عقب‎نشینی وزارت شهرسازی از توقف اعلام قیمت مسکن

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه گزارش‌های قیمت مسکن مجددا از پایان شهریور منتشر می‌شود، اعلام کرد این بار گزارش قیمت مسکن در مقایسه کشوری و با اطلاعات تمام استان‌ها منتشر می‌شود.

در روزهای ابتدای هر ماه معمولاً خلاصه گزارش وضع بازار مسکن شهر تهران از طرف دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ارائه می‌شد و  یکی دو روز بعد هم بانک مرکزی گزارش مبسوطی این خصوص ارائه می‌کرد؛ ولی در مردادماه این آمار اعلام نشد که ظاهراً دلیل آن نوساناتی بود که از ابتدای سال در بازار مسکن ایجاد شده و دولت را در ارائه آمار محتاط کرده است.

ایسنا در گزارشی در این باره نوشت: ظاهراً وزیر راه و شهرسازی یکی از مخالفان ارائه آمار مسکن است که اعتقاد دارد وقتی وزارتخانه آمار بازار مسکن تهران را اعلام می‎کند، فعالان بازار مسکن در دیگر شهرها قیمت تهران را ملاک قرار می‎دهند و این می‎تواند بر بازار مسکن کل کشور تاثیر بگذارد.

از طرف دیگر چندی پیش مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اعلام حمایت از ارائه نکردن آمار گفته بود: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مسکن، ارائه دائم آمار و گزارش قیمت‎هاست که بعضی رسانه‎ها و سایت‎های فروش املاک به آن دامن می‎زنند. او درباره قیمت مسکن در مرداد ماه بیان کرد که بازار آرام است و افزایش قیمت نداشتیم.

در حالی که بعضی افراد ارائه آمار را در التهابات بازار مسکن موثر می‎دانند، گروهی دیگر از کارشناسان معتقدند که سرپوش گذاشتن بر وضعیت واقعی بازار مسکن جدا از آنکه شفافیت را از این بازار می‎گیرد، تاثیری بر جلوگیری از رشد قیمت‌ها ندارد.

در همین رابطه روز گذشته محمود محمودزاده، معاون مسکن و امور ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت‌وگو با ایلنا درباره حذف آمار و گزارش‌های قیمت مسکن در تهران گفت: قبل از به اجرا درآمدن اخذ کد رهگیری در معاملات اطلاعات کامل نبود و این امکان که همکاران ما نمونه‌های آماری کاملی از تمام استان‌ها بگیرند، وجود نداشت.  

وی ادامه داد: آماری که از قیمت مسکن چه توسط وزارت راه و شهرسازی و چه بانک مرکزی اعلام می‌شود، قیمت متوسط تهران است اما باید قیمت متوسط کشوری هم اعلام شود. 

معاون وزیر راه‌ و شهرسازی افزود: با توجه به مصوبه اخیر ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر الزامی‎شدن اخذ کد رهگیری در معاملات و درج آنها در سامانه مربوطه در تلاش هستیم که بتوانیم  معدل‎گیری از قیمت مسکن در استان‌های مختلف داشته باشیم و قیمت‌ها در سطح کشوری اعلام شود تا به واقعیت نزدیک‌تر باشد. 

محمودزاده با بیان اینکه آماری که منتشر می‌شود واقعی نیست، اظهار کرد: وقتی قیمت مسکن در تهران به عنوان گران‌ترین شهر اعلام می‌شود، نمی‌تواند برای استانی مانند سیستان و بلوچستان مبنا باشد و بهتر است که گزارش قیمت‌ها به تفکیک استان‌ها و با توجه شرایط هر منطقه و استان منتشر شود.

وی با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم که یک آمار پایه‌ای و قابل استناد از گزارش‌های قیمت مسکن در سطح کشور منتشر کنیم، گفت: موضوع مهم اطلاعات پایه و استناد به این اطلاعات است. از اواخر شهریور ماه مجددا گزارش‌های قیمت مسکن با حضور تمام استان‌ها منتشر می‌شود.

دکمه بازگشت به بالا