آغاز نظارت الکترونیکی بر داروخانهها
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حوزه دارو، غذا و تجهیزات پزشکی نوک پیکان تحریمهای ظالمانه دشمنان است، گفت که ما در حوزه کرونا در تامین اقلام مورد نیاز از انواع و اقسام داروها گرفته تا کیت، ونتیلاتور و… باید پاسخگوی مردم باشیم.
محمدرضا شانهساز در نشست خبری رونمایی از سامانه الکترونیک نظارت و بازرسی سازمان غذا و دارو، گفت: ما از سالها پیش در صدد استانداردسازی بازرسیها و نظارتها و پایشهای واحدهای تحت پوشش مان بودیم و در تلاش بودیم از اعمال سلیقه و نظرات شخصی جلوگیری کنیم و همه نظارتها به نحوی باشد که بتواند نظارت را در اقصی نقاط کشور با یک نگاه و رویکرد ارتقا دهد.
وی افزود: بحث لزوم ثبت و ضبط و ماندگاری نتایج حاصل از بازرسیها از دغدغهها و نگرانیهایمان بود که همواره در سازمان غذا و دارو وجود دارد. به هر حال حوزه کاری ما حوزه سلامت است و از نظر اهمیت و حساسیتی که دارد، بیش از سایر ارگانها که ممکن است صرفا مباحث اقتصادی یا صرف تامین را مدنظر داشته باشند، وجود دارد، اما در حوزه سلامت مباحث جدیتر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: روند نظارت الکترونیکی بر داروخانهها که در چند دانشگاه علومپزشکی پایلوت میشود، به خوبی آغاز شده است. اما باید تا زمان رسیدن این برنامه به نقطه ایدهآل، تلاشها و فعالیتهای جدی انجام دهیم. درخواست داریم که معاونان غذا و دارو با جدیت کامل نظارت را انجام دهند و این روند را از اولویتهای اصلیشان قرار دهند.
وی تاکید کرد: به هر حال اکنون در وضعیت و مشکلات خاصی قرار گرفتیم و حوزه دارو، غذا و تجهیزات پزشکی نوک پیکان تحریمهای ظالمانه دشمنان است و بیشترین تلاش دشمنان این است که ما در تامین این اقلام دچار چالش شویم. معاونان غذا و دارو در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، خط مقدم پاسخگویی به این موارد هستید و حوزه های دارو و تجهیزات از دغدغههای جدی معاونان است.
شانهساز ادامه داد: ما در حوزه کرونا در تامین اقلام مورد نیاز از انواع و اقسام داروها گرفته تا کیت، ونتیلاتور و… باید پاسخگوی مردم باشیم. البته دوستان وزارت صمت هم در کنار ما هستند.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در نظارتها باید امکان مستندسازی را فراهم کنیم و مستندات در پرونده وجود داشته باشند، گفت: به طوری که با تغییرات در ردههای مدیریتی دچار چالش نشویم و از اعمال نظرهای سلیقهای کارشناسی که مانع جهش و رونق تولید شود، باید پرهیز کنیم. این سامانه را که به عنوان یکی از اقدامات اساسی در زمینه توسعه سامانه TTAC است، به فال نیک میگیرم و شاهد پیشرفت و گام مهمی در زمینه تحقق سامانه TTAC هستیم.
شانهساز تاکید کرد: مسئولان عالی رتبه کشور به دنبال اجرای سامانه تیتک هستند و دستورات تاکیدی در حوزه تحقق دولت الکترونیک دادهاند؛ چرا که سازمان غدا و دارو در حیطه پر اهمیتی فعالیت میکند و چالش در هر کدام از اقلام سلامت محور میتواند جمعیت بسیاری از هموطنان را دچار مشکل کند.
وی با بیان اینکه در شرایطی که کرونا دوباره خوی وحشیانه خود را نشان میدهد، باید با دقت بیشتری نظارت و عمل کنیم، گفت: داروخانهها مهمترین محل برای تامین اقلام کرونایی مورد نیاز مردم هستند و باید داروخانهها فاکتور خرید ارائه کنند. در عین حال باید نظارت بر قیمت صورت گیرد. بر این اساس مشخصات فاکتور معتبر هم اعلام خواهد شد.