درخواست رئیس اتاق اصناف ایران برای افزایش سود اصناف

پایگاه خبری افق و اقتصاد– رئیس اتاق اصناف ایران ضمن اعلام اینکه نمایشگاه بهاره با استقبال کم مواجه شده به مهمترین دلیل گرانی گوشت یعنی خشکسالی اشاره کرد و گفت که با توجه به هزینه‌هایی که هر سال به اصناف اضافه می‌شود، باید در سود اصناف نیز تجدیدنظر صورت گیرد.

قاسم نوده فراهانی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: در زمان کرونا تصمیم گرفتیم از برگزاری نمایشگاه صرفنظر کنیم. من شخصا با برگزاری نمایشگاه مخالفم، اما ممکن است گاهی برای تنظیم بازار لازم باشد. البته این نمایشگاه‌ها که تحت عنوان بهاره برگزار می‌شود، در اصل فروشگاه هستند، چرا که نمایشگاه برای عرضه نوآوری است. وی با بیان اینکه در دوره‌های قبل نمایشگاهی به وسعت کل کشور جایگزین نمایشگاه‌های صنعت شد که کل واحدها بتوانند مشارکت داشته باشند و متناسب با صنف خود تخفیف بدهند، تصریح کرد: درباره تنظیم بازار کالای کشاورزی کمبود نداریم، اما قیمت‌ها بالاست که دلیل آن نوسان ارز است. نوده فراهانی با بیان اینکه امسال نمایشگاه خیلی محدود بود و مردم هم استقبال نکردند، گفت: گرانی و گرانفروشی دو مقوله جداست. گرانی مربوط به اصناف نیست، اما گران‌فروشی هست و آن را رد نمی‌کنم. وی با بیان اینکه ۱۵۰۰ بازرس در اتاق فعال هستند، تصریح کرد: هزینه سربار اصناف مثل بیمه، دستمزد، مالیات و غیره زیاد است، اما سود کم اصناف جوابگو نیست. با توجه به هزینه‌هایی که هر سال اضافه می‌شود، باید در سود اصناف تجدید نظر شود. اکثر اصناف ۱۰ تا ۲۰ درصد و میوه فروش‌ها چون محصول فاسد شدنی دارند، ۳۵ درصد سود دریافت می‌کنند. به گفته رئیس اتاق اصناف ایران در ۱۱ ماهه امسال بیش از ۲.۶ میلیون بازرسی شده و بیش از ۱۵۸ هزار شکایت در سامانه ۱۲۴ دریافت شده که ۱۵۶ هزار پرونده قابل پیگیری بوده و ۲۰ درصد آن‌ها منجر به رضایت شاکی شده است. نوده فراهانی در ادامه با بیان اینکه چند نرخی بودن کالاها معمولا به کیفیت بر می‌گردد، درباره سازمان بازرگانی گفت: از نظر من وزارت بازرگانی یکی از الزامات کشور بود. در گذشته حدود ۶۰۰ هزار واحد صنفی تولیدی داشتیم که به خاطر واردات بی‌رویه تعطیل شدند، اما بعد از تحریم مسئولان متوجه شدند باید از تولید حمایت کنند. وی درباره دلایل گرانی گوشت نیز گفت: علت اصلی گرانی گوشت خشکسالی بود. چون صحرا نیست، آذوقه گران شد و نسبت به این شرایط، گوشت ارزان است و توان نگهداری وجود نداشت. مشکل دیگر مربوط به شیوع تب برفکی در عراق بود که روند ورود گوشت به بازار را کند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا