درخواست ۱۰۰ نماینده برای احیا اداره کل نخیلات
نماینده مردم دشتستان در مجلس عنوان کرد که۱۰۰نماینده در نامهای به وزیر جهاد کشاورزی خواستار راهاندازی اداره کل نخیلات در این وزارتخانه برای تمرکز ویژه بر موضوع خرما و حل مشکلات این حوزه شدند.
ابراهیم رضایی، از نامه ۱۰۰ نفر از نمایندگان به کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی برای راهاندازی اداره کل نخیلات در وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.
متن نامه به شرح زیر است:
به استحضار میرساند سطح زیرکشت نخیلات کشور حدود ۲۵۰ هزار هکتار است و ایران با تولید بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن خرما از بزرگترین تولیدکنندگان این محصول استراتژیک در دنیاست که بالغ بر ۱۴درصد سطح زیرکشت و بیش از ۱۲درصد میزان تولید دنیا را به خود اختصاص داده است. با توجه به سازگاری درخت نخل با اقلیم اکثر مناطق کشور (بیش از ۱۵ استان) از دیرباز خرما در ردیف محصولات مهم و با ارزش کشور بوده که نقش بهسزایی در تولید ناخالص ملی، اشتغالزایی (بیش از ۵۰۰ هزار نفر در مناطق خرماخیز) و صادرات (بیش از ۲۴۰ هزار تن در سال ۱۳۹۸) داشته است. طی سالیان اخیر صنایع مختلف بستهبندی خرما و مشتقات آن (سرکه، الکل، قند مایع، شهد خرما، بیسکویتسازی، شیره خرما و…) ایجاد شده و صادرات خرما در بین محصولات خشکبار بعد از پسته مقام دوم را داراست. همچنین جمعیت قابل توجهی در این استانها اقتصادشان به خرما و صنایع مرتبط با آن وابسته است.
متاسفانه در سالهای گذشته نه تنها مساله خرما آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته بلکه با کاهش جایگاه از اداره کل به بخشی از مدیریتهای وزارت جهاد کشاورزی (دفتر میوههای گرمسیری) شاهد یک نابسامانی فراگیر در حوزه نخیلات هستیم. از سوی دیگر با رشد روزافزون تولید خرما در کشورهای رقیب بخصوص در عربستان و امارات و همچنین بیتحرکی در بخش ارتقای نخیلات کشور بیم زیادی میرود که بزودی جایگاه ایران در تولید این محصول استراتژیک نصیب رقبا شده و کشور دچار یک عقبماندگی جبرانناپذیر در حوزه تولید خرما گردد.
بر این اساس از حضرتعالی انتظار میرود با هدف تحقق سند اقتصاد مقاومتی، رصد فعالیتها و مدیریت یکپارچه مسائل نخیلات و نخلداران کشور و تمرکز ویژه بر موضوع خرما و مشکلات این حوزه، دستور فرمایید اداره کل نخیلات در وزارت جهاد کشاورزی احیا و راهاندازی شود. بیتردید اهتمام بیشتر وزارت جهاد به این امر موجب کاهش مشکلات بخش عظیمی از کشاورزان ایران، رونق اقتصاد کشاورزی و افزایش بهرهوری خواهد شد.
منبع: مهر