قانون ورود موقت میوه موضوع جدیدی نیست

مدیرکل دفتر مقررات و استاندارد‌های بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی: قانون ورود موقت میوه به کشور، موضوع جدیدی نیست و این قانون سال‌هاست که براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، در حال اجراست.

ولی‌الله فریادرس با اشاره به این که موضوع ورود موقت ذیل ماده ۵۱ قانون امور گمرکی دیده شده گفت: این موضوع هیچ‌گاه ممنوع نبوده که وزارت جهاد آن را آزاد کند؛ به این شکل که در واردات یک ورود مقطعی کالا به کشور وجود دارد که کالا وارد و در سرزمین اصلی مصرف می‌شود، اما در ورود موقت، کالا برای صادرات به کشور وارد می‌شود و به هیچ وجه به بازار داخلی نشت نمی‌کند.

وی ادامه داد: بر این اساس، کالای وارد شده با پردازش یا بدون پردازش، به کشور مقصد صادر می‌شود؛ به عنوان مثال در بهترین حالت ظرفیت مصرف آرد در کشور ۱۴میلیون تن است؛ در حالی که ظرفیت کارخانجات آردسازی به ۲۰میلیون تن می‌رسد؛ بنابراین برای استفاده از این ظرفیت گندم از کشور‌های خارجی وارد کشور می‌شود و بدون این که به بازار داخلی نشت کند تبدیل به آردشده و به کشور‌هایی که آرد نیاز دارند صادر می‌شود تا به این ترتیب هم ایجاد اشتغال شود و هم ارزآوری.

مدیرکل دفتر مقررات وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: برای واردات موقت، فرآیندی دیده شده که محصولی که وارد کشور می‌شود به هیچ‌وجه به بازار داخل نشت نکند به این ترتیب که در دفتر صادرات گمرک به عنوان مسئول اجرای قانون شرایطی به وجود آمده که متقاضی ورود محصول باید مراجعه کند و مدارکی در جهت این که به عنوان تولیدکننده فعالیت می‌کند را ارائه کند و پس از این که مسجل شد محصول برای واحد تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد تضامین لازم از فرد برای نشت نکردن کالای وارداتی به بازار گرفته می‌شود و به فرد براساس قانون، زمان مشخصی داده می‌شود که کالا را وارد، تبدیل و صادر کند.

فریادرس گفت: بنابراین قرار نیست محصولی مانند میوه و خشکبار وارد کشور شده و راهی بازار داخلی شود که این قانون سال‌هاست وجود دارد و موضوع جدیدی نیست.

وی افزود: تاکنون هیچ تقاضایی حتی برای واردات موقت میوه از سوی تولیدکنندگان داده نشده و فرآیندی سفت و سخت برای ورود موقت دیده شده که تنها برای استفاده از مزایای ایجاد اشتغال و ارزآوری فرآوری مواد خام دیگر کشورهاست.

مدیرکل دفتر مقررات وزارت جهاد کشاورزی گفت: در شرایطی که حتی کشور مشکل ارزی نداشت ورود میوه به جز چهار مورد خاص به بازار ممنوع بوده و این موضوع به صورت سفت و سخت دنبال شده است. بماند که مشکلات ارزی نیز وجود دارد که قطعا این قانون به شکل جدی‌تری دنبال می‌شود.

فریادرس با اشاره به این که همچنان براساس قانون تنها واردات چهار میوه موز، نارگیل، آناناس و انبه به کشور آزاد است ادامه داد: در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان به دنبال واردات میوه دیگری نیستیم.

وی گفت: صحبت‌های انجام‌شده از سوی معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی که اطلاعات کامل در این مورد ندارند باعث برداشت‌های اشتباهی درباره آزادشدن واردات میوه به کشور شده که به هیچ عنوان با واقعیت همخوانی ندارد.

مدیرکل دفتر مقررات وزارت جهاد کشاورزی افزود: حتی افغانستان که به شدت متقاضی صادرات میوه و خشکبار به کشورماست را نیز تابع همین مقررات گرفته‌ایم و به صورت سفت و سخت از واردات میوه و تربار از این کشور ممانعت به عمل آمده و به آن‌ها اعلام‌شده که تنها در صورت واردات موقت می‌توانیم از محصولاتشان استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا