رئیس سازمان بازرسی: سه قوه مصون از نظارت نیستند

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت که نظارت در همه امور راهگشا است و برای همین سه قوه مصون از نظارت و بی‌نیاز از آن نیستند و اگر بخواهیم نظارت کارآمد، به‌موقع و مؤثری داشته باشیم باید دستگاه‌های نظارتی در سه قوه و بخش‌های مختلف با یکدیگر هماهنگ باشند.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جلسه شورای دستگاه‌های نظارتی استان چهارمحال و بختیاری، نظارت را یکی از اصول اصلی حکمرانی خوب دانست و گفت: نظارت به معنای عدم اعتماد به مجریان نیست بلکه در جهت کمک و هدایت مجریان و اجرای مأموریت‌هایی که در قانون پیش‌بینی شده، است.

وی افزود: نظارت در همه امور، راهگشاست و برای همین ۳ قوه مصون از نظارت و بی‌نیاز از آن  نیستند و اگر بخواهیم نظارت کارآمد، به‌موقع و مؤثری داشته باشیم باید دستگاه‌های نظارتی در ۳ قوه و بخش‌های مختلف با یکدیگر هماهنگ باشند.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان در خصوص جایگاه قانونی شورای دستگاه‌های نظارتی اظهار داشت: از ابتدای سال ۹۹ تاکنون چند جلسه در مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص دائمی شدن فعالیت شورای دستگاه‌های نظارتی برگزار شده که در نهایت تصویب و عنوان شورای دستگاه‌های نظارتی به شورای هماهنگی دستگاه‌های نظارتی تغییر و ترکیب هم علاوه بر دستگاه‌های قبلی با تغییراتی روبرو شد.

عضو شورای عالی قوه‌قضائیه افزود: رئیس کمیسیون اصل ۹۰ جایگزین معاون نظارت مجلس شد و رئیس سازمان اطلاعات سپاه نیز به ترکیب اعضا اضافه گردید. دستورالعمل اجرایی شورا ظرف سه ماه نیز توسط خود شورا تدوین و تصویب خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که نظام مسائل اصلی استان باید تعریف شود، گفت: جلسات شورای هماهنگی با جدیت در استان‌ها برگزار شود و مشخص شود در استان چه مسائل مهم و با اولویتی وجود دارد.

وی افزود: نکته مهم دیگر، هماهنگی و هم‌نظری بین اعضای شوراست و پیام تأسیس شورای دستگاه‌های نظارتی به مسئولان و دستگاه‌های اجرایی باید این باشد که یک مجموعه هم‌نظر، هماهنگ وهم‌فکر به صورت جدی پیگیر حل مسائل مردم از طریق نظارت قانونی است.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان یادآور شد: با جدی گرفتن شورا و عملکرد صحیح آن، از اتلاف وقت و انرژی دستگاه‌های ناظر با تقسیم کار و ورود غیرموازی به پرونده‌ها جلوگیری می‌شود.

رئیس سازمان بازرسی‌کل کشور، برگزاری همایش‌ها و جلسات آگاهی‌بخش را یکی دیگر از اقدامات مؤثر شورا دانست.

براساس این گزارش، شورای هماهنگی دستگاه‌های نظارتی با ترکیب رئیس سازمان بازرسی کل کشور، رئیس دیوان عدالت اداری، وزیر اطلاعات، رئیس دیوان محاسبات، رئیس کمیسیون اصل ۹۰، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و رئیس سازمان اطلاعات سپاه با رای دوسوم اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید و قانون اصلاحی آن به زودی ابلاغ می شود.

منبع: مرکز رسانه قوه قضائیه

دکمه بازگشت به بالا