تعطیلی ۵۰ درصد از قنادهای جنوب تهران

به گفته رئیس اتحادیه قنادان جنوب تهران، با هزینه‌های امروز و تعطیلی‌ها، کار برای قنادها صرفه اقتصادی ندارد. سال پیش بخش زیادی از تولید قنادان فروش نرفت در نتیجه حدود ۷۰ درصد کارگران قنادی‌ها بیکار شده‌اند.

محمد بی‌بلا در مورد آخرین وضعیت مواد اولیه قنادی اظهار کرد: مواد اولیه را نمی‌توانیم مستقیم تهیه کنیم و حتما باید از واسطه بگیریم. مثلا روغن را اصلا پیدا نمی‌کنیم، روغنی که ۱۲۰-۱۳۰ هزار تومان است را تقریبا ۷۰۰-۸۰۰ هزار تومان خرید می‌کنیم و جالب اینکه تولید تیرماه است و  نشان دهنده احتکار. البته همین هم در بازار موجود نیست.

وی بیان کرد: شیرینی خامه‌ای الان کیلویی ۴۸ هزار تومان است در حالی‌که اگر مواد اولیه را مستقیم از کارخانه بگیریم، می‌توانیم ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان ارزان‌تر بفروشیم. آردی که سه ماه پیش ۱۱۰ تا ۱۵۰ هزار تومان می‌خریدیم الان ۲۵۰ هزار تومان شده است. البته این گرانی مربوط به کارخانه نبوده بلکه واسطه خریده و احتکار کرده است.

بی‌بلا افزود: با هزینه‌های امروز و تعطیلی‌ها، ادامه فعالیت برای قنادها صرفه اقتصادی ندارد. سال پیش بخش زیادی از تولید قنادان فروش نرفت در نتیجه حدود ۷۰ درصد کارگران قنادی‌ها بیکار شده‌اند. به خاطر این گرانی‌ها بیشتر از ۶۰ درصد از تقاضای شیرینی کاهش یافته است.

وی افزود: ۵۰ درصد از قنادهای جنوب تهران کارگاه خود را تعطیل کرده‌اند و بعضی نیز خود مغازه‌ها را بسته‌اند. در شهر ری بین ۲۰ تا ۲۵ قنادی بزرگ جمع‌ کرده‌ و تغییر شغل داده‌اند. جنوب تهران بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ قنادی، آجیل و خشکبار فعالیت دارند.

رئیس اتحادیه قنادان جنوب تهران در مورد صادرات گفت: قبلا وضعیت صادرات شیرینی خوب بود. شکلات کاکائویی، گز، شیرینی‌های ریز خشک به عراق، افغانستان و بخشی هم به کانادا و انگلیس صادرات داشتیم اما الان صادرات تقریبا صفر شده است.

وی  تصریح کرد:‌ بیشتر مواد اولیه شیرینی تولید خودمان است، پس ارتباطی به تحریم ندارد و به خاطر دلال‌ها افزایش قیمت اتفاق می‌افتد. تولیدکننده‌ای داریم که سال گذشته بالای ۱۰۰ نفر در کارگاه او کار می‌کردند امروز تعداد کارگران او به ده نفر رسیده است.

بی‌بلا همچنین اضافه کرد: اینکه مسئولان به راحتی می‌گویند قنادی‌ها تعطیل شوند، به این فکر نمی‌کنند که قنادان چطور پول قبض یا مالیات بدهند؟ چطور مترو و ترمینال را رها کردید و دست روی اصناف گذاشته‌اید؟ مالیات، فیش آب و برق همه سرجای خود مانده است. تقاضا داریم که بررسی شود؛ چه تجمعی در قنادی یا بستنی‌فروشی رخ می‌دهد؟ الان قنادان چک‌هایشان را جابه‌جا می‌کنند، مسئولان که تعطیل می‌کنند فکر چک‌های افراد هستند؟

وی اظهار کرد: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، همه قنادی‌ها جمع‌ می‌کنند و به واسطه‌گری می‌پردازند. صنف قناد اگر اینطور ادامه دهد یک سال دوام نمی‌آورد. کرونا و حمایت نشدن دست به دست هم دادند تا وضعیت را بدتر کنند. دو ماه پیش قیمت شیرینی ۱۵ هزار تومان گران شد اما الان دیگر قدرت خرید مردم اجازه نمی‌دهد که گرانتر شود.

بی‌بلا خاطرنشان کرد: نباید بین تولیدکننده و مصرف‌کننده مواد اولیه واسطه‌ای وجود داشته باشد، ادامه حیات قنادان بسته به این است که دست واسطه‌ها قطع شود در این صورت از بیکاری ۷۰ درصد کارگر این صنف جلوگیری می‌شود.

وی افزود: مسئولان می‌گویند وام ۱۲ درصدی به اصناف آسیب دیده از کرونا تخصیص می‌یابد، اما تا حالا کسی نگرفته است.

بی‌بلا اضافه کرد: همه شیرینی‌جات حرارت بین ۲۸۰ تا ۳۸۰ درجه سانتی گراد می‌بینند و دیگر ویروسی نمی‌تواند زنده بماند، ماموران بهداشت هم مرتب بازدید می‌کنند. در جنوب تهران هفته‌ای دوبار بازرسی انجام می‌شود، ما هم از طرف اتحادیه بازرس داریم و تا کنون مشکلی در این زمینه نبوده است.

منبع: ایلنا

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا