وعده‌ وزیر جهاد کشاورزی برای «کاهش قابل توجه» قیمت تخم مرغ

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد با تمهیداتی که در نظر گرفته شده است، در روز‌های پیش رو، قیمت تخم مرغ کاهش قابل توجهی می‌یابد.

قیمت تخم مرغ ظرف چند ماه گذشته  افزایش چشم‌گیری داشته است از شانه ای ۱۶ هزار تومان به ۴۰ هزار تومان‌ هم رسید.

کاظم خاوازی در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم نامه بین وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی گفت: براساس تصمیم اتخاذ شده، قیمت تخم مرغ از درب مرغداری هر کیلو ۱۲ هزار تومان، قیمت برای مصرف کننده هر کیلو ۱۴۵۰۰ تومان و عوارض صادراتی به ازاء هر کیلو ۲۵۰۰ تومان تعیین شد؛ بنابراین قیمت هر شانه تخم مرغ ۱۸۰۰ گرمی برای مصرف کننده حدود ۲۶ هزارتومان خواهد بود.

وزیر کشاورزی در حالی وعده قیمت مقطوعی برای تخم مرغ اعلام را داده است که بر اساس اعلام سازمان حمایت از مصرف‌کننده قرار است قیمت جدید تنظیم بازار امروز اعلام شود

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: در جلسه ستاد کارگروه تنظیم بازار با حضور معاون اول رئیس جمهوری نرخ هرکیلو گرم تخم مرغ درب مرغداری به ۱۱ هزار تومان اصلاح شد.

خاوازی افزود: تولید تخم مرغ در کشور به اندازه کافی داریم و سالانه یک میلیون و ۳۰ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید می‌شود که ۶۰ هزار تن آن مازاد بر مصرف داخلی است.

وی ادامه داد: در هفته‌های اخیر، تقاضای صادرات زیاد بوده و صادرات بی رویه بازار تخم مرغ را به هم ریخته و موجب افزایش قیمت شده است.

پیش از این در ۱۹ شهریور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران با بیان اینکه افت تولید دلیل گرانی تخم مرغ است،گفت:در صورت ادامه این روند طی ماه‌های آینده با افزایش مجدد قیمت‌ها مواجه خواهیم بود.

خاوازی گفت: در همین راستا رئیس جمهوری به معاون اول دستور پیگیری دادند و در نهایت مقرر شد صدور مجوز صادرات تخم مرغ در اختیار وزارت جهادکشاورزی باشد تا بین تولید و صادرات توازن ایجاد شود.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در همین راستا صادرات تخم مرغ به میزانی صورت می‌پذیرد که قیمت تخم مرغ در بازار داخلی متعادل شود.

وی گفت: قیمت تخم مرغ در بازار باید به گونه‌ای باشد که هم مردم قدرت خرید داشته باشد و هم صنعت مرغداری آسیب نبیند.

خاوازی اضافه کرد: جلسات مختلفی با تشکل‌های مربوطه برگزار و تمهیدات لازم در نظر گرفته شده تا قیمتی که بی دلیل افزایش پیدا کرده پایین آید و به حالت تعادل بازگردد.

وی با اشاره به اینکه صادرات تخم مرغ به اندازه قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد، تصریح کرد: صادرات به اندازه‌ای صورت می‌پذیرد که بازار داخلی اشباع شده و قیمت‌ها به حالت تعادل در بیایند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با هماهنگی‌های انجام شده مقرر شد وزارت صمت و جهاد کشاورزی به صورت ماهانه قیمت تخم مرغ را تجزیه و تحلیل کنند تا هم مصرف کننده و هم تولید کننده نگرانی هایشان در مورد قیمت، برطرف شود.

بارندگی شدید در هند باعث گران شدن تخم مرغ در ایران شده است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی البرز با بیان اینکه البرز ۱۰ درصد از تخم مرغ کشور را تولید می‌کند، گفت: مقدار زیادی سویا اخیراً از کشور هند خریداری شده اما بارگیری و ارسال آن به تأخیر افتاده و همین باعث کمبود خوراک طیور برای واحدهای مرغ تخمگذار و افت میزان تولید تخم مرغ در کشور شده است.

مجتبی تقی‌زاده در گفت و گو با ایسنا، در خصوص افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر گفت: مقایسه قیمت‌های کنونی با قیمت‌های اول سال مقایسه نادرستی است و واقعیت این است که الان گرانی حس نمی‌کنیم.

مرغ گران نیست

وی افزود: برنامه وزارت کشاورزی در فروردین این بود که نیاز مردم برای مهمانی‌های عید تأمین شود اما به علت شیوع کرونا ما با مازاد تولید مواجه شدیم و شاهد قیمت‌های پایین و کاذبی بودیم که قیمت اصلی مرغ نبود، بنابراین اینکه قیمت‌های کنونی با فروردین مقایسه شود درست نیست.

تقی‌زاده تصریح کرد: الان قیمت مرغ یک قیمت متناسب است به طوری که قیمت مرغ زنده ۱۱ هزار و ۷۰۰ و درب کشتارگاه با اشاره به افت ۲۵ تا ۲۷ درصدی وزن مرغ کشتار شده نسبت به مرغ زنده، ۱۶ هزار و ۷۰۰ تا ۱۷ هزار تومان است.

وی ادامه داد: اینکه مرغ بعد از کشتارگاه و در بازار با چه قیمتی فروخته می‌شود در حوزه وزارت صمت قرار می‌گیرد.

مشکل اصلی تخم مرغ تأمین نشدن خوراک است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی البرز در خصوص بازار تخم مرغ هم با بیان اینکه در بخش تخم مرغ نهاده‌های مورد نیاز واحدهای تولید به طور کامل تأمین نشده است، گفت: البرز ۱۰ درصد از تولید تخم مرغ کشور را در اختیار دارد و بر این اساس باید ۱۰ درصد از از نهاده‌هایی که برای مرغ تخمگذار کشور برنامه ریزی می‌شود در اختیار استان البرز قرار بگیرد اما متأسفانه ما نتوانسته‌ایم این میزان را تأمین کنیم و بنابراین با افت تولید مواجه شده‌ایم چون در این شرایط مرغدار مجبور می‌شود از خوراک جایگزین مثل جو استفاده کند و چون خوراک جایگزین ۲۰ درصد کمتر از خوراک اصلی انرژی دارد تقریباً با ۲۰ درصد افت تولید مواجه شده‌ایم.

وی با بیان اینکه در تولید تخم مرغ مشکل اصلی تأمین نهاده‌های تولید است گفت: چنانچه نهاده‌ها به صورت کامل تأمین شود در همین شرایط تولید تخم مرغ ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و قیمت‌ها هم متعادل می‌شود.

۷۵ درصد نهاده‌های دامی وارداتی است

وی مشکلات ارزی را عامل اصلی اختلال در تأمین نهاده‌های مورد نیاز عنوان کرد و گفت: نزدیک به ۷۵ درصد نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور از خارج وارد می‌شود و به همین دلیل با مشکلات ارزی این بخش هم با مشکل مواجه شده است. اینکه تخصیص ارز برای تأمین نیازهای جهاد کشاورزی توسط وزارت صمت صورت می‌گیرد هم در این موضوع بی تأثیر نبوده و به همین دلیل دولت به دنبال این است تا دوباره تخصیص ارز این بخش در اختیار جهاد کشاورزی قرار بگیرد.

بارندگی‌های شدید در هند ورود نهاده‌های خریداری شده را به تأخیر انداخته است

وی در خصوص اینکه مشکل تأمین نهاده‌های مورد نیاز کشور تا کجا ادامه خواهد داشت گفت: در حال حاضر مقدار زیادی سویا که بخش اصلی تولید نهاده دامی است از کشور هند خریداری اما به علت بارندگی‌های شدیدی که اخیراً در این کشور رخ داده با مشکل بارگیری مواجه شده است و به احتمال زیاد تا دو هفته دیگر به کشور می‎‌رسد و بخش زیادی از مشکل را حل خواهد کرد.

تقی‌زاده افزود: با تأمین نهاده‌های مورد نیاز واحدهای مرغ تخمگذار، قیمت تخم مرغ در بازار متعادل خواهد شد.

منبع: ایلنا

دکمه بازگشت به بالا