قالیباف: آمریکا نمیتواند مذاکره را به ایران تحمیل کند
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که ملت ایران هرگز از خساراتی که به دلیل تحریم های آمریکایی به وجود آمده، نمی گذرد، گفت: آمریکا نمی تواند مذاکره را به ما تحمیل کند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز(یکشنبه، ۱۶ شهریورماه) در دیدار ایگنا تسیو کاسیس وزیر خارجه سوئیس افزود: ملت ایران به دلایل تاریخی و از جمله تحریم های یکجانبه، ظالمانه و خلاف قانون آمریکا به حاکمان این کشور کاملاً بدبین هستند، از این رو تصمیم قطعی دولت و ملت ایران تقویت اقتصاد و فناوری درونی جهت عبور از بحران با توجه به ظرفیت بالای کشورمان است.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی در چارچوب اصول خود رویکرد همکاری با جهان را دارد، اظهار کرد: در کنار این همکاری با هرگونه سلطه مخالف بوده و عدم مذاکره با آمریکا نیز به دلیل نگاه سلطه طلبانه آنها است و ملت ایران هرگز از خساراتی که به دلیل تحریم های آمریکایی به وجود آمده، نمی گذرد.
رئیس قوه مقننه همچنین با اشاره به بدعهدی ها در جریان اجرای توافقنامه هسته ای یادآور شد: علیرغم اینکه مواضع اخیر شورای امنیت در مقابل رفتار یک جانبه و غیر منطقی آمریکا مورد توجه ما بود اما بدعهدی غرب در توافق هسته ای جزء خاطرات تلخ ایرانیان است لذا در انتظار جبران آن هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه اروپای مستقل قابلیت ایجاد روابط مستحکم و پایدار با ایران را دارد، عنوان کرد: اروپا نباید تحت تأثیر سیاست های آمریکا قرار بگیرد به خصوص که اقدامات آمریکا باعث ناامنی در منطقه و بی ثباتی در جهان شده است.
قالیباف در ادامه با اشاره به ترور سپهبد شهید سلیمانی از سوی آمریکا اظهار داشت: اقدامات سپهبد سلیمانی باعث شد که تروریسم در اروپا متوقف شود اما آمریکا این قهرمان مبارزه با تروریسم را ترور کرد.
وی با تاکید بر این که آمریکایی ها می دانند که هزینه این جنایت، خروج قطعی آنها از منطقه خواهد بود که به زودی تحقق می یابد افزود: عادی سازی اجباری روابط معدودی از کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی که با هدایت آمریکایی ها و فشار آنها انجام میشود، راهی برای حل مشکلات منطقه نیست و افزود: این اقدامات باعث افزایش فزاینده بی ثباتی در منطقه می شود.
وی اضافه کرد: خوشبختانه عملکرد سوئیس همواره نشان داده در راستای صلح جهانی و مسائل بشردوستانه گام برداشته است.
قالیباف در این دیدار همچنین ضمن تبریک یکصدمین سالگرد آغاز روابط دیپلماتیک میان ایران و سوئیس گفت: در سال های اخیر سند همکاری موسوم به “نقشه راه” میان دو کشور به امضا رسید که پیگیری مفاد آن میتواند به تقویت روابط دو کشور کمک کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آمادگی داریم تا در حوزه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، فناوری، علمی و آموزشی روابط خود را گسترش دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: ما در مجلس یازدهم به دنبال افزایش همکاری و گسترش روابط در حوزه خارجی و تقویت بنیه ملی در حوزه اقتصادی هستیم.
وزیر خارجه سوئیس در این ملاقات اظهار داشت: بسیار خرسندم که در آستانه برقراری یکصدمین سالگرد روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و سوئیس به همراه جمعی از مدیران وزارت خارجه و مسئولین پارلمانی کشورم در تهران حضور دارم.
ایگنا تسیو کاسیس وزیر خارجه سوئیس با بیان اینکه امروز ایران با مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها مواجه است، گفت: امیدواریم جشن صدسالگی آغاز روابط میان ایران و سوئیس، تقویت روابط میان دو کشور را بیش از پیش رقم بزند و ما بتوانیم به نقش خود به عنوان حافظ منافع کشورهای آمریکا، کانادا و عربستان با ایران به خوبی عمل کنیم.
وزیر خارجه سوئیس نیز در ادامه با اشاره به کانال مالی که میان دو کشور باز شده است، اظهار داشت: این کانال مالی به جریان سیال درآمدهای ایران و تجارت کمک می کند که البته باید گسترش یابد.
وی با اشاره به حضور برخی شرکت های سوئیسی در ایران عنوان کرد: چند شرکت بزرگ سوئیسی علیرغم تحریم های موجود علیه ایران هنوز در این کشور حضور دارند و به کار خود ادامه می دهند.
وزیر خارجه سوئیس در پایان خاطرنشان کرد: تلاش حداکثری خود را برای پیشبرد گفتمان بین المللی و تقویت روابط دوجانبه بکار خواهیم بست.
در این ملاقات خانم تیانا موزر رئیس کمیته امور خارجی شورای ملی سوئیس، توماس میندر عضو کمیته امور خارجی شورای ملی سوئیس، خانم مایا تیسافی رئیس بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی و مارکوس لایتنر سفیر سوئیس در تهران و همچنین حجت الاسلام ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، گلرو رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، نگاهداری مشاور و رئیس حوزه ریاست، امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل بینالملل حضور داشتند.