مخفی‌کاری و فرار تورهای غیرمجاز از بازرسان

بازرس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران از ادامه پایش و رصد تورهای غیرمجاز خبر داد و گفت: اگرچه محدودیت تردد جاده‌ای برقرار شده اما تبلیغات اینستاگرامی و مجازی برخی تورها همچنان ادامه دارد و بازرسی ما متوقف نشده است. برخی از این تورها از دست بازرسان متواری شده‌اند.

مسعود سلمان‌زاده درباره روند بازرسی تورها در استان تهران گفت: با توجه به محدودیت ترددهای بین شهری و تعطیلی بیشتر اقامتگاه‌های کشور از جمله اقامتگاه‌های کویری از اول تا پانزدهم آذر، تورهای کویر اجرا نمی‌شوند، اما رصد و بازرسی‌ها متوقف نخواهد شد و مطابق هفته‌های گذشته نظارت‌ها برقرار خواهد بود.

مدیر امور صنفی انجمن راهنمایان گردشگری تهران با تاکید بر ضرورت ادامه بازرسی تورها، افزود: ابلاغیه‌ای که از سوی معاونت گردشگری استان تهران در ارتباط با بازرسی تورها برای این انجمن صادر شده است اعتبار یک روز و دو روز ندارد. این بازرسی‌ها با حکم همین معاونت و با حضور نماینده آن از نهم آبان‌ماه آغاز شده و کماکان ادامه دارد. روند کار بازرسی به این ترتیب است که بنا بر اطلاعات دریافتی مبادی مختلف که معمولا محل تجمع و قرار تورها است، در زمان اجرا که بیشتر در پایان هفته اتفاق می‌افتد، رصد می‌شود.

او ادامه داد: اولویت و اصل این بازرسی‌ها بر حفظ امنیت شغلی راهنمایان گردشگری است. به این معنی که با بازرسی‌های این‌چنینی از فعالیت غیر راهنمایان به عنوان راهنمایان رسمی و دارای مجوز جلوگیری خواهد شد. همچنین اگر اتفاقی در جریان این سفرها برای راهنما رخ دهد و یا حقوق راهنمای رسمی و دارای کارت معتبر ضایع شود، از این طریق مورد حمایت واقع خواهد شد. در حقیقت، هدف و اولویت اصلی این بازرسی‌ها، پایش تورهای غیرمجاز و شناسایی افراد راهنمانما و بدون کارت و جلوگیری از فعالیت آن‌ها است.

سلمانزاده درباره نظارت بر پروتکل‌های بهداشتی در جریان این بازرسی‌ها، توضیح داد: موضوع حکم بازرسان انجمن، نظارت و پایش تورهای غیرمجاز است. ما ناظر وزارت بهداشت نیستیم و کنترل پروتکل‌های بهداشتی نیز در وظیفه ما تعریف نشده است. اصولی‌تر این است که ناظر وزارت بهداشت نیز در این بازرسی‌ها حضور داشته باشد. ما نمی‌توانیم از سفر تورها به علت نداشتن ماسک و یا رعایت نکردن فاصله اجتماعی جلوگیری کنیم، چنین وظیفه‌ای برای ما تعریف نشده است، هرچند تذکر لازم را می‌دهیم و گزارش این تخلف را به اطلاع معاونت گردشگری می‌رسانیم و رسیدگی به این تخلف نیز از همان مرجع صورت می‌گیرد.

بازرس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران با اشاره به فعالیت گسترده تورهای غیرقانونی، گفت: متاسفانه تورهای اینستاگرامی زیادی وجود دارند که به شکل توافقی از آژانس‌ها مجوز تهیه می‌کنند. تورهایی که مربوط به آژانس‌های معتبر و دارای مجوز قانونی هستند، معمولا مبدأ حرکت مشخصی دارند و مشکلی از نظر مدارکی که باید همراه داشته باشند، ندارند. بیشترین مشکل به تورهای غیرمجازی برمی‌گردد که در دو سه هفته اخیر و از زمان آغاز بازرسی‌ها، مکرر مبدأ حرکت مسافران را تغییر داده‌ و به عبارتی از دست ناظران متواری شده‌اند.

او با بیان این‌که رصد صفحه‌های مجازی تورها توسط کمیته نظارت و بازرسی انجمن صنفی راهنمایان گردشگری انجام می‌شود، افزود: در دو هفته گذشته حدود ۴۰ صفحه در اینستاگرام شناسایی شده که تبلیغ تور می‌کنند اما فقط سه چهار تور از بین آن‌ها اجرا شد، بقیه تورها یا برگزار نشدند یا مبدأ حرکت را به خاطر بازرسی‌ها جابه‌جا و پنهان کردند. به هر حال رصد و شناسایی این گروه‌ها همچنان ادامه دارد.

سلمان‌زاده در ادامه بیان کرد:  قانونا توری مجوز حرکت دارد که راهنمای دارای کارت معتبر از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مدارک لازم شاملِ فهرست مسافران، حکم ماموریت راهنما، فهرست بیمه و الحاقیه بیمه مسؤولیت مدنی و قرارداد مسافر را همراه داشته باشد. تمام این مدارک باید با سربرگ دفتر خدمات مسافرتی همراه راهنمای گروه باشد.

او در تایید این‌که بسیاری از مسافران بدون قرارداد در تور شرکت می‌کنند و اغلب به حقوق خود آگاه نیستند، در پاسخ به این سوال که آیا نداشتن قرارداد مسافر مانع از حرکت تور می‌شود، اظهار کرد: اگرچه نداشتن قرارداد، ضعف است ولی  قانون فقط به خاطر نداشتن قرارداد مسافر درحالی که سایر مدارک تور کامل است، مانع حرکت مسافران نمی‌شود. البته که نداشتن قرارداد جزء تخلفات است و حتما به معاونت گردشگری گزارش می‌شود تا برخورد قانونی متناسب با آن انجام شود.

منبع: ایسنا

دکمه بازگشت به بالا