افزایش ۶ تا ۸ برابری قیمت برخی اقلام مصرفی معلولان
مدیرعامل مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران یکی از مطالبات اصلی معلولان را حمایت مالی عنوان و اعلام کرد مشکل اساسی این است که بودجهای که برای معلولان اختصاص مییابد بسیار اندک است و نمیتواند کفاف نیازهای معلولان باشد. برخی اقلام مصرفی معلولان ۶ تا ۸ برابر افزایش قیمت داشته است.
علی ضرابی، ضمن گرامیداشت روز جهانی معلولان، درباره تاثیراتی که ویروس کرونا بر وضعیت معلولان داشته توضیحاتی ارائه کرد و افزود: شیوع گسترده بیماری کرونا در ابعاد وسیع، تمامی کسب و کارها را تحت تاثیر قرار داده و به دنبال آن بسیاری از مشاغل مجبور به تعطیلی شدند؛ کشورها برای اینکه بتوانند این دوران سخت را پشت سر بگذارند سعی کردند از گروههای مختلف جامعه حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم شغلی انجام دهند.
ضرابی تصریح کرد: معلولان جز اقشاری هستند که پیش از شیوع ویروس کرونا، گرفتاریها متعددی داشتند و با مشکلات حل نشده بسیاری دست و پنجه نرم میکردند، اما شیوع ویروس کرونا مشکلات و گرفتاریهای معلولان را دو چندان کرد. معلولان در حال حاضر با مشکلات عدیدهای از جمله مشکلات مالی، جسمانی، معیشتی و افزایش سرسامآور هزینههای لوازم بهداشتی و… مواجه شدهاند به طوریکه قیمت ویلچر که در قبل از سال ۹۹ با قیمت یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خریداری میشد اکنون بیش از ۴ میلیون تومان قیمت دارد.
ضرابی گفت: مشکل اساسی این است که بودجهای که برای معلولان اختصاص مییابد بسیار اندک است و نمیتواند کفاف نیازهای معلولان باشد. معلولان ضایعه نخاعی به همان میزانی که برای زنده ماندن به غذا و هوا احتیاج دارند به لوازم بهداشتی نیازمندند، اما متاسفانه در برخی اقلام شاهد افزایش ۶ تا ۸ برابری قیمتها هستیم.
وی معتقد است که معلولان نخاعی باتوجه به مشکلات زمینهای مانند زخم بستر، پوکی استخوان، مشکلات ریوی و… در شرایط ویروس کرونا به شدت آسیبپذیر هستند. سازمان بهزیستی در دو نوبت کمکهای موردی به مبلغ ۲۵۰ هزار تومان برای معلولان واریز کرد اما با این مبلغ تنها میتوان دو بسته پوشینه تهیه کرد. بابت هزینه بهداشتی معلولان نیز ۱۶۰ تا ۲۰۰ هزار تومان و بابت حق پرستاری ۵۵۴ هزار تومان از سوی سازمان بهزیستی پرداخت میشود این درحالیست که مبلغی که بابت حق پرستاری پرداخت میشود، تنها هزینه یک هفته از هزینه پرستاری بیمار قطع نخاعی را پوشش میدهد.
ضرابی تصریح کرد: امروز هزینه پرستار ۲۴ ساعته برای بسیاری از معلولان نخاعی بین ۴.۵ تا ۶ میلیون تومان است. لذا درخواست ما این است که در بودجه سال ۱۴۰۰ مواردی مانند ماده ۲۷ قانون که براساس آن دولت مکلف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند و در نظر بگیرد.
رئیس هیات مدیره مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران یکی از مطالبات اصلی معلولان را اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان عنوان کرد و گفت: سالها برای تدوین این قانون زحمت کشیده شده است و گروههای مختلف تلاش کردهاند تا این قانون مصوب شود پس چرا دولت در اجرای قانون خود و اختصاص بودجه به آن خساست به خرج میدهد؟ معلولان قشر بزرگی از این جامعه هستند و مانند همه آحاد جامعه از حقوق شهروندی برخوردارند، پس چرا نباید حقوق معلولان را در اختیار آنها قرار دهیم؟.
وی در ادامه با اشاره به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان بیان کرد: طبق قانون افزایش یارانههای مراکزتوانبخشی ونگهداری معلولین سازمان بهزیستی هر ساله باید براساس تورم اعلامی سازمان آمار در نظر گرفته شود که در سال جاری، میزان تورم بین ۴۱ تا ۴۵ درصد اعلام شد، این درحالیست که پیشنهاد برای افزایش یارانه مراکز ۱۵ درصد است که تا به امروز این میزان هم به مراکز تعلق نگرفته است.
رئیس هیات مدیره مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران ادامه داد: به نظر میرسد باتوجه به اینکه در شرایط فعلی مراکز توانبخشی تعداد زیادی از معلولان را تحت پوشش دارند و خدمات توانبخشی و تخصصی را به معلولان ارائه میدهند نیاز است تا حمایتها و پشتیبانی کاملی از سوی مسئولان صورت گیرد.
منبع: ایسنا