۳ تصمیم دولت برای تسهیل واردات

معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری اخیرا مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی را ابلاغ کرده است که بر این اساس کالاهای اساسی مورد نیاز واحدهای تولیدی با تشخیص وزارت صمت ترخیص، استفاده از ارز اشخاص از طریق سامانه جامع تجارت مجاز و بانک مرکزی مکلف به تامین ارز ترجیحی کالاهای اساسی فاقد اسناد مالکیت شد.

بر اساس مصوبات جدید ستاد هماهنگی اقتصادی که از سوی محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری به وزاری مربوطه ابلاغ شده است، بانک مرکزی نسبت به تامین ارز ترجیحی کالاهای اساسی فاقد اسناد مالکیت، با اولویت اعلامی وزارت صمت اقدام کند.

 بانک مرکزی نسبت به صدور اعلامیه تامین ارز برای کالاهای اساسی اعتباری با تعهد ۳ ماهه (برای تامین ارز ترجیحی) اقدام کند.

 کالاهای اساسی و کالاهای ضروری مورد نیاز واحدهای تولیدی با تشخیص و اعلام وزارت صمت (دارای قبض انبار تا ۱۰ آباناه ۹۹)، بدون الزام به کدرهگیری بانک مرکزی، از گمرک‌ها ترخیص شوند.

 از تاریخ ۱۰ آبان ۹۹ به بعد واردکنندگان بتوانند از رویه‌های بانکی (ارز نیما)، واردات در مقابل صادرات (خود و غیر) برای پروانه‌های صادراتی سال ۹۸ به بعد، ارز اشخاص از طریق سامانه جامع تجارت (کنترل توسط صمت و بانک مرکزی) استفاده کنند.

گمرک ایران نسبت به ترخیص درصدی کالاهای اساسی و نهاده‌های تولید (ردیف تعرفه و اولویت توسط صمت اعلام می‌شود) تا سقف ۹۰درصد که در صف تخصیص یا تامین ارز بانکی باشند اقدام کند.

 چنانچه ردیف تعرفه مندرج در ثبت سفارش کالا با استنباط گمرک تغییر کند، مشروط براین که شرح تجاری کالا تغییر نکند و ردیف تعرفه استنباطی گمرک، جز ردیف تعرفه کالاهای ممنوعه (گروه۴) یا اولویت ارزی غیرفعال(گروه ۲۷)، یا ردیف تعرفه کالاهای دارای تولید مشابه داخلی نباشد، درباره اقلام گروه‌های ۱ و ۲۱،۲۲،۲۳ و ۲۴ ، نیازی به اصلاح ثبت سفارش وزارت صمت نخواهد بود (لیست کالاهای گروه ۴ و ۲۷ و اقلام ساخت داخل تا این لحظه، از سوی صمت، به گمرک ایران واصل نشده است.)

 به محض ابلاغ مصوبات اشاره شده به گمرک، مراتب ظرف «همان روز» طی بخشنامه اجرایی به کلیه گمرک‌های اجرایی کشور ابلاغ خواهد شد.

منبع: تسنیم

دکمه بازگشت به بالا