معاون وزارت کار: شورای سازش روابط کار احیا میشود
پایگاه خبری افق و اقتصاد- به گفته معاون روابط کار وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی، متاسفانه امنیت مشاغل با مشکلات زیادی مواجه است. موضوعی که سالانه منجر به فوت حدود ۸۰۰ و قطع عضو و مصدومیت قریب به ۱۳ هزار کارگر میشود.
علی حسین رعیتیفرد در همایش مسئولان و سرمربیان سازمان بسیج کارگران و کارخانجات استانها که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر دولت در کنار ظرفیت مردمی بسیج در صدد کاهش مشکلات است. البته از سالهای گذشته هم اقداماتی در سازمان بسیج جهت کمک به جامعه کار و تولید و در راستای کاهش موانع تولید انجام شده که امروز این بستر بیشتر از پیش فراهم است.
وی افزود: با کمک ظرفیت نهفته در بسیج میتوان با رصد واحدهای تولیدی موانع تولید را شناسایی کرد. البته در حال حاضر ظرفیتهایی از جمله کمیسیونهای کارگری، ستاد رفع موانع تولید و… در راستای کاهش موانع تولید فعال است. امروز میتوان با گسترش بسیج در شهرکهای صنعتی و واحدهای تولیدی جامعه میلیونی کار و تولید را همافزا کرد.
رعیتیفرد ادامه داد: هماکنون قریب به ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بیمه شده کارگری، سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بازنشسته تامین اجتماعی و یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بازنشسته صندوق کشوری هستند که این جمعیت به همراه خانوادههای خویش حدود ۵۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل میشود. باید توجه داشت ارائه خدمات خوب به این جمعیت عظیم موجب افزایش سرمایه اجتماعی نظام خواهد شد اما هرگونه کم و کاست در ارائه خدمات به سرمایه اجتماعی نظام آسیب وارد میکند.
وی عنوان کرد: افزایش حقوق باعث افزایش قدرت خرید و انگیزه برای کارگران شد. هماکنون در شهرکها و مراکز صنعتی شرایط بهتری حکمفرماست و امید است با تلاش دولت برای هدفمندی یارانهها با کمک به اقشار آسیبپذیر بتوان قدرت خرید کارگران را افزایش داد.
معاون روابط کار وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی درباره تاثیر افزایش دستمزد بر تورم نیز بیان کرد: نوسانات حقوق و دستمزد حداکثر پنج درصد اثر تورمی دارد. باید توجه داشت در کنار این موضوع نقدینگی در بازار و معضلات مربوط به قیمت دلار بیش از سایر مسائل بر تورم موثر است. در حال حاضر سهم دستمزد در هزینههای تولید به طور میانگین کمتر از ۱۰ درصد است.
رعیتیفرد با تاکید بر لزوم اجرای دقیق و صحیح قانون کار گفت: فصل ۶ قانون کار مربوط به ایجاد تشکلهای کارگری و کارفرمایی است. برای اینکه بتوانیم قانون کار را به درستی اجرا کنیم، به کمک سرمربیان و سازمان بسیج کارگری نیازمندیم. تشکلهای کارگری باید برای پیگیری مطالبات صنفی کارگری به عنوان یک بازوی کمکی برای کارفرمایان فعالیت کنند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم توجه به حقوق کارگران عنوان کرد: ایشان در فرازی از بیانات خویش میفرماید «کارگر و کارفرما ۲ بال تولید هستند؛ قطعا امنیت فکری و شغلی برای کارگران و کاهش دغدغه کارفرمایان میتواند پرنده تولید را به پرواز درآورد». در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی کشور تشکل کارگری ندارند. هماکنون در مجموع قریب به ۱۱ هزار و ۲۰۰ تشکل کارگری و ۲۷۰۰ تشکل کارفرمایی ایجاد شده است. برای ایجاد تشکلهای کارگری و کارفرمایی نیز با کمک بسیج میتوان ساختار خوبی ایجاد کرد.
معاون روابط کار وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی درباره الکترونیکی کردن فرایندهای مربوط به امور کارگران خاطرنشان کرد: درصدد ایجاد یک ساختار الکترونیکی با پوشش ۵۳ فرایند مربوط به روابط کار هستیم که این موضوع موجب شفافیت رسیدگی به امور میشود. این فرایند الکترونیکی شدن به زودی عملیاتی خواهد شد.
وی با اشاره به حذف شورای سازش و کمیته انضباط کار از سوی دیوان عدالت اداری به دلیل عدم اجرای صحیح وظایف، بیان کرد: بسیاری از مسائل میان کارگران و کارفرمایان در مراکز تولیدی و صنعتی با روشهای کدخدامنشی میتواند برطرف شود. به همین دلیل با آسیبشناسی و بررسیهای انجام شده در صدد راهاندازی دوباره شورای سازش نیز هستیم.