معیار قیمت تضمینی محصولات اساسی کشاورزی تعیین شد

نمایندگان مجلس ضمن موافقت با تشکیل شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، معیار تعیین قیمت تضمینی محصولات اساسی کشاورزی را تعیین کردند.

نمایندگان در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح دو فوریتی قانون اصلاح تبصره ۱ و ۲ قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی با ماده (۱) این طرح با ۱۷۸ رأی موافق، ۲۴ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۹ نماینده حاضر درجلسه موافقت کردند.

در ماده ۱ آمده است: تبصره‏ (۱) ماده واحده قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب ۲۱ / ۶ / ۱۳۶۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن به شرح زیر اصلاح می‏شود:

در تبصره ۱ آمده است: به منظور نیل به خودکفایی در محصولات اساسی کشاورزی موضوع این قانون، «شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی» که از این پس در این قانون به اختصار شورا نامیده می‌شود با اهداف و ترکیب زیر تشکیل می‏شود.

الف) اهداف: تعیین قیمت تضمینی محصولات اساسی کشاورزی با در نظر گرفتن معیارهای زیر:

۱-۱- هزینه‏‌های واقعی تولید و سود متعارف؛

۱-۲- حفظ رابطه موازنه داخل و خارج بخش کشاورزی؛

۱-۳- آخرین نرخ تورم اعلامی مرکز آمار ایران؛

۱- ۴- هزینه تمام‌شده محصول مشابه وارداتی شامل هزینه خرید در مبدأ، هزینه‌های حمل و نقل، تعرفه‌‏های وارداتی، هزینه‏‌های حمل داخلی کشور و سایر هزینه‏‌های مترتب بر واردات محصول مشابه؛ تعیین نحوه‏ خرید توسط بخش‏های دولتی و خصوصی؛ تعیین نوع و میزان انواع ابزارهای حمایتی از جمله تسهیلات،کمک‏های بلاعوض، یارانه سود و کارمزد تسهیلات، یارانه انواع نهاده‏‌ها و عوامل تولید؛ تعیین سیاست‏های اجرایی صادرات و واردات محصولات اساسی کشاورزی در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه؛

ب) ترکیب شورا: وزیر جهادکشاورزی؛ (رئیس شورا برابر با ماده ۱۴ قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی) وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور؛ رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی؛ رئیس اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی؛ رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی؛ سه نفر کشاورز خبره که یک نفر از آن‌ها رئیس بنیاد ملی گندمکاران است با حکم وزیر جهاد کشاورزی؛ دو نفر از اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست (به عنوان ناظر بدون حق رأی به انتخاب مجلس شورای اسلامی).

دولت مکلف به پرداخت فوری مطالبات کشاورزان می‌شود

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، درباره تصویب طرح دو فوریتی اصلاح قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی در مجلس شورای اسلامی گفت: در طرح دوفوریتی اصلاح قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی ساختار قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی اصلاح می‌شود، در گذشته بدون حضور کشاورزان در زمینه تعیین قیمت محصولات تصمیم‌گیری می‌شود اما در این طرح حداقل سه کشاورز خبره و دو نماینده کمیسیون کشاورزی به عنوان عضو ناظر در شورا حضور پیدا می‌کنند.

ذبیح‌الله اعظمی‌ساردویی با اشاره به اینکه اصلاح ترکیب شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی به نفع کشاورزان است، ادامه داد: قیمت محصولات کشاورزی با در نظر گرفتن هزینه‌های واقعی و سود متعارف تعیین می‌شود.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تمامی نمایندگان نسبت به بخش کشاورزی نگرانی دارند، اضافه کرد: باید ابعاد تولید و عرضه محصولات کشاورزی مدنظر قرار بگیرد. هر زمانی دولت برای محصولات کشاورزی خصوصا گندم قیمت مناسب و معقولی را تعیین کرده به خودکفایی دست پیدا کرده‌ایم.

وی گفت: طرح دو فوریتی مجلس به منظور اصلاح قانون خرید تضمینی تمامی محصولات کشاورزی از جمله گندم، ذرت، دانه‌های روغنی، سیب‌زمینی و پیاز است و تنها گندم را در بر نمی‌گیرد؛ هرچند این محصول یکی از دغدغه‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون است.

اعظمی‌ساردویی با تاکید بر اینکه در طرح دو فوریتی اصلاح قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی تمامی معیارهای لازم در هفت‌بند مدنظر قرار گرفته شده است، عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی و دولت مکلف به خرید تضمینی محصولات با قیمت مصوب شورای جدید قیمت‌گذاری است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در بازار جهانی هر کیلوگرم گندم حدودا ۵هزار ۵۰۰ تومان قیمت دارد که هزار و ۵۰۰ تومان نیز هزینه انبارداری و حمل و نقل به آن اضافه می‌شود، عنوان کرد: اکنون دولت قیمت ۳ هزار و ۲۰۰ تومان را برای گندم پیشنهاد داده که وزیر جهاد کشاورزی آن را قبول نکرده است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت نباید گندم را از کشاورزان با قیمتی پایین تر از ۴ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری کند، گفت: پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان نیز یکی از دغدغه‌های اصلی بوده است و به همین دلیل در طرح دو فوریتی اصلاح قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه موظف به تامین اعتبارات لازم برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم و پرداخت کامل و همزمان با خرید مطالبات کشاورزان است.

منبع: خانه ملت

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا