روحانی: انتخابات ۱۴۰۰ نباید موجب زیر پا گذاشتن اخلاق شود
پایگاه خبری افق و اقتصاد – رئیس جمهوری تاکید کرد که انتخابات ۱۴۰۰ نباید موجب شود که امروز اخلاق و معنویت را زیر پا گذاشته شود و همه باید کنارهم باشند زیرا هم ملت، هم دولت هدف واحدی دارند.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم افتتاح طرح های وزارت نیرو با تبریک آغاز دهه فجر اظهار کرد: علت پیروزی انقلاب اسلامی وحدت ، یکپارچگی ، ایثار و فداکاری مردم بود و امروز هم به همان وحدت و همدلی نیاز داریم.
وی ادامه داد: مسایل اخلاقی، معنوی و همکاری و یکپارچگی در سال ۵۷ نمونه بود که مقداری از آن زمان نزول کرده و باید جبران کنیم. انتخابات ۱۴۰۰ نباید موجب شود که امروز اخلاق و معنویت را زیر پا بگذاریم. همه باید کنار هم باشیم. ما ملت، دولت و هدف واحدی داریم.
رئیس جمهوری در ادامه با بیان این که امروز روز بسیار بزرگی برای تاریخ ایران، ملت بزرگ ایران و همه مسلمانان و آزادی خواهان جهان است، گفت: امروز روزی است که بر خلاف پیش بینی های قدرتهای بزرگ، امام با استقبال بی نظیری وارد کشور شد. استقبال های زیادی در تاریخ ایران انجام شده است، اما استقبال مردم از فرودگاه تا بهشت زهرا بود و تمام خیابان ها مملو از جمعیت بود و یک جمعیت میلیونی هم در بهشت زهرا اجتماع کرده بودند. ۱۲ بهمن ۵۷ روز بسیار شکوهمندی در تاریخ ایران شد. تدبیر و حکمت امام این بود که اول به دیدار شهدا رفت و در کنار قبور مطهر آنها قدم گذاشت تا بگوید دعوت کنندگان واقعی او فداکاران انقلاب و در راس آنها شهدا هستند.
وی تصریح کرد: سایر اقدامات امام هم فوق العاده بود، امام پس از ورود به تهران در یک مدرسه مستقر شد و به منزل کسی نفرت. در نوفل لوشاتو بحث هایی زیادی بود که امام در تهران کجا ساکن شود اما در میان همه این پیشنهادها امام بهترین انتخاب را انجام داد.
رئیس جمهوری در ادامه با یادآوری سخنرانی امام در بهشت زهرا خاطرنشان کرد: امام فرمود کاری می کنیم که آب و برق برای مستضعفان مجانی شود. مدتی بود خناسان می گفتند آب و برق مجانی چه شد؟ اکنون دولت دوازدهم افتخار می کند که این کار را انجام داده است و ما توانستیم برای کسانی که مصرف بسیار کمی دارند و از اقشار کم درآمد هستند ، آب و برق و گاز را مجانی کنیم و پیش بینی امام در تاریخ در این مورد ثبت شد و درست از آب درآمد و این شعار زشت از خناسان گرفته شد و به آن پایان داده شد و مشخص شد دولت جمهوری اسلامی ایران دولت حامی مستضعفان است.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری افتتاح طرح های وزارت نیرو در استانهای خراسان شمالی و کردستان، اظهار کرد: خوشحالیم که امسال که سال سختی به خاطر کرونا و تحریم ها بود شعار جهش تولید زمین نماند و هر هفته افتتاح های بسیار فراوانی انجام شد. امسال سال جهش تولید بود و شاهد افتتاح طرحهای بسیار مهمی هستیم.
وی ادامه داد: در زمینه آب و برق کارهای بزرگی انجام شده است برخی فکر می کردند انقلاب اسلامی صرفا یک انقلاب سیاسی برای مبارزه با استبداد یا استعمار است یا انقلابی معنوی برای استقرار احکام اسلامی. اما آمار و ارقام نشان می دهد در کنار این مباحث بخش مادی هم حائز اهمیت است. در آغاز پیروزی انقلاب ۱۹ سد در کشور داشتیم که اکنون این آمار به ۱۹۳ سد یعنی بیش از ۱۰ برابر رسیده است. زمان پیروزی انقلاب ۴ تصفیه خانه فاضلاب داشتیم که امروز ۷۷ امین تصفیه خانه را افتتاح کرده ایم.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق جدید به مدار آمده است. هر ۵۰ روز یک سد مخزنی ملی و هر دو ماه یک تصفیه خانه آب و هر ماه یک تصفیه خانه فاضلاب افتتاح شده است و تا پایان دولت ۱۰۱ تصفیه خانه فاضلاب به افتتاح می رسد. در سایر زمینه ها از جمله کشاورزی، انرژی فضای مجازی و شرکت های دانش بنیان و بهداشت و درمان هم اقدامات خوبی انجام شده است. بیش از ۱۰ هزار تخت بیمارستانی در سال پایانی دولت افتتاح می شود که تاکنون سابقه نداشته است.
وی در پایان با بیان این که امسال با کرونا و جنگ اقتصادی و تحریم ها مواجهیم گفت: ایثار و فداکاری مردم نشان می دهد ۱۲ بهمن ۵۷ زنده است و مردم روحیه همان دوره پیروزی انقلاب را دارند البته در مواردی هم اگر مشکل و کمبود داریم باید آن را جبران کنیم. دهه فجر برای ملت ما مبارک باشد و امیدواریم ما راه و مسیر و وصیت نامه امام را به خوبی اجرا کنیم.
هر ۵۰ روز یک سد ملی وارد مدار شده است
همچنین رضا در ادکانیان وزیر نیرو در این مراسم گفت: درطول هشت سال دولت تدبیر و امید هر ۵۰ روز به طور متوسط یک سد مخزنی بزرگ ملی وارد مدار شده است.
وی افزود: امروز(یکشنبه) و با بهره برداری از سد رمشت در استان کردستان چهل و نهمین سد ساخته شده در دولت تدبیر و امید وارد مدار شد.تلاش می شود تعداد سدهای بزرگ مخزنی ملی تا پایان این دولت به ۵۷ سد برسد.
اردکانیان خاطرنشان کرد: بدین ترتیب در این هشت سال هر ۵۰ روز به طور متوسط یک سد مخزنی بزرگ ملی وارد مدار شده است.امروز پویش هر هفته #الف ب-ایران در استان های خراسان شمالی و کردستان که هر دو از استان های مرزی مهم هستند طرح هایی را به ارمغان آورد.
وی اعتبار این پروژه ها را بالغ بر چهار هزار و ۷۷۶ میلیارد تومان برشمرد.
اردکانیان خاطرنشان کرد: همچنین تصفیهخانه آب در سقز، آب شیرین و گوارا را از سد «چراغ ویس» برای مردم این منطقه با جمعیت ۱۴۰ هزار نفر در افق طرح تامین خواهد کرد.این تصفیهخانه، چهل و سومین تصفیهخانه آب است که در دولت تدبیر و امید به بهرهبرداری رسیده و تا پایان دولت دوازدهم به ۵۶ واحد میرسد.
به گفته اردکانیان، در دولت دوازدهم به طور متوسط هر دو ماه یک بار یک تصفیهخانه آب در مدار بهرهبرداری قرار گرفته است.
وزیر نیرو ادامه داد: تصفیهخانه فاضلاب در کامیاران نیز برای جمعیت ۸۷ هزار نفر امروز افتتاح میشود که هفتاد و هفتمین تصفیهخانه فاضلابی است که تاکنون در دولت تدبیر و امید به مدار بهرهبرداری آمده و تعداد این تصفیهخانهها تا ۱۰۱ واحد تا پایان دولت افزایش خواهد یافت.
اردکانیان افزود: در این دولت به طور متوسط هر ماه یک تصفیهخانه فاضلاب وارد مدار بهرهبرداری شده و این در حالی است که در ابتدای انقلاب تعداد تصفیهخانه فاضلاب به عدد انگشتان یک دست هم نمیرسید و مجموع این تصفیهخانهها تنها ۴ واحد بود.
وی گفت: همچنین واحد سوم نیروگاه بخار «شیروان» به مدار بهرهبرداری میآید که با افتتاح آن تاکنون در این دولت ۱۷ هزار و ۶۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شده و این میزان تا پایان دولت به ۲۰ هزار مگاوات خواهد رسید.همانگونه که وعده شده به طور متوسط هر سال دو هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی کشور افزایش یافته است.
اردکانیان در عین حال اظهار کرد: علاوه بر پروژههای ساخت و سازی، پروژههای ساز و کاری نیز در بخشهای آب و فاضلاب در دستور کار قرار دارد که هر چند این پروژهها به طور مستقیم به ساخت سد یا نیروگاه ختم نمیشود، اما تسهیل کننده اجرای پروژهها، سرعت دهنده خدمترسانی به مردم، افزایش راندمان و کاهش بروکراسی اداری است.
وزیر نیرو با یادآوری برقراری سامانه جدیدی در مدیریت آب کشور، از استقرار مدیریت حوضه آبریز برای ۹ رودخانه اصلی خبر داد.
وی یادآوری کرد: هفته گذشته موفق شدیم با مشارکت سازمان امور اداری، استخدامی کشور ساختار جدید مدیریت آب کشور را نهایی و ابلاغ کنیم؛ به این معنا که معاونت آب وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب، یکی شدند و ساختار این شرکت، ساختار حوضه آبریز خواهد بود.
اردکانیان خاطرنشان کرد: با مدیریت حوضه آبریز که یک مدیریت مشارکتی بین وزارتخانههای نیرو، جهاد کشاورزی، کشور و صمت، سازمان حفاظت محیط زیست و همه دستگاههای مرتبط با آب و نیز مجموعههای مردم نهاد و ظرفیتهای دانشگاهی خواهد بود، برای استانهای مستقر در هر حوضه آبریز این نوید را خواهد داد که در آینده از سد برخی تنازعات استانی در موضوع آب فاصله جدی میگیریم و تمرکززدایی قابل ملاحظهای در اجرای امور و طرحها خواهیم داشت.