قیمت پایین پوشاک ولع قاچاقچیان را بالا برد
نایبرئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اظهار کرد که پوشاکی که وارد کشور شده رقم بسیار بالایی از قاچاق را به خود اختصاص داده است در حالیکه در کشورهای مبدا به خاطر کرونا نمیتوانند محصولاتشان را بفروشند و حتی به دلیل مسائل محیط زیستی نمیتوانند آنها را بسوزاند، حاضر هستند به رایگان هم در اختیار خریداران بگذارند، لذا با قیمتهای بسیار پایین آنها را میفروشند و تجار آنها را به کشورهای خودشان میبرند.
علی جدی در مورد میزان واردات پارچه چادر به کشور اظهار کرد: سالانه نزدیک به ۹۰میلیون متر مربع مصرف پارچه چادر مشکی در کشور است که تقریبا از این مقدار، حدود ۱۰میلیون متر مربع تولید داخلی است و باقی از کشورهای چین، کره، تایلند، ژاپن و کشورهایی که در حوزه آسیا هستند وارد میشود.
وی افزود: تولید چادر جز اولویتهای وزارت صمت است، از همین روی الان چندین مجموعه فاز تولید چادر مشکی را شروع کردند. برای مثال یک مجموعه در شهر قزوین کار خود را شروع کرده و در شهرکرد هم فاز دوم را شروع کردند. پروژههای تولید نزدیک ۴۰_۵۰ میلیون متر مربع در حد نصب و راهاندازی هستند.
جدی تصریح کرد: وزارت صمت هم این موضوع را جز اولویتهای خود گذاشته و ما هم در کمیسیون صنایع مجلس بر آن تاکید کردیم. ستاد اجرایی فرمان امام هم در این حوزه ورود کرده تا با مشارکت با بخش خصوصی بتوانند با هم این موضوع را حل کنند.
نایبرئیس کمیسیون صنایع مجلس گفت: با این پروژههای در دست اقدام حداقل تا هفتاد درصد مصرف داخلی قابل تامین است. نگاه تولیدکنندگان به صادرات این محصول نیز است و میتوانند مصرف مسافرانی که از کشورهای مسلمان مثل عراق، سوریه، افغانستان برای زیارت به ایران میآیند را به راحتی تامین کنند.
جدی افزود: تا جایی که من اطلاع دارم واردات ارزی چادر چیزی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار است.
وی در مورد مشکلات صنعت نساجی توضیح داد: ماشینآلات صنعت نساجی به استثنا پوشاک در خط تولید مشکل دارند و تقریبا حدود یک سال است که ماشینآلات نو وارد نکردهاند و باید حمایت جدی از آنها صورت بگیرد.
نایبرئیس کمیسیون صنایع مجلس افزود: نزدیک به ۱۷درصد اشتغال کشور در صنعت چرم، پوشاک وکفش و به طور کلی صنعت نساجی است. به دلیل کرونا این مشاغل آسیب جدی دیدهاند. در جلسه با وزیر صمت هم اشاره کردم که باید حمایت ویژهتری از تولیدکنندگان داشته باشند. تولیدکنندگان به خصوص در حوزه پوشاک ممکن است زمینگیر شوند و حمایت بیشتری نیاز است.
جدی در پاسخ به سوالی در مورد سرمایهگذاری ترکیهایها در صنعت نساجی ایران اظهار کرد: اگر سرمایهگذاری آنها در مناطق آزاد باشد و با مشارکت بخش خصوصی در این منطقه تولید کنند مانعی ندارد اما اگر فقط کالاهایشان را برای مصرف بیاورند قطعاً باعث آسیب به تولیدکنندگان داخلی میشود. با وضع ارزی که داریم، واردات کالای مصرفی چندان توجیهی هم ندارد.
او افزود: صنعت نساجی نیاز به حمایت ویژه از سمت دولت دارد چرا که آسیب شدیدی دیده است. کالاهای تولیدی دیگر کشورها به دلیل کرونا روی دستشان مانده و متاسفانه عدهای با قیمت بسیار نازلی این کالاها را به کشور قاچاق میکنند که این موضوع ممکن است به تولیدکنندگان ما آسیب جدی بزند.
عضو کمیسیون صنایع مجلس در مورد قاچاق پوشاک خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان داخلی ما نمیتوانند با اینها رقابت کنند و ممکن است آسیب ببیند. باید توجه داشت که صنعت نساجی در کشور رتبه سوم قاچاق را دارد.
منبع: ایلنا