۴۰ هزار دانش آموز پایه اولی سال گذشته از تحصیل بازماندند

پایگاه خبری افق و اقتصاد- وزیر آموزش و پرورش خبر ترک تحصیل سه میلیون دانش‎آموز در سال جاری را تکذیب کرد و گفت: «منحصراً در سال تحصیلی گذشته تعداد ۴۰ هزار نفر از دانش‎آموزان پایه اول که باید ثبت‎نام می‌کردند ثبت‎نام نکردند که طبیعی است یعنی دیر هم نمی‌شود و می‌توانند سال بعد به مدرسه بروند؛ برخی خانواده‌ها نگرانی زیادی داشتند و این کار را نکرده بودند.»

مراسم افتتاحیه برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان باحضور محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش امروز (یکشنبه ۳۰ خرداد۱۴۰۰) برگزار شد.

محسن حاجی میرزایی در حاشیه این مراسم با بیان اینکه امسال به تعداد پایگاه‌های سنجش افزوده شده و به ۲۴۰۰ پایگاه رسیده است گفت: تعداد پایگاه‌هایی که دو نوبته فعال هستند نیز از ۴۰۰ به ۶۰۰ مورد رسیده است.

وی افزود: ساعات مراجعه از هشت صبح تا یک بعدازظهر است و یک ساعت افزایش یافته است. افراد با رعایت فاصله اجتماعی می‌توانند خدمات دریافت کنند.

حاجی میرزایی با اشاره به ثبت‎نام مدارس اظهار کرد: ثبت‎نام و‌نوبت‎گیری به صورت مجازی است و در صورت نوبت به خانواده ها اطلاع داده می‎شود تا در ساعت معین حضور پیدا کنند.

وی درباره اخباری مبنی بر ترک تحصیل سه میلیون دانش‎آموز در سال تحصیلی گذشته گفت: یکی از جفاهایی که در حق معلمان، مدیران و جامعه فرهنگی شده این خبر نادرست است. گفته شد سه میلیون دانش‎آموز ترک تحصیل کرده‎اند. این در حالی است که آمار سه میلیون مربوط به دسترسی نداشتن به ابزار هوشمند و اینترنت بوده و معادل کسانی نیست که ترک تحصیل کرده‌اند.

حاجی میرزایی افزود: اتفاقاً این جمعیت، آموزش کاملتری دریافت کردند و بخش زیادی در مناطق کم جمعیت با زیر ۵۰ دانش‎آموز، حضوری آموزش دیدند. شاید طی سال‌های اخیر هیچ سالی به اندازه سال تحصیلی گذشته مراقبت از دانش آموزان از حیث استمرار یادگیری صورت نگرفته است. تقریباً همه معلمان مسئول آموزش دانش‎آموزان بوده و مراقب بودند که کار آموزش با کیفیت انجام  شود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به جد و با قاطعیت این خبر را تکذیب می‌کنم گفت: منحصراً در سال تحصیلی گذشته تعداد ۴۰ هزار نفر از دانش‎آموزان پایه اول که باید ثبت‎نام می‌کردند ثبت نام نکردند که طبیعی است یعنی دیر هم نمی‌شود و می‌توانند سال بعد به مدرسه بروند؛ برخی خانواده‌ها نگرانی زیادی داشتند و این کار را نکرده بودند.

وی درباره اعمال فوق‎العاده ویژه فرهنگیان گفت: اعمال فوق‎العاده ویژه در همه دستگاه‎های دولتی از جمله در آموزش و پرورش اجرا می‎شود. درباره افزایش فوق‎العاده تا سقف ۵۰ درصد هنوز تصمیمی گرفته نشده و جزو پیشنهادهای در حال بررسی است و باید منابع لازم تأمین شود. اعمال ۵۰ درصد فوق‎العاده برای همه کارکنان دولت پیشنهاد شده است که اگر تصویب شود، اجرا خواهد شد.

حاجی میرزایی در ادامه درباره اشکالات سامانه اینترنتی ثبت‎نام مدارس گفت: سامانه‌های آموزش و پرورش را یکپارچه کردیم و همه فعالیت‌ها از ثبت‎نام تا تأییدیه تحصیلی در این سامانه انجام می‌شود. امسال اولین سالی است که یکپارچه شده و در اجرا در برخی بخش‌ها با مشکلاتی روبه رو می‌شوند که به سرعت در حال برطرف شدن است. ثبت‎نام مدارس هم غیرحضوری است.

وی افزود: توانایی حرکتی دانش‌آموزان که به صورت موردی به سنجش افزوده شده یک گام مهمی است. سنجش توده بدنی دانش‌آموزان که به سلامت افراد کمک می‌کند در سند تحول بنیادین مورد توجه قرار گرفته است .

وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت که هنوز برای واکسیناسیون زیر ۱۸ سال توصیه‌ای نشده است و واکسنی در دسترس نیست. به طور کلی درباره واکسیناسیون تابع تشخیص ستاد ملی کرونا هستیم.

آغاز سنجش سلامت پیش‎دبستانی‎ها از ۱۸ تیر

سیدجواد حسینی نیز با اشاره به اینکه امروز(یکشنبه) افتتاح رسمی طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان را در سطح کشور داریم گفت: برنامه سنجش سلامت در دو قلمرو حفظ، ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماریها و همچنین آمادگی تحصیلی ایفای نقش می‌کند و این برنامه یکی از فراگیرترین، عمومی‌ترین، پر حجمترین، مستمرترین، گسترده‌ترین و کاربردی ترین برنامه تشخیصی و غربالگری وزارت آموزش و پرورش است.

وی افزود: سنجش سلامت، داده‌های بسیار ازشمندی دارد و نتایج حاصل از این برنامه منجر به پیشگیری از بیماری‎ها، ارتقای سلامت و مداخلات حوزه سلامت می شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه سنجش سلامت، گام مهمی برای استانداردسازی آموزشی مبتنی بر تشخیص به موقع کودکان در معرض خطر است گفت: ساماندهی آموزشی را با جای دهی بچه‌های دیرآموز، اوتیسم ،جسمی حرکتی، بینایی، شنوایی و مشکلات ویژه یادگیری در دستور کار قرار می‌دهیم و چه اقدامی مهم‌تر از این برای ارتقای سلامت می تواند باشد.

حسینی افزود: همیشه دغدغه ما این بوده که آیا همه طیف‌ها را تحت پوشش آموزش قرار داده‌ایم؟ از سال ۷۰ سازمان آموزش و پرورش استثنایی افتتاح شده و هفت گروه تحت پوشش هستند. ما فکر می‌کنیم باید سه گروه دیگر هم افزوده شوند؛ سه  گروه کاستی توجه همراه با بیش فعالی، گروه مستقل طیف اتیسم و گروه مشکلات رفتاری هیجانی. امیدواریم هفته آینده با حضور وزیر در جلسه شورای سازمان تصویب شود.

وی با بیان اینکه اولین گام مداخله بهنگام برای امور آموزشی، پرورشی و توانبحشی در طرح سنجش انجام می‌شود گفت: طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان مسیر تکاملی به لحاظ کمی و کیفی طی کرده است. در سال ۷۳ حدود یک و نیم درصد تحت پوشش طرح قرار گرفته‌اند که سال ۹۸ به حدود ۹۷.۶ درصد رسیده است. در سال ۹۹ که با بحران کرونا روبه‎رو بودیم ۹۸.۸ درصد دانش‎آموزان تحت پوشش رفتند و امسال ۹۹ درصد تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: برای پوشش آن یک درصد هم در هراستانی حداقل یک پایگاه دائمی آکوستیک را راه‎اندازی و فعال کردیم که هیچ کس از این برنامه دور نماند.

حسینی اشاره به گسترش کیفی برنامه سنجش گفت: به روز رسانی ابزارهای سنجش از طریق تشکیل شورای آزمون‎ها و راه‎اندازی پایگاه جامع آموزش با ۷۰ آزمون  استاندارد از جمله فعالیت‎های انجام شده برای کیفیت بخشی به برنامه سنجش است.

وی از توسعه پوشش غربالگری پیش‎دبستانی‎ها خبر داد و گفت: از سال ۹۶ در پیش دبستانی هم غربالگری انجام می‌شود. امسال حداقل ۶۰۰ هزار دانش‎آموز پیش دبستانی را از ۱۸ تیر سنجش خواهیم کرد.

 

خبرنگار: زهرا افشاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا