سئول به دنبال تسویه بخشی از بدهی نفتی با تجهیزات پزشکی است

سئول که تاکنون به بهانه‌های مختلف از پرداخت طلب نفتی ایران خودداری کرده، به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره‌جنوبی این بار پیشنهاد ارسال تجهیزات پزشکی در ازای بخشی از بدهی‌ها به ایران را مطرح کرده که البته هنوز تهران به آن پاسخ مثبت نداده است.

حسین تنهایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مبادلات تجاری با کره‌جنوبی به عدد صفر نزدیک‌شده است، تصریح کرد: با توجه به پرداخت نکردن بدهی‌ها و برخی کارشکنی‌های این کشور در برخورد با ایران، اعتراض و پیگیری‌های ما منطقی است و باید به طور قطع به آن رسیدگی شود.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره جنوبی اظهار کرد: جلساتی از سوی نهادهای مختلف دولتی و حتی اتاق بازرگانی ایران با سفیر و نمایندگان این کشور برگزار شده است و قول‌هایی نیز دریافت کردیم، اما تاکنون در عمل شاهد هیچ پیشرفتی نبودیم.

وی با تاکید بر اینکه زمانی که مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد باید اقدامات دیگری را در دستور کار قرار داد، خاطرنشان کرد: مباحثی مبنی بر شکایت ایران از کره‌جنوبی به مجامع بین‌المللی برای دریافت بدهی‌ها نیز مطرح شده است که در صورت ادامه این وضع باید از این طریق به دنبال دریافت حق خود باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره‌جنوبی درباره میزان بدهی نیز گفت: رقم بدهی حدود ۷.۵میلیارد دلار برآورد شده که پیش از این مقرر شده بود ۵۰میلیون دلار به صورت اقلام مورد نیاز بهداشتی و کالاهای اساسی به کشور برگردد که تاکنون محقق نشده است؛ البته خبرهایی درباره تدوین قرارداد برای دریافت اقلام بهداشتی از کره‌جنوبی در ازای بدهی این کشور به ایران وجود دارد که بر اساس آن، اتاق بازرگانی با نهادهای مربوطه مذاکراتی را انجام داده تا از مسیرهای مشخص، کالاهای لازم به ایران برسد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره‌جنوبی با بیان اینکه نوع کالاهای وارداتی از کره‌جنوبی از سوی وزارت بهداشت تعیین شده است، تاکید کرد: مقرر شده تا ظرف دو هفته آینده این قرارداد از سوی ایران تدوین و بعد از امضا برای تسویه بدهی‌ها اجرایی شود.

بعد از ارسال نخستین محموله پرشکی شامل ۵۰۰هزار دلار دارو و کالای پزشکی از کره‌جنوبی به ایران در اواخر ماه مه سال جاری، چندی پیش خبرگزاری رسمی کره جنوبی (یونهاپ) گزارش داد که به دنبال نخستین صادرات به تهران، مقامات سئول قرار است در مورد گسترش تجارت و صادارت کالاهایی مانند تجهیزات پزشکی مذاکراتی را به صورت آنلاین با مقامات ایرانی انجام دهند که بر روی چگونگی مطابقت پرداخت بدهی با ارسال اقلام بهداشتی متمرکز است.

در همین راستا وزارت امور خارجه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در دو سال گذشته، تامین دسترسی به منابع مالی بانک مرکزی در کره، دستور کار اصلی و محوری بوده و در این راستا، علاوه بر پذیرش فرستاده ویژه این کشور، ده‌ها ملاقات در تهران و سئول با مقامات کره‌ای انجام شده است اما در حال حاضر طرح دعوی علیه بانک‌های متخلف کره‌ای در محاکم صالحه از سوی نهادهای ذی‌ربط در دست پیگیری است.

همچنین سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه به اندازه کافی از کره‌جنوبی وعده شنیده‌ایم بنابراین فقط منتظر اقدامات ملموس و برجسته هستیم. کسی در ایران منتظر محموله نیم‌میلیون یا ۲میلیون دلاری نیست.

پس از انتشار این اخبار از سوی کره‌جنوبی و واکنش قاطع وزارت خارجه و بانک مرکزی ایران در روزهای گذشته خبری از گمرک منتشر شده که ایران و کره‌جنوبی برای گفت‌وگو درباره صادرات تجهیزات و دارو، تشریفات تجاری و استمرار همکاری‌ها بین دو کشور نشست مجازی خواهند داشت که در آن همکاری‌های طرفین در شرایط همه‌گیری کرونا مورد بررسی قرار می‌گیرد و نمایندگانی از وزارتخانه‌های خارجه، بهداشت، صنایع، بازرگانی و دیگر نهادهای مرتبط کره‌جنوبی و نمایندگانی از وزارت بهداشت و امور خارجه ایران  شرکت دارند.

وزارت خارجه کره‌جنوبی در بیانیه‌ای ضمن تایید برگزاری این نشست تصریح کرده است: ما به رایزنی با شرکت‌ها و موسسات ذی‌ربط در زمینه همکاری با ایران ادامه می‌دهیم تا از آنها برای بازگشت به بازار ایران حمایت شود و بتوانند در زمینه اقلام بهداشتی و پزشکی با ایران همکاری نزدیک داشته باشند.

دکمه بازگشت به بالا