتی اردکانی، نماینده مجلس و رئیس فراکسیون گردشگری، و جمعی از فعالان گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این مراسم با تاکید بر این‌که عقب‌ماندگی‌ها باید جبران شود، به مقایسه نمایشگاه گردشگری تهران و مادرید اسپانیا پرداخت، افزود: هفته قبل به دعوت دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی، نمایشگاه فیتور اسپانیا بودم، امروز که فقط طول و عرض یک سالن را دیدم متوجه شدم هیچ چیزی از فیتور کم نداریم و ظرفیت‌ها و آمادگی‌ را در نیروهای خلاق مشاهده کردم. پس چه مشکلاتی وجود دارد که گرفتار شدیم؟ باید جبران کنیم.

او ادامه داد: مزیت نسبی ما فوق‌العاده است. از بسیاری از کشورها که رده‌های اول را در ورودی گردشگری اشغال کرده‌اند به مراتب بالاتریم. حداقل در منطقه و کشورهای همسایه و اگر این موانع رفع شود خیلی از کارها انجام می‌شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از اجرای نهضت تفویض اختیارات تا پایان سال خبر داد و گفت: بسیار ی از اختیاراتی که در وزارتخانه و بروکراسی تنفربرانگیزی ایجاد کرده و موانع جدی در گردش کارها ایجاد می‌کند، تا پایان سال با برگزاری نشستی از سوی توسط قائم مقام وزارتخانه تفویض خواهد شد. ده‌ها وظیفه انباشت شده که باعث کندی کارها و بروکراسی خسته‌کننده شده است.

ضرغامی همچنین از لغو صدور مجوزهای کارگاه‎های تولید خانگی و کوچک صنایع‌دستی و سطحی از نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و همچنین تفویض اختیار برخی امور گردشگری در ادامه این نهضت خبر داد.

او در ادامه با اشاره به ضرورت توسعه بوم‌گردی‎ها و تسهیل روند راه‌اندازی آن‌ها به برخی مخالفت‌ها با این اقامتگاه‌ها اشاره کرد و این مخالفت‌ها را بی‌دلیل و بی‌مورد دانست و بیان کرد: در برخی حوزه‌ها می‌گویند باید مراقب قشر خاکستری بود. به شدت با این اصطلاحات مخالفم. ما خودمان را قشر خاکستری می‌دانیم. این تقسیم‌بندی‌ها، ما را در این سال‌ها گرفتار کرده است.

او سپس به خبرهایی که از تخریب میراث فرهنگی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها منتشر می‌شود، اشاره کرد و گفت: همه رسانه‌ها عوامل اجرایی وزارتخانه ما هستند. در کشور ۳۵ هزار ابنیه تاریخی داریم که با این بودجه نمی‌توانیم از همه آن‌ها حفاظت کنیم، رسانه‎ها می‎توانند به ما کمک کنند.

ضرغامی همچنین با بیان اینکه از رسانه‌ها شکایتی ندارد و انتقاد آن‌ها را نوعی آگاهی‌بخشی می‌داند، اظهار کرد: متوجه شدم رسانه‌ای روشنگری کرده و از او شکایت شده است، دستور پیگیری دادم که با پیگیری  آقای دارابی، قائم مقام وزارتخانه جلو این موضوع گرفته شد.

هماهنگی دستگاه‌های ذی‌نفع در حوزه گردشگری

علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری کشور در این مراسم به ارائه گزارشی از چگونگی برگزاری این نمایشگاه پرداخت و گفت: با توجه به واکسیناسیون عمومی و کاهش مبتلایان به کرونا، شاهد استقبال گردشگران داخلی از سفرهای داخلی و تقاضای گردشگران خارجی برای سفر به ایران بخصوص از آبان هستیم. این درحالی است که این روزها با افزایش قیمت حامل‌های انرژی روبه‌رو هستیم که سبب افزایش قیمت سفر شده است.

او ادامه داد: افزایش سویه‌های جدید کرونا سبب شده تا نگرانی‌‌هایی برای چگونگی سفر ایجاد کند درحالیکه در طول شیوع کرونا، گردشگری از همه بخش‌ها بیشتر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و نظارت‌ها در آن وجود داشت. ما مرتب با مراجع ذیربط در ارتباط بودیم تا سلامت انسانها را حفظ کنیم.

او در خصوص برنامه‌های نمایشگاه پیش رو گفت: در این مدت هم‌افزایی بین بخش‌های مختلف وزارتخانه مدنظر بود. در عین حال رویکرد حمایتی برای تسهیل حضور شهرها و روستاهای ملی و جهانی مطرح و حضور پیشکسوتان صنایع دستی، حضور استان‌های کمتر برخوردار و حضور پررنگ بانوان مدنظر بود‌.

به گفته شالبافیان، توجه به گونه‌های گردشگری از جمله سلامت، کشاورزی و خوراک در نمایشگاه امسال لحاظ شده. همچنین نشست‌های مذاکرات بخش‌های خصوصی از روز گذشته فراهم شده و تا روز بعد از نمایشگاه ادامه خواهد داشت.

معاون گردشگری کشور خاطرنشان کرد: نشست‌های نقد، کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی در این نمایشگاه در نظر گرفته شده ‌و میزان فضای اختصاص یافته حدود ۲ برابر نمایشگاه گذشته است.

پیشنهاد نماینده مجلس برای نمایشگاه گردشگری ۱۴۰۱

در این برنامه دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس گفت: گردشگری یگانه زبان صلح و دوستی میان جوامع است امیدواریم گردشگری واسطه شناخت اقوام با هم و زبانی برای ایجاد رابطه صلح جهانی باشد.

او افزود: وزارت میراث فرهنگی می‌تواند از ظرفیت‌های سایر دستگاه‌ها استفاده کند. پس در نمایشگاه گردشگری سال آینده می‌توان یک غرفه با موضوع تخصصی گردشگری برای هر یک از وزارتخانه‌ها ایجاد کرد.

دشتی اردکانی تصریح کرد: به قول وزیر میراث فرهنگی باید زیر میزها زده شود تا با برنامه‌های فرا دستگاهی کمک شود جهت گیری دولت با نگاه به گردشگری تغییر کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: تاکید رئیس‌جمهور به این صنعت امیدهای فراوانی را در دل‌ها زنده کرده است، چون در ایران می‌بایست مسیر اقتصاد، سیاست، امنیت و اقتدار از مسیر فرهنگ بگذرد تا کشور در مسیر تعالی و رشد قرار گیرد.

او افزود: برنامه هفتم توسعه نیز فرصتی برای اصلاح روند پیش رو است تا گردشگری به جایگاه درخوری دست یابد.

دشتی گفت: در صنعت گردشگری صرفاً نباید به آثار تاریخی اکتفا کرد، بلکه می‌توان از سایر ظرفیت‌های کشور مانند کارخانه‌ها و غیره نیز در حوزه خدمات گردشگری بهره برد. شایسته است در راستای عزم دولت در ایجاد تحول در صنعت گردشگری بتوان در دستگاه‌های کشوری و لشکری ساختاری با موضوعی گردشگری ایجاد کرد تا بتوان از ظرفیت‌های این حوزه استفاده کرد.

در افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی تهران هیأت‌هایی از کشورهای عراق، پاکستان، عمان و افغانستان و برخی سفیران خارجی مقیم ایران حضور داشتند.

نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی از ۹ تا ۱۲ بهمن از ساعت ۹ الی ۱۷ میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

 

خبرنگار: امیر رضایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا