روحانی در ستاد ملی مقابله با کرونا: برخی استان ها در زمینه بستری شرایط مناسبی ندارند

پایگاه خبری افق و اقتصاد- بنابر اعلام رئیس جمهوری، در گزارش‌های ارائه شده برخی استان‌ها مانند کرمان، مازندران،‌ هرمزگان،‌ گلستان و سیستان و بلوچستان و حتی در تهران در زمینه بستری، شرایط مناسبی ندارند و تعداد بستری‌ها رو به افزایش است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تبریک ایام پیش رو، عید سعید قربان و عید سعید غدیر اظهار کرد: در مجموع حدود ۱۷ ماه از ورود ویروس کرونا در کشور و فعال شدن آن می‌گذرد. این ویروس به شکل‌های مختلف ظاهر شده است. اول به صورت ویروس ووهانی، بعد به صورت ویروس انگلیسی و اخیرا به صورت ویروس هندی وارد شده است.

وی افزود: ویروس انگلیسی در شرایط عید نوروز از غرب کشور وارد و بعد گسترش پیدا کرد. ویروس هندی هم مربوط به ماه‌های اخیر است که  از شرق و جنوب وارد کشور شد و مرزهای جنوبی و شرقی ما را فرا گرفت و به سمت عمق کشور پیش می‌آید.

رئیس جمهوری ادامه داد: متاسفانه درگزارش‌هایی که داده شد مشاهده شد که برخی استان‌ها مانند کرمان، مازندران،‌ هرمزگان،‌ گلستان و سیستان و بلوچستان و حتی تا در تهران در زمینه بستری، شرایط مناسبی ندارند و تعداد بستری‌ها رو به افزایش است. بنابراین برخی استان‌ها در مسیر خیز هستند که باید مراقبت بیشتری کنیم.

او با بیان اینکه متاسفانه گزارش ها حاکی از افزایش بستری مبتلایان به ویروس جهش یافته هندی در برخی استان های کشور است، گفت: راه حل اصلی و بهترین راه برای اینکه از کشور و مردم در مقابل این بیماری حفاظت شود، فاصله گرفتن از ویروس در چارچوب رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و پرهیز از تجمعات است.

رئیس جمهوری با بیان اینکه در آموزش از شرایط ایده آل فاصله گرفتیم، تاکید کرد: گرچه آموزش در فضای مجازی بود اما به هر حال هم در دبستان و دبیرستان و دانشگاه مقداری از مساله آموزش فاصله گرفتیم. در کنار آن در بحث مناسک دینی هم فاصله گرفتیم.

روحانی یادآور شد: متاسفانه در حالی که فکر می شد شرایط به سمت آرامش است همزمان با انتخابات از یک طرف و مراسم عید فطر و سفرهای تابستانی همه دست به دست هم داد و از آنها مهمتر ورود ویروس هندی بود که از مرزهای شرقی و جنوبی وارد شد و کار را به مراتب سخت‌تر کرد و در نتیجه امروز با یک خیز صعودی در سراسر کشور مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه اساسا حضور طولانی ویروس در بخشی از کشور و انتقال به بخش دیگر به طور طبیعی با یک جهش مواجه است، گفت: ویروس در استانی می‌ماند و به استان دیگر منتقل می شود که خود آن به معنی جهش داخلی است. اگر بخواهیم به طور کلی از ویروس فاصله بگیریم باید در داخل کشور در استان‌های مختلف از آن جدا شده باشیم. ضمن اینکه کشورهای همسایه و به طور کلی جهان هم باید شرایط مناسبی از نظر عدم شیوع کرونا داشته باشند.

روحانی با تاکید بر اینکه همه تلاش ها این بوده است که از انتشار و انتقال ویروس در کشور جلوگیری کنیم، افزود: این تلاش ها انتقال و انتشار را مقداری به تاخیر انداخت اما متاسفانه همچنان اصل انتقال و جهش ویروس در کشور را شاهد هستیم و درحالی که فکر می شد شرایط به سمت آرامش حرکت می کند، بدلایل مختلفی از جمله انتخابات، انجام سفرها و تردد های غیرضروری و همچنین کاهش مراعات پروتکل ها امروز تقریبا در سراسر کشور دوباره با یک خیز صعودی بیماری مواجه هستیم .

رئیس جمهوری با ابراز نگرانی از عدم رعایت اصول بهداشتی که براساس گزارش ها در مجموع به ۴۸ درصد در جامعه کاهش یافته است، گفت: تلاش همه ما باید جلوگیری از عادی انگاری درمورد این ویروس خطرناک باشد و رعایت کامل نکات بهداشتی را باید همچنان در دستور کار خود قرار دهیم.

روحانی در ادامه به اهمیت تزریق واکسن در مهار و کنترل این بیماری و کاهش آمار فوتی ها، اشاره کرد و گفت: تا امروز بیش از ۷ میلیون دوز واکسن تزریق شده و ۲ میلیون دوز هم توزیع شده است، در مجموع در دو هفته آینده نیز ۱۰ میلیون دوز واکسن در دسترس خواهد بود و با واکسیناسیون افراد بالای ۶۵ سال و بیماران زمینه ای و مشاغل حساس طی روزها و هفته های آینده،تا پایان این دولت به وعده خود در بخش واکسن عمل خواهیم کرد.

رئیس جمهوری اظهار کرد: اگر بخواهیم به طور کلی از این ویروس فاصله بگیریم باید هم در داخل کشور و در استان‌های مختلف و هم در سایر کشورهای جهان، شرایط ایمنی مناسبی در برابر ویروس ایجاد شده باشد. در غیر این صورت تلاش‌ها برای مقابله با ویروس فقط یک مقدار انتشار ویروس را به تعویق می‌اندازد اما اصلِ انتشار و انتقال و حتی جهش را شاهد خواهیم بود.

او مطمئن ترین راه برای در امان ماندن از ویروس کرونا را رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی حتی درصورت تزریق واکسن دانست و افزود: امروز اعلام شد که به طور متوسط در کشور ۴۸ درصد به پروتکل ها عمل می‌شود که این خیلی پایین است. توقع این است که پروتکل‌ها حداقل تا ۸۵ و ۹۰ درصد رعایت شود در غیر اینصورت مشکلات زیادی برای مردم به وجود می‌آید.

رئیس جمهوری در ادامه واکسیناسیون را راه دیگر مقابله موثر با شیوع کرونا دانست و اظهار کرد: با حدود ۱۰ میلیون دز واکسنی که طی یک تا دو هفته آینده تامین و تزریق خواهد شد، انشاءالله به وعده‌ خود که تا پایان این دولت افراد ۶۵ سال به بالا و افراد دارای بیماری زمینه‌ای واکسینه می‌شوند، عمل خواهیم کرد و این درحالی است که در برخی از استان‌ها افراد بالای ۵۰  سال و حتی در برخی مناطق مرزی و جزایر افراد بالای ۱۸ سال نیز واکسینه می شوند.

او با اظهار امیدواری درباره اینکه واکسن های ساخت داخل نیز در ماه‌‌های پیش رو در واکسیناسیون سراسری مورد استفاده قرار گیرند، تصریح کرد: مردم باید بدانند که تزریق واکسن نباید عاملی باشد که آنها فکر کنند می‌توانند اجرای پروتکل‌های بهداشتی را کنار بگذارند. تزریق واکسن تاثیر زیادی در کاهش مرگ و میر دارد، اما نمی تواند به شکل کامل جلوی انتقال بیماری را بگیرد و کشورهایی که پس از واکسیناسیون گسترده اجرای پروتکل‌ها را کاهش دادند نیز از انجام این کار پشیمان شده اند.

وی تاکید کرد تا زمانی که واکسیناسیون در سراسر جهان به شکل موثر و قابل قبولی انجام نشده باشد باید تلاش کنیم جلوی عادی انگاری شیوع کرونا را بگیریم چرا که واکسیناسیون در حد کنونی نمی تواند جلوی چرخه انتقال ویروس را بگیرد. زمان مصونیت از این ویروس زمانی است که کل مردم جهان بتوانند از واکسن استفاده کنند و چون تا آن زمان فاصله زیادی است باید خود را برای زندگی طولانی مدت در شرایط کرونایی و اجرای همه پروتکل‌ها آماده کنیم.

 

کد خبرنگار:۱۰۰۳/ زهرا افشاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا